Dé perfecte smartphone voor Pokémon GO?

Gepubliceerd op 08/09/2016 in Bits & Bytes

Dé perfecte smartphone voor Pokémon GO?

Kies ‘m zo en sta niet voor onverwachte verrassingen.

Pokémon GO is nog altijd megapopulair. En het feit dat je op dit artikel hebt geklikt, bewijst dat ook jij er serieus mee bezig bent, toch? Nu, misschien heb je het helemaal gehad met je huidige smartphone en ben je van plan om een fonkelnieuw exemplaar aan te schaffen. Dan check je best eerst even of het toestel in kwestie ook fatsoenlijk Pokémon GO ondersteunt.

Maar first things first: het spel draait zowel op Android als op iOS. Windows Phones vallen op dit moment dus uit de boot.
Kies je voor Android? Dan dien je minstens versie 4.4 (KitKat) te hebben. Ga je eerder voor een iPhone? Dan kan je het spel spelen vanaf een iPhone 5. Of anders gezegd: minstens iOS 8.

Maar er is meer dan het besturingssysteem alleen …

Verder zijn er nog enkele zaken om rekening mee te houden. Allereerst is gps-navigatie een must mave. Net zoals een gyroscoop trouwens. Wat is dat, hoor ik je tot hier denken? Wel, een gyroscoop zorgt ervoor dat je smartphone zich kan situeren in een 3D-omgeving. En da’s wel evident, als je op de juiste manier je Powerballs naar Pokémon wil smijten, niet?

Wat je ook niet mag vergeten is een straffe batterij en een degelijke touchscreen. Alleen zo speel je het spel optimaal. Want niets zo frustrerend als een batterij die platter dan plat is, terwijl je net op het punt staat om die zeldzame Mew te vangen. Of, for God sake, Pikachu himself!

Maar even to the point: welke toestellen?

Een aantal fabrikanten heeft de laatste tijd extra werk gemaakt van de batterijduur, net zoals de resolutie van het touchscreen. Denk maar aan de Acer Liquid Zest Plus en de LG X-Power. Maar voor je je daar blind op staart: denk eraan dat een aantal van deze nieuwkomers een gyroscoop missen.

Binnen de collectie in onze webshop en Proximus Shops is de X Cam van LG een goede deal, voor net geen 300 euro. Natuurlijk kan je Pokémon Go ook prima op de duurdere toestellen spelen, zoals de Samsung Galaxy S7, Huawei P9 en LG G5. Het is aan jou om te kijken wat je budget is. Maar we hebben vast wel iets dat bij jou past.

Het staat je natuurlijk ook altijd vrij om buiten onze collectie te gaan shoppen. Maar kijk goed uit! Deze zijn namelijk niet Pokémon-proof bevonden door onze experts, die hiervoor samenwerkten met the one and only Professor Oak.

Helemaal verkocht?

Dan hebben we nog een leuk extraatje voor je.
Ga op de juiste dag naar een Proximus Shop in je buurt en scoor bovenop je nieuwe smartphone of abonnement 1.750 gratis Pokécoins! De lijst met data en winkels vind je hier.

Michel

Ik werk bij het Device team en deel graag innovaties. Mijn passies: fotografie, moderne & hedendaagse kunst en de frisse buitenlucht.

Andere artikels van Michel

Categorieën