3 nieuwe series en films op Netflix in mei, die je moet zien

Gepubliceerd op 02/05/2018 in Showtime!

3 nieuwe series en films op Netflix in mei, die je moet zien

We zijn nog maar net bekomen van de afgelopen maand april op Netflix, met als klap op de vuurpijl het geweldige tweede deel van La casa de papel. En daar is alweer de meimaand, waarbij weer heel wat gebingewatcht kan worden. Niet alleen nagelnieuwe series of nieuwe seizoenen, maar ook film, docu’s en meer. Dit zijn alvast onze drie absolute aanraders voor de komende weken.

The Rain (seizoen 1)

Was je destijds helemaal weg van Lost? Of ben je sowieso te vinden voor Scandinavische reeksen? Dan is deze allereerste Deense Netflix Original iets voor jou. 

Bijna de volledige bevolking in Noord-Europa is van de kaart geveegd, door een virus. Eentje dat zich, inderdaad, via de regen verspreidt. Een broer en zus komen uit de veilige bunker en trekken er met een reeks andere overlevers op uit. Denkende dat ze nu kunnen zijn wie ze écht willen zijn, worden ze toch nog altijd met de neus op zaken als jaloezie en liefde gedrukt ...

Bekijk vanaf 4 mei de 8 nieuwe afleveringen van The Rain.


Anon (film)

Ook deze sciencefictionthriller schotelt ons een alternatief toekomstbeeld voor. Welkom in een wereld zonder enige privacy of anonimiteit. De overheid, die kijkt via ingeplante microchips op werkelijk elk moment over de schouder en weet altijd waar iedereen zit. Maar gelukkig betekent het ook het einde van alle criminaliteit.

Maar dan komt rechercheur Sal Frieland een vrouw op het spoor, die totaal onbekend is bij de politie en geen voorgeschiedenis heeft. En tot overmaat van ramp worden de microchips van verschillende mensen gehackt, waaronder die van Frieland zelf ...

Bekijk vanaf 4 mei de film Anon.


Cargo (film)

Ga mee Down Under, samen met Martin Freeman. Je weet wel: Dr. Watson uit Sherlock en Lester Nygaard in die andere Netflix-topper, Fargo.

In een post-apocalyptisch Australië verandert een mysterieus virus mensen in zombies. Midden op het platteland valt Andy’s vrouw ten prooi aan de ziekte. Zij laat hem beloven hun dochtertje in veiligheid te brengen. Helaas is Andy zelf ook besmet. Hij heeft daarom slechts 48 uur de tijd om deze moeilijke opdracht te volbrengen. Anders wordt zijn dochter zijn eerste slachtoffer ...

Bekijk vanaf 18 mei de film Anon.


En er is nog veel meer ...

Netflix brengt namelijk ook in mei flink wat stand-up comedy richting je tv, tablet of smartphone. En dat met artiesten als Steve Martin & Martin Short, de Franse ster Dany Boon en de kritische Hari Kondabolu, bekend van de recente controverse rond The Simpsons-figuur Apu. 

Maar er is ook het tweede seizoen van Dear White People en een nagelnieuwe reeks afleveringen van Unbreakable Kimmy Schmidt. Plus de docu End Game, over artsen in de palliatieve zorg.

Goesting gekregen in het bingewatchen van deze en andere topseries en -films? Bekijk Netflix gewoon rechtstreeks op je Proximus TV-decoder!

Kies Netflix als inbegrepen tv-bundel met onze all-in Tuttimus

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik

Categorieën