Deze vijf topseries en -films komen in februari op Netflix

Gepubliceerd op 02/02/2018 in Showtime!

Deze vijf topseries en -films komen in februari op Netflix

2018 startte goed op Netflix, met de onverwachte release van de ondertussen fel bejubelde reeks The End of the F***ing World. Maar ook februari belooft heel wat lekkers voor op jouw tv, smartphone of tablet. Netflix heeft deze maand namelijk alweer 30 eigen producties klaarstaan.

Ik bekeek al even wat er zoal tussen zit, en haalde er voor jou deze vijf absolute must sees uit:

Altered Carbon – seizoen 1

Yep, ook de die hard sciencefiction-fans kunnen op Netflix lekker veel bingewatchen. Zo is er deze dystopische serie, die de allures heeft van een echte Hollywood-blockbuster en een pak 3D-graphics bevat.

We zitten 300 jaar verder op onze tijdrekening. Een wereld waar de dood voor de elite niet meer definitief is. Het bewustzijn wordt namelijk gedigitaliseerd en bewaart op zowel een chip in de nek, als in back-ups. Dat kan dan simpelweg in een nieuw lichaam of sleeve worden gestoken, keer op keer.

Het is in deze wereld dat de geest van de elite-soldaat Takeshi Kovacs al eeuwenlang in ijs wordt bewaard. Totdat de rijke maar ook dubieuze Laurens Bancroft hem een nieuw leven geeft. En dat om de moord op Bancroft zelf op te lossen ...

Alle tien afleveringen zie je vanaf 2 februari exclusief op Netflix.

Everything Sucks! – seizoen 1

Ben jij een echt kind van de nineties? En ben je soms wat melancholisch over deze periode? Dan ga je Everything Sucks! vast en zeker geweldig vinden. Want net zoals bij Stranger Things weten we nu al: dat wordt pure nostalgie.

We volgen het leven van een groep onpopulaire tieners op een high school in het Amerikaanse Boring, Oregon. Zij proberen met vallen en opstaan stand te houden. En dat in een tijd zonder Facebook en consoorten, maar wel met veel verveling. Daarbij ontstaan echter twee clans, die meer en meer met elkaar in de clinch liggen: de toneelclub en de audiovisuele club ...

Alle tien afleveringen zie je vanaf 16 februari exclusief op Netflix.

Seven Seconds – seizoen 1

Netflix wil ook op maatschappelijk relevante hot topics inspelen. Dat bewijzen ze met deze reeks over het politiegeweld tegen zwarten, dat momenteel welig tiert in de Verenigde Staten.

Een blanke politieman rijdt in Jersey City een tiener met Afro-Amerikaanse roots aan, en laat hem zwaargewond in de vrieskou achter. Hoewel de agent met klem beweert dat er geen opzet in het spel was, probeert de politieleiding de boel in de doofpot te stoppen. En zo bereiken de spanningen tussen de vermeende racistische agent en de zwarte gemeenschap al snel een kookpunt ...

Alle tien afleveringen zie je vanaf 23 februari exclusief op Netflix.

Marseille – seizoen 2

De Franse tegenhanger van House Of Cards is eindelijk terug met een reeks nieuwe afleveringen, die de fictieve politieke intriges van het havenstadje belichten.

In dit tweede seizoen is Lucas Barres de nieuwe burgemeester van Marseille. Hij denkt dan ook de macht volledig naar zich toe te hebben getrokken. Maar volgens zijn voorganger en vroege politieke vader Robert Taro (gespeeld door topper Gérard Depardieu) is niets wat het lijkt. Samenzweringen en extreemrechtse nationalisten zijn maar enkele van de ondergrondse dreigingen.

Bovendien werkt de dochter van Taro aan een eigen, groot onderzoek. Daarbij ontdekt ze plots een groot geheim, dat flink wat in beweging kan brengen ...

Alle acht afleveringen zie je vanaf 23 februari exclusief op Netflix.

Mute – film

Met Altered Carbon zijn liefhebbers van sciencefiction deze maand trouwens nog niet uitgekeken op Netflix. Want de streamingdienst lanceert ook nog een langspeler van de binnen het wereldje geroemde Duncan Jones. Ook wel bekend als de zoon van wijlen David Bowie.

2052. We ontmoeten barman Leo (gespeeld door Alexander Skarsgård) in hartje Berlijn. Opmerkelijk detail: Leo kan niet praten. Hij gaat op zoek naar zijn vriendin Naadira, die op een dag spoorloos verdwijnt. Daarbij komt hij terecht in de obscure onderwereld van de stad en krijgt hij al snel hulp van nogal aparte mensen, die allemaal een dubbele agenda blijken te hebben ...

Deze film zie je vanaf 23 februari exclusief op Netflix.

En da’s nog niet alles ...

Want vanaf deze maand zie je op Netflix ook het vijfde seizoen van The Americans, maar ook bekende blockbuster-klassiekers als American Psycho, The Incredible Hulk en King Kong. Beatles-fans kunnen dan weer genieten van de documentaire How The Beatles Changed The World. En er zijn natuurlijk ook nog de wekelijkse nieuwe afleveringen van onder meer Star Trak: Discovery, Riverdale en Dynasty.

Goesting gekregen in hele avonden series bingewatchen op Netflix? Dat is supersimpel, want het kan bij ons gewoon rechtstreeks op je Proximus TV-decoder!

En bovendien kan je Netflix kiezen als inbegrepen tv-bundel met onze all-in Tuttimus.

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik

Categorieën

Geef je mening over dit news

Wil je je mening delen of een commentaar posten?

Reageer

{{ totalResults ? (((totalResults == 0) || (totalResults == 1)) ? "reactie" : "reacties") : ("reactie") }}


Avatar