De Cloud van Proximus, inbegrepen in je internetabonnement

Gepubliceerd op 12/10/2016 in Bits & Bytes

De Cloud van Proximus, inbegrepen in je internetabonnement

Maar hoe stel je dat in op je smartphone?

Vroeger had ik helemaal geen back-up van de foto’s en video’s op mijn gsm. Man, wat heb ik mij dat beklaagd toen die smartphone in mijn toiletpot verdween!

Ik kan je dus verzekeren: werken met een Cloud is écht wel een goed idee. Je bewaart er dan al die dierbare foto’s en video’s van speciale momenten op. Of andere belangrijke bestanden, voor je werk bijvoorbeeld. En het bestaat net zo goed voor je smartphone. Zo staat alles veilig op een extra plaats, voor het geval deze crasht of gestolen wordt.

Bovendien heb je er op elk moment toegang toe en kan je alles delen naar andere toestellen. Ook met familie en vrienden. Als jij dat wil, natuurlijk.

De Cloud van Proximus: da’s 10 GB en meer

Maar wat weinig mensen blijkbaar weten, is dat Proximus ook zijn eigen Cloud heeft. En de eerste 10 GB zijn helemaal inbegrepen, als je een internetabonnement bij ons hebt. Om je een idee te geven: dat zijn zo’n 4.000 foto’s, 100 minuten aan HD-video’s, 2.000 muzieknummers of 20.000 documenten. Wil je meer? Dan kan je dat altijd hier krijgen, voor een klein maandelijks prijsje.

Opslaan op deze Cloud, dat kan je zowel manueel als automatisch doen. Ik raad je persoonlijk het laatste aan: dat zorgt ervoor dat je aan niets meer hoeft te denken en alles 100% zeker veilig opgeborgen staat. Je kan trouwens instellen welke specifieke mappen geback-upt moeten worden. Wil je echter een bestand synchroniseren op al je toestellen? Dan is manueel uploaden een beter plan.

Maar hoe koppel je nu je smartphone aan de Cloud?

Wel, da’s vrij eenvoudig:

  1. Allereerst dien je even je Cloud-account te activeren. Dat is gratis en doe je via MyProximus, op deze site of met de app. Klik in het tabblad ‘Mijn Producten’ op ‘Cloud’ en vervolgens op ‘Een nieuw account aanmaken’.
  2. Daarna kan je de Cloud-app installeren op je smartphone. De app is er zowel voor Android, iOS als Windows Phone.

Als dat eenmaal klaar is, kan je beginnen met uploaden. Automatisch syncen doe je zo:

  1. Klik op het beginscherm van de Cloud-app op het menu-icoontje.
  2. Kies ‘Instellingen’ en vervolgens ‘Automatische back-up’.
  3. Kies de folder(s) die je wil bewaren in de Cloud. Met je gsm of tablet kan je enkel de folders Afbeeldingen, Video of Contacten toevoegen.
  4. Klik op ‘OK’. Vanaf nu wordt er automatisch een kopie van de gekozen folders bewaard in de cloud.

Of liever elke keer manueel werken? Dat werkt op deze manier:

  1. Klik op het beginscherm van de Cloud-app op de plusknop.
  2. Selecteer de bestanden die je wil toevoegen. Als u een Androidtoestel hebt, dan kan je de bestanden vaak rechtstreeks toevoegen via de knop ‘Delen’.
  3. De bestanden worden nu toegevoegd. Je kan de voortgang volgen op het scherm.
  4. Als de actie is voltooid, zie je een bevestigingsbericht.

Nog een extra tip: om je mobiele data te sparen, kan je de Cloud best gebruiken als je een wifi-verbinding hebt. Laat je smartphone bijvoorbeeld een keer per dag synchroniseren met de Cloud, als je thuis bent.

Ook geïnteresseerd in onze Cloud? Het enige dat je nodig hebt, is een internetabonnement. Kies hier welke formule het beste bij jou past.

Of ga je liever voor een Pack met internet en digitale televisie of vast en/of mobiel bellen? Dan hebben we hier een collectie aan interessante Packs klaarstaan.

Peter

Internet en communicatie zijn mijn passie! Ik ben een enorme fan van ons merk.

Andere artikels van Peter