De Samsung Galaxy S20: alles over deze smartphone

Gepubliceerd op 24/09/2020 in Smartphones

De Samsung Galaxy S20: alles over deze smartphone

De Samsung Galaxy S20, S20+ en S20 Ultra zijn de drie smartphones in het topsegment, die de Zuid-Koreanen begin dit jaar uitbrachten. Lees hieronder zeker verder, om alles te weten te komen over zaken zoals de belangrijkste nieuwe features en de prijs.

Jawel: met de Samsung Galaxy S20, S20+ en S20 Ultra 5G zijn er dit jaar zelfs drie versies om uit te kiezen, als je een nieuwe smartphone wil kopen. Naast verschillende schermgroottes springen daarbij nog een aantal andere verschillen in het oog. Niet te vergeten daarbij: de S20 Ultra is helemaal klaar om in de toekomst volop te profiteren van het 5G-netwerk.

En om het succes van hun topsmartphones te vieren, heeft Samsung nu zelfs de speciale Galaxy S20 FE 5G uitgebracht. Da’s alles wat de S20 zo geweldig maakt, met nieuwe kleuren én 5G. Verderop dit artikel vertellen we je er meer over, maar je kan deze nieuwe smartphone hier nu al bestellen.

Laten we samen met jou allereerst de vier belangrijkste nieuwigheden bij de Samsung Galaxy S20 van dichterbij bekijken. Kwestie van de beste keuze te maken welke jouw nieuwe smartphone wordt!

1. Maak geweldige foto’s, met de Galaxy S20

Laten we beginnen met wat velen onder jullie vandaag de dag het belangrijkste vinden aan een smartphone: mooie beelden maken van epische momenten. Met de Samsung Galaxy S20 zit je ook op dat gebied zeker goed. De lat werd met de S10 namelijk al heerlijk hoog gelegd. En nu wil Samsung zelfs nog straffer doen. De slogan “The phone to end all cameras” zegt daarbij al genoeg.

Elk van de drie versies is daarbij voorzien van drie camera’s achteraan. Deze combinatie bestaat uit een hoofdlens, samen met een UltraWide-versie en telelens.

  • De Galaxy S20 5G heeft een 12 MP-hoofdsensor met een diafragma van f/1.8, samen met een UltraWide-lens van 12 MP en f/2.2 en een speciale telelens van 64 MP en f/2.0.
  • De Galaxy S20+ 5G heeft hetzelfde trio aan boord, aangevuld met een ToF-sensor (Time of Flight). In mensentaal zorgt deze voor een diepteanalyse van het beeld, wat bijvoorbeeld mensen nog mooier tegenover de achtergrond doet uitkomen.
  • De Galaxy S20 Ultra 5G heeft zelfs nog betere specificaties om voor te leggen. Deze smartphone heeft namelijk een hoofdsensor van liefst 108 MP. Hiermee worden beelden van 12 MP gemaakt, door gegevens van 9 pixels in de camera te combineren. Op deze manier maak je mooie foto’s in zelfs nog extremere lichtomstandigheden. Om die reden is ook het diafragma van de telelens nog groter bij de S20 Ultra (f/3.5). En uiteraard vind je ook hier de ToF-sensor terug.

Ook qua selfies nemen zal je niet teleurgesteld worden door de Galaxy S20. De eerste twee versies hebben een camera van 10 MP en f/2.2 aan boord, terwijl de S20 Ultra geboost wordt tot 40 MP.


2. Smul van het gigantische, platte scherm

Naast de camera is ook het touchscreen een belangrijk deel van je smartphone. Voor deze nieuwe reeks Galaxy S20-modellen heeft Samsung afscheid genomen van de gebogen schermen. In de plaats krijg je nu een mooi plat touchscreen, met zeer kleine randen rondom. Qua technologie werd gekozen voor AMOLED. Wellicht omdat deze een betere resolutie bieden en tegelijkertijd minder energie vreten. Never change a winning team!

Hoe groot je scherm is, hangt logischerwijze af van het model dat je kiest. De Galaxy S20 biedt alvast een ruime 6,2 inch. De Galaxy S20+ doet daar met 6,7 inch een goede schep bovenop. En de Galaxy S20 Ultra spant onbetwist de kroon, met een riante 6,9 inch. De resolutie is bij alle modellen identiek: 3.200 x 1.440 pixels, wat Samsung zelf Quad HD+ noemt. De vingerafdruklezer zit daarbij in het scherm verwerkt, zoals bij de Galaxy S10.


3. Vertrouw op een nog krachtigere batterij, inclusief snelladen

Natuurlijk wil je anno 2020 ook vlot de dag doorkomen met je smartphone, zonder te moeten bijtanken. Ook op dat gebied kreeg de Galaxy S20 een upgrade. Om je een idee te geven: de instapversie biedt 4.000 mAh, wat meer is dan de Galaxy S10+ vorig jaar. De Galaxy S20+ beschikt over 4.500 mAh, terwijl de Ultra-versie liefst 5.000 mAh heeft.

Daarnaast is vooral het opladen van de batterij indrukwekkend te noemen. Naast snelladen via kabel kan je namelijk ook sneller draadloos laden én terugvallen op Wireless PowerShare, waarmee je draadloos andere toestellen zoals je smartwatch oplaadt. Net als bij de vorige modellen werkt de lader via een aansluiting van het type USB-C.


4. Haal het maximale aan power vanonder de motorkap

Qua octa-core processor maakt de Samsung Galaxy S20 in Europa gebruik van de Exynos 990, uit de eigen stal. Deze is er helemaal klaar voor om video’s en films op je smartphone te bekijken, maar ook om de nieuwste mobiele games te draaien. Zeker in combinatie met 8 GB aan RAM-geheugen in de Galaxy S20 en S20+ (en zelfs 12 GB in de S20 Ultra).

Qua opslagruimte zit je altijd goed, met minimaal 128 GB aan boord. Bij de S20 Ultra is er zelfs een versie van 512 GB. En als je wil, kan je altijd een geheugenkaartje toevoegen tot wel 1 TB groot.


Nu ook in de winkel: de Samsung Galaxy S20 FE 5G

Speciaal voor de liefhebbers van deze smartphone is er nu ook een speciale versie. De Galaxy S20 FE 5G heeft alles wat de klassieke versie zo geweldig maakt, in verschillende nieuwe kleuren. Bovendien krijg je in deze versie een paar extra zaken bovenop, zodat je de power in huis hebt om alles te doen waar je van houdt:

  • Een groter FHD+ Super AMOLED 2X Infinity-O Display van 6,5 inch. Inclusief een vlotte beeldverversing van 120 Hz, zodat scrollen en gamen nog plezanter wordt.
  • Drie camera’s, waaronder een sterkere lens vooraan van 32 MP. En met Space Zoom, Single Take en Night Mode maak je nog betere foto’s, in alle omstandigheden.
  • Een riantere batterij van 4.500 mAh, met Super Fast Charging en Wireless PowerShare.

Goesting gekregen in de nieuwe Samsung Galaxy S20? Vergelijk alle modellen in onze webshop en kies degene die bij je past. We sturen je nieuwe smartphone dan gratis naar je op.

Kies nu jouw Samsung Galaxy S20

Tim

Gek van technologie en gefascineerd door de manier waarop het ons leven gemakkelijker en tegelijkertijd complexer maakt. Fervent console gamer, Lego bouwer, Pokemon trainer & vader van drie.

Andere artikels van Tim

Blog topics