Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Samen in de bres voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal!

Gepubliceerd op 30/04/2015 in Uit eerste hand

Samen in de bres voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal!

Het Consortium 12-12 lanceert de nationale steunoproep "S.O.S. NEPAL" om de talrijke slachtoffers van de aardbeving te helpen. Ook Proximus en andere Belgische telecomoperatoren tonen zich solidair.

Nepal behoort tot de armste landen in de wereld en doet beroep op internationale hulp en expertise. Daarom bundelt het Consortium 12-12, dat bestaat uit de humanitaire organisaties UNICEF België, Oxfam, Plan België, Handicap International, Dokters van de Wereld en Caritas International nogmaals de krachten. De dringende hulpverlening moet onder andere instaan voor onderdak, zuiver water, gezondheidszorg, sanitaire voorzieningen, hygiënekits, voedingsproducten en tegelijk ook kinderopvang, noodscholen en veilige ruimtes, revalidatiecentra, psychologische bijstand... De hulporganisaties hebben vooral geld nodig om deze crisis van grote omvang aan te pakken. Voor de aankoop en levering van noodhulp, het ruimen van puin (via cash for work), het versterken van de lokale hulpteams en om mensen te helpen om hun lot opnieuw in handen te nemen.

Giften zijn welkom op het rekeningnummer BE19 0000 0000 1212 van het Consortium 12-12, 1210 Brussel of online. Giften vanaf 40 euro geven recht op een fiscaal attest voor belastingsaftrek.

Xavier

CSR Manager Proximus, actief in duurzame ontwikkeling (of maatschappelijk verantwoord ondernemen).

Andere artikels van Xavier

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: