×
×

Waarom je smartphone goed beveiligen écht belangrijk is

Gepubliceerd op 03/07/2017 in Gouden tips van…

Waarom je smartphone goed beveiligen écht belangrijk is

Want je smartphone die om zeep wordt geholpen, dat zou ECHT zonde zijn.

Misschien heb je het ook al gehoord of gelezen: er zijn steeds meer online aanvallen. Niet dat ik je angst wil aanjagen of zo, maar het is iets wat we hier toch ook wel merken. Zo was er nog niet zo lang geleden de uitbraak van WannaCry, dat je toestel helemaal op slot doet en losgeld eist. 

Echt niet plezant om mee te maken, geloof me. Want tegenwoordig staat er flink wat op je computer, smartphone en tablet. In de eerste plaats de zaken met emotionele waarde, zoals de foto’s van plezante gebeurtenissen, plus die van je familie en vrienden. En dan zijn er misschien nog belangrijke documenten, die je op het toestel bijhoudt. 

Maar da’s nog niet alles

Cybercriminelen kunnen tegenwoordig ook makkelijk aan de haal gaan met de bankgegevens en paswoorden van e-mail en social media. Ze hebben dan vrij spel om jouw online leven over te nemen, wat toch wel vrij creepy is.

En bovendien is de tijd dat virussen en andere cybervuiligheden alleen aanvielen op een computer allang verleden tijd. Je loopt tegenwoordig ook het risico om slachtoffer te worden op je smartphone of tablet. Criminelen maken tegenwoordig net zo goed nare software voor deze toestellen, aangezien ze minstens even talrijk zijn geworden als computers en laptops. 

Een gratis antivirusprogramma is niet voldoende

Het lijkt misschien wel een goed begin in de strijd tegen cybercriminaliteit. Maar anno 2017 is er een pak meer online vuiligheid dan enkel en alleen virussen.

Tegen volgende zaken beschermt gratis software bijvoorbeeld helemaal niet:

  • Spam: frauduleuze en gevaarlijke e-mails zijn naast virussen echter ook een veelvoorkomend risico op besmetting.
  • Phishing: specifieke virussen die je computer versleutelen en alle bestanden erop coderen, in ruil voor losgeld.
  • Je paswoorden en gebruikersnamen.

Bovendien heb je bij de meeste gratis programma’s geen automatische updates of lokalisatie van je gestolen toestel vanop afstand.

Om écht gerust te zijn ga je dus best voor software die de totale bescherming biedt.

Wij zorgen dat je toestellen beschermd zijn

En dat doen we met een topper, al zeg ik het zelf. In samenwerking met Norton kan je nu via ons je toestel(len) beschermen tegen snoodaards.

Er zijn twee formules, voor ieder z’n goesting:

  • Norton Security 1: 1 licentie voor een toestel naar keuze in je gezin (computer, laptop, smartphone of tablet), voor slechts € 2 per maand.
  • Norton Security 5: 5 licenties voor vijf toestellen naar keuze in je gezin (computer, laptop, smartphone of tablet), voor slechts € 5 per maand.

Daarvoor krijg je zowel bescherming tegen virussen, spam als phishing. En dat inclusief elke 5 tot 15 minuten de nodige automatische updates. Bij Norton Security 5 krijg je bovendien Norton Family Premier (ter waarde van € 39,99 per jaar) cadeau. Hierdoor kunnen je kinderen helemaal safe surfen.

En om het helemaal top te maken, beveilig je nu een maand lang volledig gratis je smartphones, tablets, laptops en computers!

De toestellen, die voeg je supersimpel toe via MyProximus. En de betaling, die doe je maandelijks via je totale aanrekening. Trouwens: Norton Security is maandelijks opzegbaar, zonder gedoe.

Waarop nog wachten dus!

Erik

Digital en content marketer, tuinieren is mijn passie net als eten. Na het sporten wat series of films bingen, da’s mijn ding.

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: