×
×

Goede voornemens voor 2017? Deze apps helpen je!

Gepubliceerd op 03/01/2017 in Gouden tips van…

Goede voornemens voor 2017? Deze apps helpen je!

Dat betekent dus ook: geen excuses meer.

Want je begint, net zoals ik, het jaar vast en zeker vol goede bedoelingen. Vriendelijker zijn voor je omgeving bijvoorbeeld, of net iets productiever voor de dag komen op het werk. Of je gaat weer voor de klassiekers zoals stoppen met roken of afvallen. Kortom: gezonder gaan leven.

Klinkt me allemaal bekend in de oren. En dat je de vorige jaren niet al je voornemens waarmaakte, kan ik mij ook voorstellen. Wel, om je die afgang dit jaar te besparen geef ik je als tip graag enkele coole apps mee. Zo heb je geen enkele reden meer om die goede bedoelingen niet waar te maken, toch?

 1. Gezonder eten.

  Na de extreem vreetachtige feestdagen heb je een reden te meer om het in het nieuwe jaar wat rustiger aan te doen met dat eten en drinken. En daarvoor moet je eenvoudig en nauwkeurig bijhouden wat je zoal naar binnen steekt. Wel, de DieetTracker van MyFitnessPal is een goede compagnon. 

  Met deze dieetapp registreer je heel simpel wat je eet, dankzij een lijst van liefst 3 miljoen voedselsoorten. Je kan het je zelfs nog eenvoudiger maken: maak een lijst met jouw favoriete voedsel of scan alles in met de barcodescanner. En met dit alles heb je ineens ook alle belangrijke info bij de hand: niet alleen calorieën, maar ook zaken als koolhydraten en vetten.

  Gratis. Voor iOS en Android.

 2. Stoppen met roken.

  Nog een klassieker onder de goede voornemens. Ik hoop met je mee dat je niet ten prooi valt aan de verleiding om toch nog een sigaret op te steken. Om het vol te houden kan deze app je vast goed helpen. Met Livestrong MyQuit Coach kan je kiezen om stap voor stap of in een keer volledig te stoppen. Op basis van wat vragen krijg je vervolgens een persoonlijk stappenplan, waarbij je alles nauwkeurig kan bijhouden. Met allerlei grafieken kan je je evolutie meevolgen.

  Gratis. Voor iOS.

 3. Meer sporten.

  Januari is dé maand waarop het koppenlopen is in de fitnesszalen. Wil je daarom liever thuis aan jouw conditie werken? Dan is Sworkit een goede starter. Voor iedere levensstijl is er een aangepast werkschema beschikbaar. Er zijn oefeningen tussen 5 minuten en meer dan een uur beschikbaar, waaronder ook yoga, pilates en stretching. En geloof me, het gaat even eenvoudig als het samenstellen van je muzikale playlist. Kortom: nu kan je werken aan je kathedraal, zonder excuses.

  Gratis. Voor iOS en Android.

 4. Een goede nachtrust.

  Slecht kunnen slapen, het vreet aan nogal wat mensen. En dat terwijl het echt wel veel invloed heeft op hoe je je overdag voelt. Daarom is het net belangrijk om ook dit goed in het oog te houden. Dat doe je nu eenvoudig, dankzij Sleep Bot. Het meet je bewegingen om zo te analyseren hoe diep je slaapt. Want laat dat nu cruciaal zijn qua kwaliteit van je nachtrust. Bovendien neemt het ’s nachts geluid op, om te horen of je snurkt. En het stopt automatisch wanneer je alarm afgaat.

  Gratis. Voor iOS en Android.

 5. De wereld verkennen.

  Vaker reizen en nieuwe dingen ontdekken: da’s ook mijn plan voor 2017. Vooral dan wat eten betreft. En daarvoor is Foodspotting een interessante app. Ontdek verrassende nieuwe gerechten in jouw buurt. Ideaal voor elke dag te gebruiken. Maar ook om helemaal te blenden met de lokale bevolking, bij die volgende citytrip.

  Gratis. Voor iOS, Android en Windows Phone.

 6. Meer lezen.

  Je wil meer lezen én meer weten over wat er zoal in de wereld gebeurt? Dan kan je misschien al eens beginnen met wat meer kranten en tijdschriften te lezen, in plaats van een dikke turf van Hugo Claus te doorploeteren. En daar kan Blendle bij helpen. Je betaalt namelijk per artikel, in plaats van een hoop abonnementen af te sluiten. Je hebt de keuze uit heel wat Belgische en internationale kranten, maar ook tijdschriften zoals Knack, Humo en Time Magazine.

  Gratis. Voor iOS en Android.

 7. Een nieuwe taal leren.

  Misschien wil je eindelijk fatsoenlijk Duits spreken tijdens de après-ski. Of ga je volgende zomer op exotische reis en wil je eindelijk dat sexy Spaans of Italiaans onder de knie hebben. Vroeger moest je daarvoor naar de schoolbanken, maar anno 2017 is er Duolingo. Je kan kiezen uit zes vreemde talen, die je in leuke en korte oefeningen voorgeschoteld krijgt. Ideaal om dagelijks eventjes bij de hand te nemen, onderweg bijvoorbeeld.

  Gratis. Voor iOS, Android en Windows Phone.

Ik zou zeggen: heel veel succes! En om je te helpen om je voornemens waar te maken, zorgen wij voor je eigen grote hoop mobiele data, dankzij Tuttimus. Daarmee kan je naar hartenlust apps op je smartphone gebruiken, zonder zorgen.

Of heb je eerder zin in een gsm-abonnement met alle vrijheid, plus ongelimiteerd surfvolume voor je favoriete app? Dan hebben we Mobilus voor je klaarstaan.

Peter

Internet en communicatie zijn mijn passie! Ik ben een enorme fan van ons merk.

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: