OnePlus 8 en OnePlus 8 Pro: alles over deze smartphones

Gepubliceerd op 17/04/2020 in Smartphones

OnePlus 8 en OnePlus 8 Pro: alles over deze smartphones

Smartphonefabrikant OnePlus heeft z’n nieuwste toestellen voorgesteld: de OnePlus 8 en OnePlus 8 Pro. De nieuwe reeks smartphones bouwt voort op de al heel sterke prestaties van z’n voorganger. De toestellen hebben drie tot vier camera’s, een stevige batterij, een supersnel en helder scherm, en natuurlijk zijn ze klaar voor 5G.

De smartphones van OnePlus zijn al enkele jaren dichter bij de beste toestellen op de markt aan het sluipen. De OnePlus 8 is een smartphone waarmee de fabrikant een voetje naast z’n grootste concurrenten wil zetten. Voor iedereen die z’n smartphone voor professionele doeleinden gebruikt, maar ook voor gamers en voor wie met z’n toestel vaak video’s bekijkt, lijkt de OnePlus 8 een echte aanrader. In deze review vertellen we je alles over deze smartphone.


1. Het scherm is haarscherp en supersnel

Het uitstekende scherm was ook al een van de features waarmee de OnePlus 7T (Pro) mocht uitpakken. De OnePlus 8 heeft net zoals z’n voorganger een 6,55 inch scherm. Dat van de OnePlus 8 Pro zal iets groter zijn: 6,78 inch. Beide toestellen hebben een Fluid AMOLED-scherm en staan dus garant voor een zeer goede beeldkwaliteit.

Voor wie graag video’s bekijkt of games speelt, is de verversingssnelheid van het scherm een essentiële factor. Uiteraard stelt OnePlus hier andermaal niet mee teleur. De OnePlus 8 Pro haalt alles uit de kast om mee te zijn met de nieuwste generatie smartphones. Zo heeft het toestel een verversingssnelheid van 120 Hz, wat overeenkomt met de meest hoogwaardige apparaten op de markt.

Hiermee onderscheidt het duurdere toestel zich ook van de gewone OnePlus 8. Die heeft net zoals de OnePlus 7T van vorig jaar een verversingssnelheid van 90 Hz gekregen, wat nog altijd bijzonder goede resultaten oplevert.


2. Vier camera’s en geen pop-upcamera meer

Een andere feature waarmee vooral de OnePlus 8 Pro zich moeiteloos bij de betere toestellen van dit moment plaatst, zijn de camera’s. Beide smartphonemodellen hebben een speciaal ontworpen Sony-hoofdcamera van 48 megapixels. Deze vangt dankzij een grotere sensor van 1/1.4” meer licht op, waardoor de fotokwaliteit nog beter is. Zelfs in donkere omstandigheden, zoals een feestje ’s avonds.

Deze primaire lens wordt bij de OnePlus 8 Pro gecombineerd met een 48 MP-groothoekcamera van liefst 120 graden en een telelens met 3x hybrid en 30x digitale zoom. Een aparte color filter camera maakt het plaatje compleet. Je leest het goed: de OnePlus 8 Pro is voor de fabrikant de allereerste smartphone met vier camera’s achteraan. En dat zorgt er precies voor dat ook professionals in fotografie en filmen van deze smartphone zullen smullen.

De OnePlus 8 heeft naast de hoofdcamera achteraan een 16 MP-groothoekcamera van 116 graden aan boord. Samen met een Spectra 480 Image Signal Processor, die onder andere HDR aankan en zo mooiere foto’s oplevert.

Aan de voorkant doen beide smartphones het met een selfiecamera van 16 megapixels. Opmerkelijk is de nieuwe opstelling van alle camera’s in vergelijking met de OnePlus 7T. Vooraan is de pop-upcamera, die bij de pro-versie uit het toestel geschoven werd, alweer verdwenen. Nu zit de camera zoals op de meeste andere smartphones gewoon netjes in de display verwerkt. Achteraan staan de drie camera’s symmetrisch onder elkaar opgesteld. Het vorige model had nog een cirkelvormige camerastructuur.


3. Uiteraard is de OnePlus 8 klaar voor 5G

De meeste nieuwe smartphones zijn in 2020 klaar voor het 5G-tijdperk. Vorig jaar brachten veel fabrikanten nog aparte een 5G-versie van hun belangrijkste modellen uit, wat ook bij OnePlus het geval was. De OnePlus 8 en OnePlus 8 Pro worden daarentegen meteen met 5G ondersteund.

Als je dit jaar een nieuwe smartphone koopt, is dat een belangrijke feature. Proximus heeft als eerste in België een 5G-netwerk gelanceerd: een belangrijke stap richting hypergeconnecteerde toekomst. En jij kan daar vandaag al van proeven, op voorwaarde dat je een smartphone hebt die compatibel is met 5G uiteraard.

Wat is 5G precies? Deze verbinding zorgt ervoor dat je een heel stuk sneller mobiel kunt surfen. Op je smartphone zal je bijvoorbeeld een duidelijk verschil in downloadsnelheid merken, waardoor het dus veel praktischer wordt om filmpjes van hoge kwaliteit met je telefoon te bekijken. Meer weten? Lees hier alles over 5G!


4. Een sterke batterij die snel oplaadt

Een smartphone met prestaties zoals die van de OnePlus 8 moet natuurlijk een batterij hebben waarmee je gemakkelijk doorheen de hele dag komt. Je kunt op dat vlak op je beide oren slapen, want het standaardmodel heeft een batterij van 4.300 mAh en de OnePlus 8 Pro doet het met eentje van 4.510 mAh.

Bovendien ondersteunen de smartphones natuurlijk nog steeds de bekende Warp Charge 30T. Je kent deze feature mogelijk al van de OnePlus 7T. Het zorgt ervoor dat je batterij bijzonder snel oplaadt. In amper een half uur tijd heb je met een platte batterij alweer 70% capaciteit gewonnen. Dat zou al ruimschoots voldoende moeten zijn om je toestel een hele dag te gebruiken.

Nieuw is dat de OnePlus 8 Pro nu ook draadloos oplaadt. Dit is een primeur bij het merk. Bovendien ondersteunt het toestel 30 W draadloos opladen, waardoor het zowat de snelst draadloos oplaadbare smartphone van het moment is.


5. Een sterke processor en veel geheugen

De OnePlus 8 en OnePlus 8 Pro zijn uitgerust met een supersnelle Snapdragon 865. Die is natuurlijk ook nodig om je van de vele voordelen van 5G te laten profiteren. Beide modellen draaien op Android 10 als besturingssysteem en hebben een RAM-geheugen van 8 en 12 GB. Wat het interne geheugen betreft, heb je zowel bij de OnePlus 8 als de OnePlus 8 Pro de keuze tussen 128 en 256 GB opslagruimte.


De specificaties van de OnePlus 8 op een rijtje:

OnePlus 8:

 • Formaat: 160,2 x 72,9 x 8,0 mm
 • Scherm: 6,55 inch Fluid AMOLED
 • Camera: Main Camera 48 MP + Ultra Wide Camera 16 MP + Macro Camera 2 MP
 • Frontcamera: 16 MP
 • Besturingssysteem: Android 10
 • Batterijvermogen: 4.300 mAh
 • Netwerk: 4,5G (klaar voor 5G)
 • RAM: 8 en 12 GB
 • Geheugen: 128 of 256 GB

OnePlus 8 Pro:

 • Formaat: 165,3 x 74,3 x 8,5 mm
 • Scherm: 6,78 inch Fluid AMOLED 120 Hz
 • Camera: Main camera 48 MP + Ultra Wide camera 48MP + Telephoto 8 MP + Color Filter camera 5 MP
 • Frontcamera: 16 MP
 • OS: Android 10
 • Batterijvermogen: 4.510 mAh
 • Netwerk: 4,5G – klaar voor 5G
 • RAM: 8 GB en 12 GB
 • Geheugen: 128 GB of 256 GB

Goesting gekregen in deze smartphone? Gelijk heb je! De One Plus 8 en OnePlus 8 Pro zijn nu verkrijgbaar in onze webshop. Ga dus snel een kijkje nemen!

Ja, ik wil een OnePlus 8 (Pro)!

Tim

Gek van technologie en gefascineerd door de manier waarop het ons leven gemakkelijker en tegelijkertijd complexer maakt. Fervent console gamer, Lego bouwer, Pokemon trainer & vader van drie.

Andere artikels van Tim

Blog topics