Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Dit zijn ze: 6 onmisbare apps voor op reis

Gepubliceerd op 28/06/2017 in Gouden tips van…

Dit zijn ze: 6 onmisbare apps voor op reis

En je kan ze vanaf nu gewoon gebruiken in het buitenland, met je Belgische databundel!

Als dat geen goed nieuws is. Want tot nu toe lette jij waarschijnlijk ook op wat je in het buitenland online binnensleurde, of welke apps je gebruikte.

En da’s echt zonde, want er zijn flink wat applicaties beschikbaar die je het leven op verlof een pak simpeler maken. Nooit meer verdwalen in the middle of nowhere en een zus-en-zo restaurantje kiezen omdat je niet beter weet. Of niet weten hoe te praten met de lokale bevolking.

Ik selecteerde speciaal voor jou deze 6 superhandige apps. Download ze thuis en geniet er volop van op je vakantiebestemming:

TripAdvisor

Erg praktisch natuurlijk om op voorhand een leuke logeerplek mee te fixen. Maar geloof me, het is ook ontzettend handig ter plaatse. Je vindt er bijvoorbeeld goede restaurantjes mee. Ook als je op zoek bent naar een iets minder toeristisch en authentiek eetplekje, is het een aanrader. Net zoals wanneer je inspiratie voor must see locaties of activiteiten nodig hebt. Yep, dankzij de commentaren en scores van andere toeristen én locals pikt jij de pareltjes er zo uit.

Gratis beschikbaar voor Android en iOS.

iTranslate

Het is niet altijd evident om met de bewoners ter plaatse te praten. Op sommige plekken spreekt het hotelpersoneel zelfs belabberd of helemaal geen Engels of Frans. Wat dan gedaan? Wel, deze app vertaalt in een wip zinnen en uitdrukkingen. En dat in tot wel 52 talen.

Gratis beschikbaar voor Android en iOS.

XE

De Euro, het is toch wel iets praktisch. Maar wat in Europese landen als Noorwegen, Tsjechië en Denemarken, waar ze het niet gebruiken? Wel, dan komt deze app handig van pas. Hij rekent voor jou bedragen om, volgens de allernieuwste wisselkoersen. Zo wordt je nooit meer bedrogen door lokale handelaars of taxichauffeurs.

Gratis beschikbaar voor Android.

TravelSafe

We wensen je het niet toe, maar een ongeluk is snel gebeurd. Of stel je voor dat je bestolen of aangevallen wordt. Dan is het handig om de noodnummers direct bij de hand te hebben. Deze app heeft zelfs een paniekknop als widget beschikbaar, die tot drie mensen per sms verwittigt in noodgevallen. Daarnaast vind je heel wat handige info, zoals fooigebruiken en types stopcontact.

Gratis beschikbaar voor Android.

WeatherPro

Op vakantie wil je vast ook wel de weerberichten op de voet volgen. Gaat het regenen, of verwacht men extreem weer? Zijn er onweerswaarschuwingen? Deze app weet het allemaal, waar je ook zit.

Gratis beschikbaar voor Android en iOS.

Waze

Terecht nog altijd beschouwd als een van de toppers in navigatie. Want hij doet veel meer dan je de juiste weg wijzen. Zo weet hij perfect wat de verkeersinfo is, inclusief ongevallen en werken. Maar hij weet zelfs waar je op je route het goedkoopste kan tanken. Ideaal voor je buitenlandse trip dus!

Gratis beschikbaar voor Android, iOS en Windows.

Voilà, met deze applicaties ben je helemaal klaar voor je reis. Enjoy!

En wat dus echt geweldig is dat je ze in de hele Europese Unie kunt gebruiken, aan dezelfde voorwaarden als in België. A ja, er zijn geen roamingtarieven meer in de EU. En met je Mobilus heb je ineens ook onbeperkte mobiele data voor je favoriete app te pakken!

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: