Deze series en films zie je vanaf oktober op Netflix

Gepubliceerd op 02/10/2017 in Showtime!

Deze series en films zie je vanaf oktober op Netflix

De herfst staat met al zijn guurheid voor de deur. Of je het nu wilt of niet. En dat vertaalt zich in lekker veel nieuwe spannende én duistere series en films op Netflix. Ideaal voor een goeie, lange avond voor de buis.

Suburra (seizoen 1)

Netflix investeert alsmaar meer in series van Europese bodem. En daar komt nu deze allereerste Italiaanse serie van de streamingdienst bij. De reeks borduurt voort op de succesvolle gangsterfilm uit 2014, en speelt zich vier jaar voor de verhaallijn daarvan af.

In een badplaatsje aan de rand van Rome escaleert een ruzie over landbezit in een dodelijk conflict tussen zowel de maffia, corrupte politici als het Vaticaan zelf. Ondertussen verandert de plek in een waar gokparadijs, met aparte regels ...

Als je weet dat de producent dezelfde is als die van de hitserie Gomorra, dan weet je waaraan te verwachten! Maar Suburra is meer dan alleen rauw geweld: er zit een extra menselijk en hoopgevend randje aan.

Alle tien afleveringen van het eerste seizoen zijn vanaf 6 oktober te zien op Netflix.

Mindhunter (seizoen 1)

Zin in een goede crimeserie? Dan zit je goed met deze serie, waarin we worden teruggekatapulteerd naar eind de jaren ’70. 

Twee FBI-agenten willen koste wat het kost toekomstige misdaden voorkomen. Hun plan: seriemoordenaars interviewen om zo hun collega-misdadigers te kunnen anticiperen. Probleem echter is ze met dit idee nogal tegen de conservatieve stroom in moeten zwemmen ...

Maak je borst maar al nat voor flink wat donkere mysterie. Zeker omdat regisseur David Fincher voordien al mee verantwoordelijk was voor kleppers als House of Cards, Se7en en Fight Club.

Alle tien afleveringen van het eerste seizoen zijn vanaf 13 oktober te zien op Netflix.

Stranger Things (seizoen 2)

Dé revelatie van vorig najaar is helemaal terug, met een tweede seizoen. Deze keer starten we een jaartje later, rond Halloween 1984. SPOILER ALERT!

Will is teruggekeerd van The Upside Down, maar heeft deze periode nog lang niet verteerd. De invloeden ervan zullen dan ook het hele seizoen overschaduwen. Ondertussen wordt Hawkins getroffen door een nieuw, nog meer aanwezig monster ...

Net zoals in het eerste seizoen zitten ook nu weer flink wat leuke verwijzingen naar de eighties. Zo lopen de jongens rond als echte Ghostbusters en horen we in de trailer al Michael Jacksons Thriller weergalmen. En ja hoor: ook Dungeons and Dragons keert terug!

Alle negen afleveringen van het eerste seizoen zijn vanaf 27 oktober te zien op Netflix.

1922 (film)

Wie dacht dat Netflix dit najaar met Gerald’s Game slechts één verfilming van Stephen King op het menu had staan, heeft het mis. De basis hierbij is natuurlijk een bovennatuurlijk verhaal, deze keer echter gecombineerd met een psychologische laag.

Wilfred James is een boer in Nebraska, waar hij met zijn gezin op een afgelegen boerderij woont. Als zijn vrouw hem wil verlaten, ziet hij geen andere oplossing dan haar te vermoorden. Maar zodra haar lichaam begraven is, worden hij en z’n zoon overspoeld door ratten. Wilfred begint zich af te vragen of zij nog steeds als geest ronddwaalt, en zo wraak op hem wil nemen ...

Als we de trailer mogen geloven, wordt ook deze filmversie even bloedstollend als de originele bestseller. Inclusief krabbende rattenpootjes, die je helemaal gekmaken.

Vanaf 20 oktober te zien op Netflix.

The Meyerowitz Stories (film)

Een tragikomische film waar we al even naar uitkijken. Niet alleen omdat hij op het Filmfestival van Cannes in de running was voor de Gouden Palm.

De familie Meyerowitz is ietwat apart en compleet van elkaar vervreemd. Door een tentoonstelling van pater familias Harold komen hij en zijn drie kinderen bij elkaar. Wat meer dan eens botst, natuurlijk ...

Deze Meyerowitz Stories is Adam Sandlers vierde langspeler, die exclusief op Netflix komt. En hoewel we zijn stijl lang niet altijd kunnen smaken, is deze wél echt goed te pruimen. Zeker omdat hij hier een tandem vormt met zowel Dustin Hoffman als Ben Stiller.

Vanaf 13 oktober te zien op Netflix.

En da’s niet alles ...

Naast onze vijf favorieten zal er natuurlijk nog veel meer nieuws te rapen zijn. Zo komt er nog steeds elke week een nieuwe aflevering van Star Trek: Discovery online. En voor de kids is er vanaf 12 oktober de Disney-klassieker Pocahontas.

Goesting gekregen om hele avonden Netflix te bingewatchen? Geen probleem, want in onze all-in Tuttimus zit het als inbegrepen bundel!

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik

Categorieën

Geef je mening over dit news

Wil je je mening delen of een commentaar posten?

Reageer

{{ totalResults ? (((totalResults == 0) || (totalResults == 1)) ? "reactie" : "reacties") : ("reactie") }}


Avatar