Parijs: 15 plekjes waardoor je er nog meer van gaat houden

Gepubliceerd op 09/05/2019 in Epic

Parijs: 15 plekjes waardoor je er nog meer van gaat houden

Ga je een weekendje naar Parijs, maar heb je de Eiffeltoren intussen wel vaak genoeg gezien? Er valt gelukkig nog veel meer te beleven in de hoofdstad van Frankrijk. Wist je bijvoorbeeld al dat er een hele wijngaard in Parijs ligt? En heb je al eens gehoord van ‘Little India’? Doe met onze alternatieve reistips eens iets anders tijdens je bezoek aan De Lichtstad.

1. La maison rose

Begin je reis in de wijk Montmartre, van waaruit je rustig afdaalt naar de Seine. Onze eerste halte is één van de meest fotogenieke plekjes van Parijs. Heel wat artiesten hebben ‘La Maison Rose’ al vereeuwigd in hun schilderijen. Je vindt dit bijzondere gebouw in de Rue de l’Abreuvoir, en vandaag kan je er ook een hapje eten, want het doet dienst als restaurant.


2. Het zinkende huis

Wanneer je de door straten van Montmartre wandelt, bots je op nog veel meer verrassende gebouwen die perfect zijn voor een unieke foto. Zoek op Instagram naar #sinkinghouse en ga naar Rue Margaux. Natuurlijk staat dat huis niet echt zo scheef als op de foto’s, maar je kunt er heel gemakkelijk zelf een optische illusie creëren.

Gebruik de heuvel als horizon en plots lijkt het alsof het huis op de achtergrond wegzinkt zoals de Titanic. Vergeet zeker niet om met deze foto uit te pakken op Instagram! Met Epic stories heb je in de hele Europese Unie eindeloze data om je mooiste vakantiefoto’s op je favoriete sociale media te delen.


3. Le mur des je t’aime

Je mag natuurlijk niet vergeten dat je in de stad van liefde bent. En daarom gaan we nu naar een van de meest romantische plekjes in Parijs. We passeren tijdens onze wandeling de bekende Moulin Rouge en begeven ons naar Le Square des Abbesses. Hier kan je iemand de liefde verklaren aan de “mur des je t’aime”.

Dit kunstwerk bevat de tekst “ik hou van jou” in liefst 250 verschillende talen. Je ziet er zowel bekende talen, als talen die nog amper of zelfs niet meer worden gesproken. Tussen de tekst staan er gebroken stukjes van een hart afgebeeld. Maar als je alle stukjes zou samenvoegen, krijg je het perfecte hart.


4. Le moulin de la Galette

Verstopt in de straten van het 18de arrondissement kom je plots een windmolen tegen: le moulin de la Galette. Er staan twee echte windmolens in Parijs, maar enkel deze wordt nog echt gebruikt. En de molen diende niet alleen om tarwe te verwerken, maar ook om druiven voor wijn te persen. Later deed de windmolen dienst als taverne en zelfs als cabaret met French-cancan-sterren. Wandel nu verder en je zal nog een bekend plekje tegenkomen. Althans toch als je de film Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain hebt gezien. Je zal je zeker nog wel de kruidenierszaak Maison Collignon herinneren.


5. Het reuzenrad van de Jardin des Tuileries

Toeristen zijn natuurlijk niet weg te denken uit Parijs, maar laat dat je niet tegenhouden om de mooiste plekjes van de stad te bezoeken. De Jardin des Tuileries ligt tussen het Louvre en de Orangerie, dus kan je al raden dat de plek door toeristen overspoeld wordt. Maar ook door de Parijzenaars zelf, die maar wat graag van de rust in dit bijzonder mooie park, dat al sinds 1667 open is voor het publiek, komen genieten.

Voor je erbij gaat zitten, kan je zeker nog even een beroemde macaron gaan kopen bij Ladurée. Geniet ervan terwijl je het reuzenrad in de tuin gaat bewonderen. Als je geluk hebt, is de jaarlijkse kermis net bezig. Dan staan er nog veel meer attracties.


6. Chez Carette

Je hebt intussen waarschijnlijk al wel honger gekregen. We gaan daarom in de richting van Le Marais. Vlakbij de Place des Vosges kan je ontdekken waarom patisserie zo belangrijk is in Parijs. Chez Carette is een bekende tearoom waar je kunt genieten van allerlei gesuikerde of gezouten lekkernijen.


7. La Rue Crémieux

Sinds de uitvinding van Instagram is de Rue Crémieux een van de populairste plekjes in Parijs geworden. Dit straatje is exclusief voor voetgangers en doet met z’n kleurrijke gevels meteen aan Notting Hill in Londen denken. Hier moet je natuurlijk een foto van hebben.

