Seizoen 5 van Orange is the New Black is er!

Gepubliceerd op 12/06/2017 in Showtime!

Seizoen 5 van Orange is the New Black is er!

Het duurde even, maar er staan weer 13 nagelnieuwe afleveringen voor je klaar op Netflix.

Oké, het was misschien wat moeilijk te weerstaan toen een hacker een groot deel van het nieuwe seizoen online zwierde. Maar ben ik wat blij dat ik effe gewacht heb: nu kan ik tenminste het VOLLEDIGE seizoen in één ruk uitkijken.

Waar waren we eigenlijk gebleven? Juist ja: onze lievelingsgevangenen Piper, Taystee en co zijn kwaad. Heel kwaad. Ze zijn namelijk de manier waarop ze behandeld worden in de vrouwengevangenis van Litchfield kotsbeu. Het onrecht moet nu maar eens stoppen. They want justice!

Het hele vijfde seizoen gaat dus inderdaad verder met de opstand die uitbrak op het einde van het vorige seizoen. En we komen eindelijk te weten of Dayanara de juiste keuze maakt ...

Real time

Voor als het je nog niet opviel in de trailer: het vijfde seizoen belooft wel wat andere vormen aan te nemen dan we gewend zijn van OITNB. Alle afleveringen samen spelen zich namelijk nagenoeg in real time af. Samen overspannen ze in het verhaal slechts een periode van drie dagen. De drie dagen na de uitbraak van de volksopstand. 

Ik kan je verzekeren: het maakt dit seizoen een pak intenser en emotioneler dan wat we voorheen zagen. Het gaat op het scherpst van de snede!

Seizoen 5 van Orange is the New Black is er!

Zalig anders

Waarom je nu eigenlijk weer Orange is the New Black MOET gezien hebben, zeg je? 

Wel, ik kan vooral de diversiteit en het taboe-doorbrekende fameus smaken. Het neemt je mee in een wereld met personages van allerlei afkomst én er wordt openlijk over topics als seksuele geaardheid gepraat. En je komt serieus wat te weten over het karakter achter de personages.

Bovendien is het een verademing om eens een reeks te zien met een bijna volledig vrouwelijke cast. Inclusief de mooie vriendschappen die ondanks de rauwe gevangeniswereld toch ontstaan. Cause women rule the world, all right!

Goesting om het vijfde seizoen van Orange is the New Black op Netflix te bekijken? Dan heb ik goed nieuws, want je kan Netflix nu kiezen als inbegrepen tv-bundel met je Tuttimus.

Of moet je de bewoners van de vrouwengevangenis nog leren kennen? Geen probleem: alle vorige seizoenen zijn ook nog gewoon beschikbaar. Da’s dus heel wat avondjes bingewatchen verzekerd!

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik

Categorieën