×
×

De Proximus TV-app, op alle Belgische netwerken en in de hele EU

Gepubliceerd op 26/01/2018 in Bits & Bytes

De Proximus TV-app, op alle Belgische netwerken en in de hele EU

Vanaf 1 april kun je op alle Belgische gsm-netwerken televisiekijken via de Proximus TV-app. En niet alleen dat: ook elders in de EU verslind je vanaf dan met de applicatie live je favoriete tv-programma’s, waar je ook zit.

Ideaal dus voor als je tijdens het weekendje kamperen in de Ardennen of die citytrip naar Valencia topprogramma’s als Blind Getrouwd of Gevoel voor Tumor niet kunt missen. Bovendien kun je sinds vorige zomer in de ganse Europese Unie je mobiel surfvolume gewoon gebruiken, alsof je in België bent.

Maar hoe zit dat tv-kijken met de Proximus TV-app in België en het buitenland nu precies in elkaar? Wij sommen even de dingen op die je moet weten.

“Hoe moet ik verbonden zijn met het internet?”

Wel, daarin ben jij volledig vrij om te kiezen wat je op dat moment het beste uitkomt.

  • In België kun je vanaf 1 april alle functies van onze app gebruiken, via eender welk wifi-netwerk of 3G- en 4G-verbinding. Ook als je dus bij je beste vrienden bent en zij klant zijn bij Telenet. Of wanneer je geen gsm-abonnement bij Proximus hebt.
  • In de rest van de EU kun je ook de volledige app gebruiken. Dat kan zowel met een wifi-netwerk als mobiel internet via 3G of 4G.
  • Buiten de Europese Unie kun je wel de app openen en de tv-gids bekijken en een opname programmeren. Live of opgenomen tv-programma’s bekijken is niet mogelijk.

Het enige wat je wel altijd thuis moet hebben staan, is een decoder van Proximus TV.

“Moet ik iets speciaal doen, om tv te kunnen kijken in Europa via de app?”

Wel, dat hangt er helemaal van af hoe je met het wereldwijde web bent verbonden, in België of ergens anders in de EU:

  • Gebruik je wifi? Dan hoef je helemaal niets te doen. Eenmaal je de app hebt geopend, kun je meteen beginnen kijken naar alle beschikbare zenders.
  • Gebruik je mobiel internet via 3G of 4G? Dan moet je eerst zeker de geo-locatie op je smartphone of tablet aanzetten. Alleen zo kun je ook echt tv-kijken via onze app.
“En die geo-locatie inschakelen, hoe doe ik dat?”

Da’s heel simpel. Het enige wat je moet doen, is het volgende:

  1. Ga in het hoofdmenu van je smartphone naar ‘Instellingen’.
  2. Selecteer nu ‘Verbindingen’ (Android) of ‘Privacy’ (iOS).
  3. Bij het onderdeel ‘Locatie’ (Android) of ‘Locatievoorzieningen’ (iOS) zorg je er nu voor dat dit aanstaat. Dit doe je door op de hendel rechts te klikken.
  4. Bij een iPhone of iPad kijk je best onderaan het onderdeel ‘Locatievoorzieningen’ of de Proximus TV-app toestemming heeft. Scrol door de getoonde apps en klik onze app aan. Selecteer nu ‘Bij gebruik van de app’.

Vind je de optie niet meteen in Android? Klik dan rechtsboven het instellingenmenu op het vergrootglas en typ ‘locatie’. Zo kom je meteen op de juiste plaats terecht.

En zit je toch nog met andere vragen over onze Proximus TV-app? Dan geven mijn collega’s je graag wat extra uitleg op onze speciale faq-pagina’s.

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: