Breng je oude smartphone naar een Proximus shop

En ontvang minimum €20 (in plaats van €10) voor zijn inruilwaarde

Gepubliceerd op 01/04/2023 in Service

Wist je dat 90% van de materialen in onze gsm’s hergebruikt kunnen worden? Recycleer jij ook je oude telefoon? Breng je oude smartphone of tablet naar een Proximus shop en ontvang tot 30/06/23 € 20 (in plaats van € 10) op de inruilwaarde. Maximaal 5 toestellen per klant, per maand.

Breng je oude smartphone naar een Proximus shop

Check hieronder de inruilwaarde van je gsm

Deze tool berekent de waarde van je oude toestel met de waardebon erbij.

Deze bon is ideaal voor het kopen van een nieuwe smartphone of een leuk accessoire zoals een hoesje, een Bluetooth-speaker of voor het opladen van je prepaidkaart.

Promo

Voucher ter waarde van € 20 tot 30/06/2023 (in plaats van € 10) per apparaat. Nog een meevaller: iedereen kan zijn smartphone of tablet inruilen! Je hoeft geen Proximus-klant te zijn en je bent ook niet verplicht om iets aan te kopen. Het is dus aan jou, we wachten op je in onze Proximus Shops!

Geef je oude gsm een nieuw leven, in slechts drie stappen

  1. Bepaal eerst de waarde van je toestel met behulp van de bovenstaande tool. Het model en de staat van je telefoon spelen natuurlijk een rol in de waarde ervan.

Waarom je mobiele telefoon recycleren?

Naast het ecologische aspect is er een belangrijk menselijk aspect. Deze grondstoffen worden onder andere uit de mijnen in Congo gehaald. Daarbij zijn zaken als uitbuiting, corruptie en oorlog helaas nog steeds dagelijkse kost.

Wist je dat?

Slechts 5% van alle oude gsm’s worden gerecycled. Met andere woorden, alleen al in België liggen naar schatting 3 miljoen oude gsm's vergeten in lades. Dat is jammer, want 90% van de materialen in deze oude telefoons kunnen worden hergebruikt. Om je een idee te geven: deze toestellen recycleren levert alleen al 30 ton aan koper op.

Daarom heeft Proximus in 2019 zijn recyclingprogramma gelanceerd om zoveel mogelijk particulieren en bedrijven op te roepen deel te nemen aan deze urban mining. Proximus heeft zich tot doel gesteld om in 2023 130.000 telefoons in te zamelen... en ze te recycleren dankzij de samenwerking met Out Of Use, Brainscape en Umicore. Het is de hoogste tijd om in actie te komen, je oude smartphones of tablets terug te brengen en anderen te betrekken!

Voorwaarden

Tegoedbon van minimum € 20 voor elke mobiele telefoon, smartphone of tablet die in de Proximus Shop wordt ingeleverd. Van 01/04/23 tot 30/06/23 ontvang je minimum € 20 voor de inruilwaarde van je toestel. Na deze datum ontvang je € 10. Voucher 6 maanden geldig in alle Proximus Shop-winkels en online op het volledige gamma smartphones en accessoires, alsook op herladingen met prepaid. Niet terugbetaalbaar in contanten. De bon kan niet worden gebruikt voor een professionele aankoop met btw-aftrek. Maximaal 5 vouchers per klant per maand.

Katleen

Efficiënt zijn, da’s mijn dada. Verwacht je aan concrete tips, apps en diensten die het je gemakkelijk maken!

Andere artikels van Katleen