11 gratis apps die je op je gsm moet hebben

Gepubliceerd op 10/05/2017 in Gouden tips van…

11 gratis apps die je op je gsm moet hebben

Ik kan alvast niet meer zonder!

Misschien staat je gsm al vol met apps, maar gebruik je het overgrote deel ervan amper. Of blijft het bij jou steken met spelletjes à la Angry Birds. 

Wel, er zijn er ook heel wat die superhandig zijn. Apps die je dagelijks kan gebruiken of op het moment dat je ze écht nodig hebt. Ik lijstte alvast mijn favoriete 11 voor je op.

Facebook

Wat deze is moet ik je vast niet meer uitleggen. Maar de app downloaden in plaats van naar de site te surfen heeft zo z’n voordelen. De belangrijkste is dat je als Tuttimus- en Mobilusklant deze app als favoriete app kunt instellen, zodat je à volonté surfvolume voor Facebook krijgt.

Beschikbaar voor zowel Android, iOS als Windows Phone.

Facebook Messenger

Een tijdje geleden lanceerde Facebook deze extra app. En sindsdien kan chatten met Messenger op de smartphone enkel nog via deze weg. Het zou bovendien sneller zijn dan via de website. Niet alleen tekstberichtjes zijn trouwens mogelijk, maar ook het versturen van bestanden, foto’s en video’s kan gewoon.

Beschikbaar voor zowel Android, iOS als Windows Phone.

Feedly

Superhandig als je op de hoogte wil blijven van alles wat er in de wereld en online gebeurt. Deze app verzamelt namelijk alle newsfeeds. Volg je favoriete krant, maar bijvoorbeeld ook die favoriete kookblog. De vormgeving doet volledig denken aan een digitale krant. Een aparte account is niet nodig, want inloggen doe je via Google, Facebook of Twitter.

Beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Waze

Een zalig alternatief voor de klassieke gps in je wagen. Of voor Google Maps. Want hij wijst je niet alleen de weg. Nee, hij houdt ook rekening met ongevallen, files en werkzaamheden. Bovendien vertelt hij je waar je het goedkoopste kan tanken. En je kan zaken delen met je vrienden, zoals het uur van aankomst.

Beschikbaar voor zowel Android, iOS als Windows Phone.

WhatsApp

Al gebruikt door meer dan een miljard mensen. Logisch, want naast berichten sturen bel je er supermakkelijk mee. Ook in video. Handig, zeker als je in het buitenland bent en geen dure telefoontjes wilt doen. Bovendien is ook deze app te kiezen als favoriet bij je Tuttimus en Mobilus, zodat je er onbeperkte mobiele data voor krijgt. 

Beschikbaar voor zowel Android, iOS als Windows Phone.

Instagram

Liefhebbers van het beter fotowerk kunnen hun hartje ophalen met deze. Deel je creaties met de wereld of volg je vrienden en andere interessante personen. En extra meegenomen: je kan via de app foto’s meteen bewerken voordat je ze publiceert. Ga bijvoorbeeld voor een filter die je gemoedstoestand symboliseert.

Ook deze app kan je kiezen als favoriet bij je Tuttimus en Mobilus, zodat je er onbeperkte mobiele data voor krijgt.

Beschikbaar voor zowel Android, iOS als Windows Phone.

Spotify

De logische download voor alle muziekfanaten. Een ruime catalogus aan hoge kwaliteit, met de mogelijkheid om zelf playlists samen te stellen en je met de radiostations te laten verrassen door nieuwe muziek. Bovendien kan je de muziek offline beluisteren, zonder reclame, met een Premium-account.

Beschikbaar voor zowel Android, iOS als Windows Phone.

FidMe

Overal krijg je klantenkaarten, zodat je portefeuille propvol zit. Wel, met deze app is dat verleden tijd. Je scant er al je kaarten en kortingsbonnen mee, zodat je ze ineens ook nooit meer vergeet.

Beschikbaar voor zowel Android, iOS als Windows Phone.

Pinterest

Ideaal voor wie nood heeft aan wat inspiratie. Maak borden van foto’s die je leuk vindt. Zo kan je ideeën opdoen qua interieurdecoratie, een nieuwe tattoo of een ander kapsel. En natuurlijk kan je je favorieten delen met de wereld. 

Beschikbaar voor zowel Android, iOS als Windows Phone.

Musical.ly

Klein maar fijn, de video’s die je hiermee kan delen met vrienden en familie. Het is vooral superleuk creatief te zijn en te tonen hoe je zingt en danst. Of voor leuke vlogjes te maken en te delen met de wereld.

Beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Clean Master (Android) en iMyFone iPhone Cleaner (iOS)

Bij dit alles is het belangrijk om regelmatig een goede schoonmaak te houden. Met een goede app kan je onnodige bestanden verwijderen, notificaties verminderen en persoonlijke gegevens beschermen. Zo maak je ruimte vrij en laat je je batterij langer meegaan zonder bij te tanken.

Clean Master is onze favoriet voor Android. iOS-gebruikers kunnen rekenen op iMyFone iPhone Cleaner en voor Windows Phone is er Master Cleaner.

Met deze apps kan je er helemaal tegenaan. Maar misschien heb je wel nood aan een extra geheugenkaart of een andere leuke extra? Wel, met Smartphone Voucher krijg je een leuke aankoopbon in ruil voor je oude gsm.

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik

Categorieën