Nieuwe Netflix-series en -films ontdek je nu nog simpeler

Gepubliceerd op 11/07/2017 in Bits & Bytes

Nieuwe Netflix-series en -films ontdek je nu nog simpeler

Het geheim? Het nieuwe beoordelingssysteem!

Want we moeten het toch wel eerlijk toegeven: die oude manier kon wel wat beter. Vroeger kon je je beoordeling geven met sterren. En ik vond het altijd wat moeilijk om te oordelen of die ene serie vier of vijf sterren waard was.

Bovendien leken de sterren die Netflix zelf bij elke serie of film aangaf te zeggen hoe goed iets was, of hoe populair. En dat terwijl ze eigenlijk weergaven hoe leuk Netflix dacht dat ik iets ging vinden, gebaseerd op mijn eerdere beoordelingen.

Zeer verwarrend en ingewikkeld, dus. Maar da’s nu voorbij!

Matches

Vanaf nu zijn er namelijk de duimpjes. Vergelijk het met een dating-app, waarbij je naar links of rechts swipet. Bij Netflix geef je nu een dikke duim omhoog als je helemaal verslaafd bent aan House of Cards. Of een duimpje omlaag als een romantische serie als New Girl of die ene horrorfilm minder spek voor jouw bek is.

Op basis daarvan berekent Netflix dan voor alles in het aanbod de match met jouw smaak. Dit op basis van jouw duimpjes, en die van alle andere gebruikers.

Ik ben er alvast weg van. Waarom? Wel, het is ideaal om nieuwe series te ontdekken, die echt bij je kijkgedrag passen. Je kan altijd de eerste aflevering ervan bekijken en zien of je een nieuwe bingebuddy hebt gevonden.

Dus ik zou zeggen: stemmen maar! Want hoe meer je dat doet, hoe beter Netflix je leert kennen.

Ook zot verslaafd aan Netflix? Dan hebben we nog een leuk extra nieuwtje voor je: Netflix kan je nu namelijk ook kiezen als inbegrepen tv-bundel met je Tuttimus!

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik

Categorieën