×
×

Gouden tips van…

Nieuws filtering op :

Wat is Pinterest?

Gouden tips van…door Sophie04/11/2015

Het is versie 2.0 van het kurken prikbord waarop we vroeger mooie en inspirerende foto’s uit tijdschriften en catalogussen prikten.

Pinterest is een socialenetwerksite waar je thematisch gerangschikte verzamelingen kunt aanleggen op borden. Deze “versie 2.0 van het kurken prikbord” wordt beschouwd als een sociaal netwerk omdat je andere leden, of enkel bepaalde van hun collecties die je interessant vindt, kunt volgen. Je kunt ook zelf meewerken aan gemeenschappelijke verzamelingen die je deelt met andere gebruikers.

Pinterest komt van het Engels ‘to pin’ (vastprikken) en ‘interest’. Dus vastprikken wat jou interesseert. Een ‘pin’ is een foto of video die je hebt vastgeprikt en gebruikers van het netwerk worden ook wel ‘pinners’ genoemd. Al die pins worden geprikt op borden, in het Engels ‘boards’.
De pins zijn dus foto’s of video’s die je verzamelt. Achter de meeste pins zit ook een link naar een website of artikel met meer informatie over de afbeelding.

Je vraagt je nu misschien nog af waar de gebruikers al die afbeeldingen vinden? Je hebt twee mogelijkheden:

  • Je bladert door Pinterest en ‘repint’ alles wat je leuk vindt. Je kunt op zoek gaan naar afzonderlijke afbeeldingen, volledige borden of specifieke gebruikers. De laatste twee kun je ook volgen om  op de hoogte te blijven wanneer nieuwe content wordt toegevoegd.
  • Het is mogelijk een speciale Pinterest-knop in de toolbar van je internetbrowser te plaatsen. Je kunt dan bijna elke afbeelding die je op internet tegenkomt onmiddellijk pinnen. Ik zeg ‘bijna elke afbeelding’ omdat niet alle websites erg op die praktijk gesteld zijn wegens de auteursrechten. Als je op de knop klikt, zie je alle beschikbare visuals en kun je selecteren wat je leuk vindt, eventueel  een beschrijving toevoegen en in een flits naar je eigen board sturen.

Als je bijvoorbeeld houdt van breien, creëer je gewoon een board dat je bijvoorbeeld ‘Breien’ noemt en kun je onmiddellijk alles wat je in dit verband interesseert erop vastpinnen: inspirerende foto’s, instructies, modellen, bollen wol, kleurencombinaties, enz. Zoveel je maar wilt! Om die pins te vinden kun je kijken bij andere gebruikers, die je al dan niet volgt, of elke interessante foto die je op internet tegenkomt pinnen door op de ‘Pin it’-knop te klikken.

Het is gemakkelijk en  – opgepast – erg verslavend!

In die mate zelfs dat we het bij Proximus ook te pakken hebben. Zo hebben we borden  gecreëerd over onze blogartikels, de kleur paars, citaten, vintage telecomtoestellen en tips en tricks, met een vrolijke toets natuurlijk ;-)

Hopelijk zien we je daar binnenkort ook! https://www.pinterest.com/proximusBe/

img-Sophie

Sophie

Hoi, ik ben Sophie! Als webaddict deel ik graag mijn passie met je over het World Wide Web en laat ik je trends, verhalen en online concepten ontdekken die jij ook misschien interessant vindt. Maar het internet is natuurlijk niet alles in het leven. Zelf ben ik ook nog bezig met muziek, infografiek, kunstgeschiedenis en fotografie. Blijf geconnecteerd!

Hoi, ik ben Sophie! Als webaddict deel ik graag mijn passie met je over het World Wide Web en laat ik je trends, verhalen en online concepten ontdekken die jij ook misschien interessant vindt. Maar het internet is natuurlijk niet alles in het leven. Zelf ben ik ook nog bezig met muziek, infografiek, kunstgeschiedenis en fotografie. Blijf geconnecteerd!


Geef je mening over dit news

Wil je je mening delen of een commentaar posten?

Log je in via facebook.

Contact