Haal meer uit Netflix, met deze 6 tips

Gepubliceerd op 01/12/2017 in Gouden tips van…

Haal meer uit Netflix, met deze 6 tips

Ontdek mogelijkheden waarvan je nog niet wist dat ze bestonden.

Netflix, het is iets dat ik al een tijdje niet meer kan missen. Al die zalige nieuwe series en films, plus klassiekers die ik al in tijden niet meer gezien had. En constant komen er nieuwe dingen bij. Maar wist je dat je nog meer uit Netflix kan halen dan je dacht? Hier krijg je 5 supertips van me, gratis en voor niks:

 1. Vind de verborgen categorieën

  Netflix hacks; Netflix op Proximus TV

  Naast de o zo bekende categorieën, heeft Netflix ook pagina’s voor de meest specifieke zaken die je je maar kan bedenken. Zelf vind ik de aparte pagina’s voor Belgische films en films specifiek voor kinderen van bepaalde leeftijden superinteressant. Maar er zijn er dus nog veel meer. Check hier hoe het precies werkt.

 2. Pimp de ondertiteling naar jouw smaak

  Netflix hacks; Netflix op Proximus TV

  Zowat het enige minpuntje dat ik bij Netflix vond was de lelijke gele ondertiteling. Was, want ik heb ontdekt dat je dit helemaal kan aanpassen naar jouw eigen wensen:

  Stap 1: Klik bij het profiel op ‘Mijn account’.
  Stap 2: Klik in het gedeelte ‘Mijn profiel’ op ‘Weergave van ondertitels’.
  Stap 3: Et voilà: hier kan je niet alleen de kleur aanpassen, maar ook het lettertype, de grootte en eventuele schaduw.
  Stap 4: Nu nog op ‘opslaan’ klikken en klaar.

 3. Verander de taal naar Engels en een wereld gaat open

  Netflix hacks; Netflix op Proximus TV

  In het Nederlands heeft Netflix al een vrij uitgebreid aanbod. Maar het kan altijd beter, toch? Wel, je kan de hoop nog wat groter maken door de taal in te stellen op Engels. Dan krijg je namelijk ook series en films uit Amerika en Groot-Brittannië, waarvoor (nog) geen Nederlandse ondertiteling beschikbaar is. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn bij nagelnieuwe titels, die bij ons nog moeten uitkomen.

 4. Gebruik handige shortcuts

  Netflix hacks; Netflix op Proximus TV

  Kijk je op je computer naar Netflix? Dan zijn bepaalde toetsencombinaties best wel handig. Navigeer sneller en maak het je gemakkelijk:

  • ‘Spatiebalk’: Pauzeren
  • ‘Shift’+‘Pijltje naar links’: Terugspoelen
  • ‘Shift’+‘Pijltje naar rechts’: Vooruitspoelen
  • ‘F’: Volledig scherm
  • ‘Esc’: Volledig scherm verlaten
  • ‘M’: Geluid afzetten

 5. Of bekijk Netflix gewoon via de decoder van je Proximus TV

  Netflix hacks; Netflix op Proximus TV

  En eigenlijk nog de beste tip van al: Netflix zit gewoon in de decoder van je Proximus TV. Met dezelfde eenvoudige interface als online én ook in HD. Zeg nu zelf: veel simpeler dan computers moeten aansluiten op je televisietoestel, niet?

Check hier hoe je eenvoudig Netflix via Proximus TV bekijkt.

En om helemaal los te kunnen gaan op Netflix, is er Tuttimus, de sterkste all-in van België. Ieder krijgt z’n eigen hoop aan mobiele data en maakt gratis en onbeperkt gebruik van zijn of haar favoriete app, samen met onbeperkt snel internet thuis en onbeperkt vast én mobiel bellen binnen het gezin. 

Doe dus gewoon je goesting en stel hier jouw Tuttimus-Pack samen.

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie