×
×

Goede voornemens in 2019? Deze apps helpen je!

Gepubliceerd op 28/12/2018 in Gouden tips van…

Goede voornemens in 2019? Deze apps helpen je!

Misschien maak ook jij tijdens oud en nieuw de nodige plannen, om je leven vanaf nu wat anders aan te pakken. En misschien weet jij nog van de voorbije jaren dat het niet altijd even simpel is om vol te houden.

Wel, dit jaar laat ik mij hieraan niet meer vangen! Want er zijn heel wat gratis apps te vinden die je kunnen helpen bij het kweken van de goede gewoontes. Ze helpen je bijvoorbeeld aan je voornemens herinneren, of motiveren je door alles nauwgezet bij te houden en tips te geven. Check hieronder onze aanraders voor vijf populaire voornemens:

 1. Gezond afslanken

  Na alle schranspartijen tijdens de eindejaarsperiode heb je meteen een extra reden om het in 2018 wat rustiger aan te doen qua eten en drinken. En dan is het handig om doorheen de dag makkelijk te kunnen bijhouden wat je allemaal naar binnen speelt.

  Wel, MyFitnessPal is een app die ik je zeker kan aanbevelen, als je wil afvallen. Met deze dieetapp registreer je makkelijk wat je eet, dankzij een gigantische lijst met 6 miljoen voedselsoorten. En het kan zelfs nog simpeler: maak een lijst met jouw favoriete voedsel of gebruik de barcodescanner. Je kan hierbij zelf doelen stellen of deze ontvangen van de app, op jouw maat.

  Gratis beschikbaar voor iOS en Android.


 2. En meer bewegen

  Alleen maar calorieën tellen is namelijk iets dat diëtisten afraden. En ook als je al op je ideale gewicht zit, is het een goed plan om je conditie in topvorm te hebben. Maar algauw steekt het je tegen om weeral richting fitnesszaal te trekken, of laat je drukke leventje niet zomaar een uitgebreide workout toe.

  Wel, met Sworkit heb je de ideale compagnon om te beginnen met sporten én vol te houden. Want met oefeningen tussen 5 minuten en meer dan een uur, is er voor ieder moment wat wils. Je kan ze trouwens volledig personaliseren én er zijn videofragmenten beschikbaar, die je de oefeningen in detail uitleggen. Geen excuses meer dus!

  Gratis beschikbaar voor iOS en Android.


 3. Stoppen met roken

  Een andere klassieker onder de goede voornemens. En eentje die we enorm aanmoedigen. Nicotinepleisters kunnen je daarbij al een heel eind op weg zetten, maar tegenwoordig kan je ook de nodige steun en wilskracht halen uit je smartphone.

  De app QuitNow! is een prima hulpmiddel hierbij. Op elk moment kan je checken hoelang je al gestopt bent en hoeveel geld je bespaard hebt. Maar belangrijker is dat je kan volgen welke stappen je vooruitzet qua gezondheid. En via de community heb je de nodige partners in crime om vol te houden. Als dat geen boost geeft!

  Gratis beschikbaar voor iOS en Android.


 4. Meer bezig zijn met je familie en vrienden

  Je drukke leven zorgt er misschien ook voor dat je af en toe de dierbaren in je omgeving wat uit het oog verliest. Als het je niet altijd lukt om samen iets lekker te gaan eten of een pintje te gaan drinken, zijn apps zoals WhatsApp en Snapchat de ideale manier om contact te houden met je omgeving. Deel met elkaar welke crazy avonturen jullie beleven en share foto’s en video’s van je belangrijkste momenten. 

  En op Facebook kan je ineens ook volgen wat je vrienden en familie zoal uitsteken. Ideaal dus om onderweg eens regelmatig te checken. Zo weet je meteen ook waarover bij te babbelen.

  Trouwens: met Mobilus krijg je onbeperkt surfvolume voor je favoriete app, dus da’s een zorg minder! 


 5. Meer erop uittrekken

  Vegeteren in die luie zetel is ook niet alles. Daarom is het een topplan om in 2018 wat meer buiten te komen in je vrije tijd en de wereld te verkennen. Dat kan natuurlijk met het maken van een reis of citytrip die al een tijdje op je bucket list staat. Maar ook een dagje weg of eens lekker uit eten gaan in een nog onbekende stad is natuurlijk eens zo zalig.

  Met de app TripAdvisor ontdek je de leukste plekjes in binnen- en buitenland. Dankzij de meningen van andere toeristen én locals pik je zo de pareltjes er tussenuit. Zowel qua toeristische bezienswaardigheden en hotels als restaurants.

  Gratis beschikbaar voor Android, iOS en Windows Phone.


Alvast heel veel succes! En om je te helpen bij je voornemens, zorgen wij voor je eigen grote hoop mobiel surfvolume in je gsm-abonnement. Zo heb je helemaal geen excuus meer om deze geweldige apps niet te downloaden. 

Kies nu de Mobilus naar jouw goesting

Daarbij krijg je trouwens altijd onbeperkt mobiel surfvolume voor je favoriete app. Op die manier kan je bijvoorbeeld alles sharen met je vrienden en familie via WhatsApp of Snapchat.

Erik

Digital en content marketer, tuinieren is mijn passie net als eten. Na het sporten wat series of films bingen, da’s mijn ding.

Blog topics

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: