×
×

Een smartphone met een hoek af

Gepubliceerd op 08/05/2015 in Bits & Bytes

Een smartphone met een hoek af

Sinds de lancering van de eerste iPhone, zien alle smartphones er eigenlijk hetzelfde uit: een rechthoek met een glazen voorkant en 1 of een paar knoppen onderaan het scherm. Er waren wel wat experimenten met kleur, grootte en materiaalkeuze, maar niets fundamenteel.

Dat uniforme design begint een beetje saai te worden want iedereen die de futuristische filmpjes van Microsoft of Corning Glass. heeft bekeken de laatste jaren, weet waar het naartoe moet: schermen zonder randjes! De laatste jaren zat ik bij elke aankondiging van een nieuwe smartphone watertandend te wachten op een toestel dat me dichter bij een Star Trek- toekomst zou brengen. Eentje van grenzeloze schermen. Maar het mocht niet baten, we kregen enkel meer van hetzelfde.

Vorig jaar kwam er dan eindelijk een telefoon op de markt die de goede richting uitging: de Sharp Aquos Chrystal. Het scherm van die telefoon zag (en ziet) er waanzinnig cool uit omdat het scherm aan drie zijden volledig tot aan de rand komt. Spijtig genoeg waren de prestaties van het toestel middelmatig en Sharp is ook een te kleine speler om te kunnen uitpakken met een innovatie als deze. Het werd dus een slag in het water.

Sinds de lancering van die Sharp, was ik er wel van overtuigd dat de grote spelers dit ‘edgeless design’ zouden overnemen. Maar de iPhone 6 bleek niet in die richting te gaan en de nieuwe HTC flagships ook niet. Ik had de hoop al bijna opgegeven, tot ik de geruchten hoorde over de Samsung S6 Edge…

Bij de lancering ging mijn droom eindelijk in vervulling: een smartphone die het edgeless design naar de massa kan brengen. Het toestel gaat zelfs een stap verder. De hoeken zijn afgerond, waardoor het geheel er zo mogelijk nog meer futuristisch uitziet. Het is een prachtig toestel en ik ben er van overtuigd dat het het begin van een revolutie is. Over 5 jaar zal iedereen zeggen “de revolutie van het edgeless-design is begonnen met de S6". Dus grijp nu je kans om dit nu al legendarische model te scoren aan een top prijs!

Hieronder nog eens het filmpje van de lancering van de S6. Onze collega was er in Barcelona als de kippen bij om na de presentatie een toestel in handen te krijgen om het scherm te filmen!

Peter

Internet en communicatie zijn mijn passie! Ik ben een enorme fan van ons merk.

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: