5 redenen waarom ook jij naar webradio moet luisteren

Gepubliceerd op 13/02/2017 in Bits & Bytes

5 redenen waarom ook jij naar webradio moet luisteren

En hoe je dat eenvoudig kan doen, via je Proximus TV-decoder!

Ben je een beetje uitgekeken – of beter gezegd: uitgeluisterd – op die krakende, klassieke radiostations via de FM-band? Wel, dat vinden wij echt niets vreemd. Want toegegeven, superveel keuze heb je er nu ook weer niet op. 

Maar hey, misschien heb ik een goed idee voor je. Wij luisteren hier namelijk al een tijdje alleen nog maar naar internetradio. Logisch, want het is gewoon zoveel beter. En wij geven je 5 redenen waarom:

 1. Ongelooflijk helder geluid ...

  Terwijl je bij klassieke FM-radio last hebt van een hoop gekraak en in het beste geval muziek hoort dat nog altijd niet loepzuiver klinkt, is dat bij internetradio wel even wat anders. De geluidskwaliteit is online namelijk vergelijkbaar met dat van een cd. En vaak zelfs nog beter dan dat ...

 2. ... zonder dat gedoe met radiofrequenties

  Superhandig: je kiest gewoon op naam of genre welke zender je wilt horen. Yep, zonder te moeten zoeken naar de juiste frequentie, die ook nog eens overal anders is.

 3. Oneindig veel genres ...

  Ben je vandaag helemaal into relaxte, rustige loungemuziek? Ga je binnenkort op reis en wil je al in de lokale sfeer komen? Of ben je van plan om nog eens goed uit de bol te gaan?

  Wel, via internetradio vind je een quasi oneindige hoop aan themazenders, die exact passen bij hoe je je op dat moment voelt. Bovendien is het dé plek om nieuwe muziek of genres te ontdekken!

 4. ... zonder reclame of getetter tussendoor

  Natuurlijk zal je het nog altijd horen op de digitale versie van de klassieke radiozenders. Maar ook hier zijn er talloze internetstations die de hele dag door alleen maar muziek uitzenden, zonder gebabbel. Laat staan dat ze van die vervelende reclameblokken uitzenden.

 5. En wist je dat er zelfs audio-podcasts bestaan?

  Veel meer dan je zou denken. Deze variant van online radio zijn eigenlijk losse afleveringen die je eender wanneer kan beluisteren. En wat vooral de bedoeling is: je wordt als het ware in het verhaal gezogen.

  In Trumpland zijn ze alvast razend populair. Maar wij vonden ook heel wat podcasts die interessant kunnen zijn voor jullie. Zo zijn er de inspirerende TED-podcasts, maar ook algemenere en populairdere audio-afleveringen van onder andere Mosselen om Half Twee. Voor het laatste technologienieuws is er dan weer Tech45. Je kan trouwens ook heel wat populaire radioprogramma’s in een ingekorte podcast terugvinden, zoals De Afrekening van Studio Brussel.

En het beste van al is: je kan nu ook gewoon naar internetradio luisteren via Proximus TV. Voor iedereen met een decoder met het nieuwe tv-menu is er nu namelijk de superhandige Radioline-app, met meer dan 60.000 radiostations en podcasts. En dat volledig gratis.

De installatie is ook nog eens écht simpel: druk op de ‘On Demand’-knop van je afstandsbediening en ga naar ‘Apps’. Eenmaal geïnstalleerd staat Radioline voor jou klaar via ‘Mijn bibliotheek’ en ‘Mijn apps’.

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik

Categorieën