Vergeet effe dat dit een toeristische attractie is en geniet van de geschiedenis die deze straat uitstraalt. Je kunt op sommige huizen zelfs nog sporen zien van de grote overstroming van de Seine in 1910.


8. Le Ménagerie, de planten- en dierentuin

Over de Seine gesproken, het is hoog tijd om de bekende rivier van Parijs over te steken. We doen dat via de Austerlitz-brug, waarna we in de wijk Saint-Bernard terechtkomen. Dit was vroeger een van de versterkte ingangen van Parijs. Hier gaan we een frisse neus ophalen in de Ménagerie. Eigenlijk is dit vooral een grote dierentuin, een van de oudste in Europa. Je kunt er zo’n 200 diersoorten bewonderen. Neem gerust eens een selfie met een orang-oetan of een flamingo.


9. Rue de l’Université en Rue Saint-Dominique

Je hoeft je echt niet tussen de vele toeristen aan de Eiffeltoren te begeven. Doe wat de meest populaire Instagrammers doen wanneer ze in Parijs zijn. Ze gaan naar het Quartier des Invalides. In de Rue de l’Université en de Rue Saint-Dominique kan je ook poseren met de IJzeren Dame op de achtergrond.En als je wil weten wat de beste plaats voor een selfie met de Eiffeltoren is? Ga dan naar nummer 71 in de Rue Saint-Dominique. Nog een voordeel: je hoeft hier geen 1.665 treden voor te beklimmen.


10. Le Carrousel du Trocadéro

En als je echt een indrukwekkende foto met de Eiffeltoren wil, dan moet je een ritje op de draaimolen Trocadéro maken. Die heeft een uniek uitzicht op het bekendste monument van de stad. Er staat nog een andere draaimolen in de buurt van de Eiffeltoren, maar deze vind je aan de andere kant van de Pont d’Iéna.


11. Glacier Berthillon

Zin in een ijsje? Prima, want op het Île Saint-Louis vind je Berthillon, waar al sinds 1954 van geweldige artisanale ijsjes wordt genoten. Je hebt de keuze uit allerlei smaken, van gezouten karamel of pistache tot speculaas. Alleen al van ernaar te kijken, krijg je het water in de mond. Een ijsje of sorbet? Jij mag kiezen!


12. De catacomben

Als je eens echt iets anders wil, duik dan onder de grond voor een ronde van het dodenrijk. De catacomben van Parijs lokken elk jaar miljoenen bezoekers. Het is dan ook een bijzonder straffe plek: je vindt er de beenderen van liefst zes miljoen mensen. Tijdens je bezoek aan de ondergrondse gangen kan je misschien ook moeten denken aan bekende videogames zoals Call of Duty of Assasin’s Creed Unity.


13. Avenue Montaigne

Je denkt bij Parijs natuurlijk ook meteen aan haute couture en parfums. Op de Avenue Montaigne vind je de grootste merken. Hier zie je mensen met peperdure kleren. En als er één winkel uitspringt, dan is het toch Maison Dior. Zeker tijdens de feestdagen is deze prachtig verlicht.


14. La Butte Bergeyre en z’n wijngaard

Een wijngaard in Parijs? Ja hoor, op de heuvel Bergeyre vind je een van de best verborgen schatten van de stad. Slechts één weg en twee trappen leiden naar deze kleine wijk die je zeker moet bezoeken. Bij zonsondergang is het uitzicht bovendien geweldig. Behalve een wijngaard vind je er ook een biologische tuin. En er wordt ook echte wijn van de druiven gemaakt. Jaarlijks produceren ze hier een vijftigtal flessen roséwijn.


15. Little India

In het 10de arrondissement van Parijs zijn er twee overdekte passages. In 1828 is een deel ervan met een glazen dak bedekt. Hier ga je effe twijfelen of je nog wel in Parijs bent. Het lijkt op een bazaar, terwijl de geuren en de kleuren je meteen aan India zullen doen denken. Je vindt er inderdaad restaurants, kappers en kruideniers van Indiase en Pakistaanse afkomst, en ook van mensen uit voormalige Franse kolonies.


Voila, je hebt nu genoeg te doen en te zien bij je volgende bezoek aan Parijs. En vergeet je belevenissen tijdens de citytrip zeker niet te delen met je vrienden. Dankzij Epic stories heb je eindeloze data voor je favoriete sociale media, en dat in de hele Europese Unie. Bon voyage!

Kies nu jouw Epic stories!

Timo

De nieuwste technologische snufjes hebben geen geheimen voor me. Van augmented en virtual reality tot the Internet of Things: you name it. M’n leven, dat spice ik met goeie Indie (en andere) muziek.

Andere artikels van Timo