Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Doe met ons mee aan de Nationale Pyjamadag!

Gepubliceerd op 16/03/2017 in Uit eerste hand

Doe met ons mee aan de Nationale Pyjamadag!

En steek langdurig en chronisch zieke kinderen en jongeren een hart onder de riem.

Komende vrijdag 17 maart is het weer zover: dan komen leerlingen uit het basis- en secundair onderwijs massaal in hun pyjama naar school. En dat doen ze niet zomaar: zo tonen ze namelijk dat ze aan langdurig zieke kinderen denken, die noodgedwongen thuis of in het ziekenhuis moeten blijven.

Gelukkig is er sinds 2007 Bednet, die chronisch zieke leerlingen toch de kans geeft om de lessen live te volgen. Gewoon met hun eigen klas, via de computer. Zo blijven ze mee met de leerstof én houden ze contact met hun vriendjes. 

Dat noodgedwongen thuis zitten niet niks is, bewijst bijvoorbeeld het aangrijpende verhaal van de zieke Bednetter Sofie:

Kortom: Bednet is een geweldig initiatief, waar wij graag mee onze schouders onder zetten. Zo zorgen wij gratis voor alle technische ondersteuning, zoals de internetverbinding.

Hoe steun je de actie?

Dit jaar doen al meer dan 500 scholen in ons land mee met de Nationale Pyjamadag. Maar dat mogen er natuurlijk altijd nog meer zijn! Maak een plezante klasfoto in pyjama en deel deze op Twitter en Facebook, met de hashtag #pyjamadag. Leef je maar helemaal uit!

Wil je nog meer doen? All right! Dan kan je ook altijd de enige echte Bednet Poezen verkopen op school. Deze Poes staat symbool voor het zieke kindje in de klas. En met de opbrengst van de verkoop zorg je er ineens ook voor dat Bednet extra kinderen kan helpen.

Wij doen alvast mee en houden binnenkort een Poezenverkoop bij Proximus.

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: