11 Netflix hacks die je zeker eens moet uitproberen

Gepubliceerd op 02/04/2019 in Epic

11 Netflix hacks die je zeker eens moet uitproberen

Kan jij ook soms urenlang naar Netflix kijken? Dan zijn er wel een pak nuttige tips die je ervaring nog beter zullen maken. Weet je bijvoorbeeld op welk moment van de dag je de beste kwaliteit te zien krijgt? Of hoe je Netflix vraagt om bepaalde shows of films aan het aanbod toe te voegen? Deze 11 hacks gaan Netflix nog leuker maken!

 1. Help Netflix om jouw perfecte series en films voor te stellen

  Netflix is intussen zo uitgebreid geworden dat het echt wel handig is om suggesties voor goede series en films te krijgen. Alleen is het een algoritme dat zal bepalen wat je misschien leuk zou kunnen vinden. Je kan dat systeem zelf een duwtje in de rug geven.

  Je hebt vast al gezien dat bij elke titel een duimpje omhoog of omlaag staat. Laat Netflix op die manier even weten wat je van een film of serie vond. En dan zal het algoritme daar in de toekomst rekening mee houden. Kijk je een film uit en doe je niks? Dan zal Netflix er altijd van uitgaan dat je hem goed vond, terwijl je voor hetzelfde geld gewoon in slaap gevallen bent …


 2. Delete series waar je niet meer naar kijkt (of check hoe verslaafd je bent)

  Ben je na een paar afleveringen van een nieuwe serie afgehaakt? Of is een reeks na vijf seizoenen over z'n hoogtepunt heen? Je kan vermijden dat Netflix je blijft vragen of je naar een serie verder wil kijken. Gelukkig is er een hack waarmee je dit snel en gemakkelijk kunt fixen. Ga in je profiel gewoon naar je kijkgeschiedenis!

  Nu krijg je een overzicht van alle series die je recent bekeken hebt. We waarschuwen je wel: dit kan soms heel confronterend zijn, aangezien er ook een datum bij staat. Als het hele scherm vol series van enkel de voorbije week staat, dan ben je toch redelijk verslaafd. Anyway, naast de titel zie je een symbool om de show uit je kijkgeschiedenis te verwijderen. Zo kan je de lijst opnieuw beginnen vullen met nieuwe series …


 3. Vermijd dat de volgende aflevering meteen begint

  Een belangrijke reden waarom veel mensen verslaafd zijn aan Netflix is het feit dat de volgende aflevering vaak automatisch begint af te spelen. Zeker als de vorige met een cliffhanger geëindigd is, ga je al gauw gemakshalve blijven zitten en jezelf beloven dat dit echt de laatste aflevering is voor je gaat slapen.

  Je kan deze functie gelukkig met een simpele hack uitschakelen. Ga op je profiel naar de 'instellingen voor afspelen'. Daar zie je een vakje met 'volgende aflevering automatisch afspelen'. Vink dat gewoon effe uit en het is gedaan met die autoplay-functie!


 4. Vind in één klap alle films of series in een bepaald genre

  Ook al eens gevloekt dat het menu van Netflix niet altijd even gemakkelijk is. Dat heeft met het enorme aan bod te maken, en het wordt vooral lastig als je een bepaald genre zoekt. Wil je bijvoorbeeld weten welke horrorfilms Netflix aanbiedt? Of staan er goeie musicals in de catalogus? Of misschien hou je wel van een donkere komedie?

  Dit is echt een geniale hack! Surf effe naar deze website, en je ziet een overzicht van alle mogelijke genres en subgenres. Alles heeft een eigen code, waarmee je een geheim menu op Netflix opent. Gebruik je de links, dan zal je soms eens moeten herladen voor het menu verschijnt. Maar je kunt ook gewoon de code achter de link http://www.netflix.com/browse/genre/... plakken. Et voilà! Je gaat zeker dingen ontdekken waarvan je niet wist dat ze in het aanbod zaten.


 5. Kan je niet kiezen? Gebruik de Netflix Roulette

  Als kiezen te moeilijk is, dan moet je zeker de Netflix Roulette eens proberen. Op deze site kan je een genre ingeven en nog een paar andere instellingen invullen. Vervolgens worden de series of films die aan je vraag voldoen, in de roulette gegooid en krijg je binnen de seconde een suggestie.

  Let wel op, want de roulette gebruikt niet noodzakelijk de Vlaamse catalogus. Het is dus best mogelijk dat een film of serie enkel in de Verenigde Staten te zien is. Dan zal je nog een rondje moeten spelen.


 6. Pas de ondertitels aan

  Misschien kende je deze al, maar je kan in de instellingen van Netflix ook de ondertitels naar jouw wensen aanpassen. De lettergrootte, de kleur, … kies wat je het meest aangenaam vindt. Misschien wil je ze graag in het geel of roze? Of zie je graag een handgeschreven lettertype? Het kan allemaal!


 7. Bekijk shows offline

  Je weet intussen wel dat je met de applicatie van Netflix shows kunt downloaden en offline bekijken. In het begin was dat aanbod heel beperkt, maar intussen kan je echt bijna alles zien zonder dat je online hoeft te zijn. Natuurlijk neemt dit wel wat opslagruimte in beslag, maar veel afleveringen of films moet je toch binnen de 48 uur gezien hebben voor je download weer verdwijnt.

  Maar euh … met Epic combo krijg je eindeloos veel data voor de Netflix-app. Kijk dus gewoon onbeperkt zonder dat je iets moet downloaden!


 8. Kijk 's nachts naar Netflix voor de beste kwaliteit

  Een excuus nodig om 's nachts naar Netflix te mogen kijken in plaats van te slapen? Volgens studies zou de kwaliteit van de beelden wel degelijk beter zijn wanneer er minder mensen op Netflix zijn ingelogd om naar een serie of film te kijken. Het midden van de nacht lijkt dus het beste moment, al zou er zeker ook al een verbetering buiten de piekuren moeten zijn.


 9. Probeer de nieuwste dingen uit als testpersoon

  Net zoals Facebook of Instagram probeert ook Netflix bij een select publiek nieuwe dingen uit. Wil jij daarvan kunnen genieten? Ga dan naar je instellingen en laat Netflix weten dat je beschikbaar bent als testpersoon. Je zal ook merken dat de foto's bij een bepaalde serie dan regelmatig veranderen. Netflix test immers welke beelden je het meest zouden aanzetten om te kijken.

  Wil je dit niet doen? Dan vink je de optie gewoon uit. Maar het is best cool om de nieuwste features voor al je vrienden te mogen testen, niet?


 10. Gebruik je favoriete personage in je Netflix-profiel

  Deel je het Netflix-account met familie of vrienden? Dan ga je meerdere profielen hebben en is het leuk om je eigen profiel te personaliseren. Daarvoor heeft Netflix tientallen personages uit je favorieten series in de aanbieding.

  En als je Netflix alleen gebruikt, dan kan je nog steeds meerdere profielen aanmaken. Heb je soms een guilty pleasure, waarvan je liever niet hebt dat het algoritme het weet, zodat je suggesties er niet door worden beïnvloed? Gebruik dan een ander profiel, waaraan je bijvoorbeeld een personage uit 'Fuller House' toevoegt. En kies voor je echte profiel één van de coole kids uit 'Stranger Things'.


 11. Vraag Netflix om een serie of film toe te voegen

  Zijn er ondanks dat enorme aanbod toch nog series of films die je graag op Netflix zou willen zien? Geen probleem, je kan Netflix vragen om je favorieten toe te voegen. Er is natuurlijk geen garantie dat dit zal gebeuren, maar vermoedelijk zal Netflix dit wel in overweging nemen. Als de licentie beschikbaar is, dan zal je dus misschien op je wenken bediend worden. Nog meer om naar te kijken, gebruik deze laatste hack dus op eigen risico!


Hebben we je Netflix-verslaving nog erger gemaakt? No worries, want met Epic combo combineer je eindelijk eindeloze data voor je apps, internet thuis en tv overal. Bingewatch dus zoveel series als je wil, stream je favoriete muziek met Spotify en andere apps, of like en share onbeperkt op sociale media zoals Facebook en Instagram!

Check wat er allemaal in Epic combo zit

Timo

De nieuwste technologische snufjes hebben geen geheimen voor me. Van augmented en virtual reality tot the Internet of Things: you name it. M’n leven, dat spice ik met goeie Indie (en andere) muziek.

Andere artikels van Timo