Stranger Things: mysterieus en intrigerend topwerk op Netflix

Gepubliceerd op 13/09/2016 in Showtime!

Stranger Things: mysterieus en intrigerend topwerk op Netflix

Netflix legt ons in de watten met een nieuwe Netflix Original-serie, en het is er eentje om niet te missen. Bingewatch-materiaal!

Stranger Things is een must-see voor iedereen die in de jaren ’80 is opgegroeid, een ode aan de klassiekers uit de tijd. Het verhaal speelt zich af in Indiana, 1983. Een twaalfjarige jongen verdwijnt spoorloos. Terwijl zijn vrienden, familie en de lokale politie op zoek gaan naar antwoorden, worden ze meegezogen in een intrigerend mysterie, met geheime experimenten van de regering, bovennatuurlijke krachten en een heel vreemd meisje.

Liefdevolle hommage aan klassiekers uit de jaren ‘80

De makers van deze serie Matt en Ross Duffer groeiden op in de jaren ’90, maar werden verliefd op de kunst van het verhalen vertellen door boeken en films uit de jaren ’80. Ze lieten zich voor Stranger Things inspireren door filmmakers en auteurs als Steven Spielberg, Stephen King en John Carpenter. Zodra de serie begint, voel je de invloeden van films als E.T., Stand By Me, The Thing, enz. 

Eighties boven!

Wie is opgegroeid in de jaren ’80 of gewoon wel houdt van de muziek, sfeer, trends en kleding (ahum) van die tijd, vindt in Stranger Things veel interessante en leuke details. Will Beyers verdwijnt na een intensief spelletje dungeons and dragons met zijn vrienden. De jongens zijn gek van strips en X-Men, en hun speelgoed en de posters op hun kamers zijn helemaal in de juiste sfeer. Zelfs de crossfietsjes zijn van de partij.

De muziek is heerlijk: The Clash, Toto, The Bangles, enz. Peter Gabriel komt prachtig voorbij met een cover van Bowie’s Heroes. Foreigner zingt Waiting for a Girl Like You als één meisje haar maagdelijkheid verliest en een ander wordt meegesleurd door het schrikwekkende monster.

Sterke acteurs 

Stranger Things heeft grote rollen weggelegd voor kinderen, en die kinderen zijn uitstekend gecast. De Duffer-broers en hun casting director, Carmen Cuba, hebben duidelijk hard gewerkt om kinderen te vinden die sterk acteren en er ‘gewoon’ uitzien.
Vergis je niet. Het feit dat er een belangrijke rol is weggelegd voor kinderen, wil niet zeggen dat deze serie geschikt is voor de hele familie. Er zitten best enge fragmenten in!

Wij zijn fan. Stephen King zag de serie en is ook fan. Hij tweette: “STRANGER THINGS is pure fun. A+. Don’t miss it”.

Alle acht afleveringen van Stranger Things zijn nu te bekijken op Netflix

Start Netflix op Proximus TV via het menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204!

En om helemaal los te kunnen gaan op Netflix, is er nu Tuttimus. Da’s de sterkste all-in van België. Ieder krijgt z’n eigen hoop aan mobiele data en maakt gratis en onbeperkt gebruik van zijn of haar favoriete app, samen met onbeperkt snel internet thuis en onbeperkt vast én mobiel bellen binnen het gezin. En als kers op de taart: gratis extraatjes voor digitale tv én 3 maanden Netflix cadeau!

Doe dus gewoon je goesting en stel hier jouw Tuttimus-Pack samen.

Dieter

Dieter, chief editor.

Andere artikels van Dieter

Categorieën