Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Steun onze paralympische atleten in PyeongChang

Gepubliceerd op 01/03/2018 in Uit eerste hand

Steun onze paralympische atleten in PyeongChang

De winterse topsport in Zuid-Korea is nog lang niet ten einde, nu de laatste medailles op de Olympische Winterspelen zijn uitgedeeld. Van 9 tot 18 maart komen namelijk bijna 700 paralympische atleten in actie in 6 verschillende sporten, om een van de 80 gouden medailles mee naar huis te nemen. En ook deze keer stuurt het Belgian Paralympic Committee een delegatie naar het Verre Oosten, om de klus voor ons land te klaren.

Iets dat wij hier alleen maar toejuichen! Zeker omdat we vinden dat ook personen met een handicap maximale kansen moeten krijgen, om zich uit te leven in hun favoriete sport. Daarom zijn we ook al vele jaren vaste partner van het Belgian Paralympic Committee.

Daarbij zetten we mee de schouders onder onze paralympische aanwezigheid op grote internationale toernooien. Denk maar aan de Paralympische Spelen in Zuid-Korea en het EK rolstoelbasketbal B-divisie, dat dit jaar in België plaatsvindt. En met resultaat: het afgelopen jaar rijfden de paralympische atleten samen liefst 16 medailles binnen op EK’s en WK’s in paralympische sporten.

Maar daarnaast is het BPC ook dé organisatie die in eigen land heel wat individuele sporten voor personen met een handicap regelt of ondersteunt. Iets wat in lang niet elk land een normale zaak is. Zo is er de nationale competitie in het G-voetbal, in samenwerking met de Koninklijke Belgische Voetbalbond.

Deze twee atleten gaan voor ons land naar Zuid-Korea

De 20-jarige skiester Eléonor Sana werd als eerste geselecteerd voor de Spelen, in het Alpijns Skiën. Ze is van bij de geboorte slechtziend en wordt daarom op de piste bijgestaan door haar zus Chloé. Die skiet enkele meters voor haar uit en speelt via een communicatiesysteem de nodige aanwijzingen door aan Eléonor.

Het duo pakte twee medailles tijdens het vorige WK, in 2017. De zussen gaan dan ook voluit voor die allereerste Belgische vrouwelijke medaille in de geschiedenis van de Paralympische winterspelen. Daarom trainen ze het grootste deel van het jaar in het Franse Tignes.

Daarnaast werd Jasper Balcaen aan de nationale selectie voor PyeongChang toegevoegd. Als specialist in zowel de klassieke slalom als de reuzenslalom zal deze jongeman met hemiplegie alles op alles zetten om een plaats in de top-10 van het staand skiën te bemachtigen.

Daarbij is de 25-jarige atleet uit Maarkedal trouwens niet aan zijn proefstuk toe. Hij verscheen namelijk ook al aan de start bij de Spelen in Sotsji, in 2014. Om dit topniveau vast te houden, kun je Jasper meestal terugvinden op de Oostenrijkse Stubaier Gletscher.

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: