×
×

Deze nieuwe smartphones en gadgets zagen we op MWC 2018

Gepubliceerd op 01/03/2018 in Bits & Bytes

Deze nieuwe smartphones en gadgets zagen we op MWC 2018

Het Mobile World Congress is het jaarlijkse walhalla voor de technologieliefhebbers. Ook wij waren er, om de nieuwste smartphones te ontdekken en te weten te komen welke trends we zoal kunnen verwachten. Nu de grootste aankondigingen op de beurs achter de rug lijken te zijn, kunnen we alvast een eerste round-up maken.

Verschillende nieuwe smartphones

Anders dan vorig jaar was Samsung deze keer dé grote blikvanger, met de onthulling van de nieuwe Samsung Galaxy S9 en S9+. Wij hadden hem al in handen voor een eerste test. Daarbij viel vooral op dat de camera inderdaad weer stappen voorwaarts heeft gezet. Met name dankzij de variabele diafragma. Deze schiet zo mogelijk nog betere kiekjes bij weinig licht dan z’n voorganger. Andere leuke features zijn de super slowmotion-functie en AR Emoji. Daarbij valt nog af te wachten in welke mate we deze zaken ook dagdagelijks gaan gebruiken. De Samsung Galaxy S9 kun je overigens nu al bij ons bestellen.

De meeste andere merken probeerden op het event deze keer niet in het vaarwater van Samsung te komen. Zij kwamen dus niet met een preview van nieuwe smartphones, maar stellen dit nog eventjes uit. Sony kwam wel met een nieuwe smartphone, die meekan met de grote jongens. De Xperia XZ2 heeft een mooi gebogen achterkant en heeft naast draadloos opladen 4K-filmen en stereo speakers aan boord.

Toch verwachten we dat ook de andere grote spelers de komende weken met nieuwe toppers op de proppen zullen komen. Zo kijken we in het bijzonder uit naar de komst van de Huawei P20, die we natuurlijk ook uitgebreid op de rooster zullen leggen.

Maar ook heel wat goedkope smartphones

De prijzen van de absolute topsmartphones stegen de laatste tijd wat. Desondanks merken we op het Mobile World Congress dat er de komende maanden ook heel wat smartphones op de markt zullen komen, die een aantrekkelijk prijskaartje van zo’n 100 à 200 euro hebben. En toch heel compleet zijn en dus een geweldige prijs-kwaliteitsverhouding hebben.

Wat ons met name opviel is de zeer budgetvriendelijke Nokia 1. In tegenstelling tot wat we vroeger al eens merkten bij goedkope smartphones, merkten we dat Android op deze smartphone heel vloeiend werkt. En voor de nostalgische mensen onder jullie: je kunt van kleur wisselen met verschillende covers.

Verder komt Wiko met liefst acht nieuwe smartphones. In Vlaanderen is het merk nog niet zo bekend, maar het staat voor scherp geprijsde smartphones die toch heel wat aan boord hebben. Zo zullen de Tommy3, Lenny5 en Jerry3 een riant scherm hebben dat ideaal is voor het bekijken van filmpjes.

Trouwens, het viel ons bij zowat elke fabrikant op dat men begint te kiezen voor langere en smallere touchscreens. Ook bij de goedkope smartphones. De 18:9 beeldverhouding die Samsung en LG vorig jaar lanceerden met hun topmodellen, lijkt dus echt door te gaan breken. Hoewel de kwaliteit van het scherm natuurlijk ook belangrijk blijft, is het een goede zaak voor wie graag filmpjes of Netflix bekijkt op de smartphone.

Maar ook de coolste gadgets voor de toekomst

Hoewel het jaarlijkse Mobile World Congress in hartje Spanje in de eerste plaats bekend staat voor de lanceringen van de allernieuwste smartphones, is het meer dan dat alleen. Je ziet er namelijk ook welke nieuwe handige hebbedingen we in de toekomst kunnen verwachten.
 

Daarbij viel ons ook dit jaar weer op dat de Internet of Things verder doorzet. Of anders gezegd: dagdagelijkse voorwerpen die online geconnecteerd zijn. Zo zagen we het slim fietsslot van Bisecu, dat automatisch je tweewieler vergrendelt als je smartphone niet in de buurt is. Of wat te denken van The Meater: de draadloze vleesthermometer die via een app toont wanneer je je eten van de barbecue moet halen.

En hoewel het minder aanwezig was dan de voorbije jaren, zagen we ook nu voorbeelden van Augmented en Virtual Reality passeren. Zo kwam Vuzik met de Blade, in samenwerking met Amazon.

Erik

Digital en content marketer, tuinieren is mijn passie net als eten. Na het sporten wat series of films bingen, da’s mijn ding.

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: