×
×

Hoe hou je je roamingkosten onder controle?

Gepubliceerd op 28/10/2016 in Bits & Bytes

Hoe hou je je roamingkosten onder controle?

Door een goedkope roamingbundel, bijvoorbeeld.

Roaming, je kent het vast en zeker wel van je laatste vakantie of citytrip. Het is de manier waarop je ook in het buitenland gewoon met je smartphone kan bellen, surfen en sms’en.

Maar helaas pindakaas, er hangt nog altijd een extra prijs aan vast. Voorlopig kan dat nog niet anders, omdat wij aan onze buitenlandse collega’s telkens een bedrag moeten betalen om jullie van hun netwerk te laten genieten. 

Nu, het goede nieuws is dat je dat zelf vrij goed in het oog kan houden, als het over bellen en sms’en gaat. Maar die mobiele data, dat durft al eens uit de hand lopen. Want je mobiel internet werkt ook als je het niet merkt: denk maar aan het constant checken of je nieuwe mailtjes hebt, of dat er interessante statusupdates op Facebook of Instagram zijn.

Gelukkig zijn de prijzen binnen de Europese Unie al fors omlaaggegaan. Voor 1 euro bel je tegenwoordig een kwartier naar het thuisfront, heb je 16 mb aan mobiel internet of stuur je 40 sms’en. Bovendien tellen vanaf juni 2017 binnen de hele EU dezelfde prijzen als je normale tarief in België.

Toch vonden we dat het nog wat goedkoper kon. Zeker als je buiten de EU gaat, zoals naar Turkije, de VS of Australië. 

De oplossing uit onze toverhoed? Een goeie én goedkope roamingbundel.

Maak kennis met Daily Travel Passport. Daarmee krijg je 80 mb mobiel internet, plus 20 minuten beltijd en 20 sms’jes. En dat allemaal voor maar 2 euro per dag in Europa of 5 euro per dag voor een dertigtal topbestemmingen buiten Europa, zoals de Verenigde Staten van Amerika, Canada en Turkije.

En de activering is helemaal gratis. Je stuurt gewoon ‘OK’ als sms naar 8990. Je betaalt enkel nog voor de dagen dat je echt belt, sms’t of surft. En zodra je je limiet bijna bereikt, sturen mijn collega’s je een sms om je te verwittigen.

Of misschien ben je een iets zwaardere gebruiker? Wel, ook dan hebben we interessante roamingbundels voor je.

Extra tip: check regelmatig MyProximus

Tot slot heb ik nog een extra aanrader voor je. Het is handig om onze app MyProximus te installeren op je smartphone, voordat je vertrekt naar het buitenland. Daarmee kan je altijd een compleet overzicht bekijken van je verbruik, plus de bijhorende rekening. Zo kom je niet meer voor verrassingen te staan nadien.

MyProximus is beschikbaar voor zowel Android, iOS als Windows Phone.

Maar laat ons het belangrijkste niet vergeten: veel plezier op een ander en laat ons weten hoe het was!

Erik

Digital en content marketer, tuinieren is mijn passie net als eten. Na het sporten wat series of films bingen, da’s mijn ding.

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: