Dikke vrienden met de LG G5

Gepubliceerd op 20/05/2016 in Bits & Bytes

Dikke vrienden met de LG G5

LG lanceert de nieuwe G5 met de campagne “G5 & Friends” en dat verdient een woordje uitleg!

LG lanceert zijn nieuw toptoestel met de campagne “G5 & Friends”. Dat heeft niets te maken met het feit dat de smartphone een beetje onze ‘vriend’ geworden is, maar heeft alles te maken de modulariteit van het toestel. 
Modulariwat? We leggen het graag uit! 

Modulaire fun

De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft een gamma ‘friends’ of extensies op de G5 in het leven geroepen, waarmee je de functionaliteit van het toestel kan uitbreiden. Op die manier wordt het een modulair toestel: je kan het aanpassen aan je wensen. Er is voor elk wat wils:

  • Om een betere grip te hebben wanneer je foto’s maakt, heeft LG een CAM Plus module ontwikkeld. Die breng je aan op het toestel door het onderste deel er af te schuiven en de CAM Plus module er weer op te plaatsen. De module heeft grotere fysieke knoppen voor het schieten van een foto of video, het in- en uitzoomen en beschikt tevens over een bijkomende batterij.
  • Een andere module transformeert de G5 in een hi-fi player, die in samenwerking met B&O is ontworpen.  
  • Je kan ook een 360° camera aan de smartphone aansluiten, die twee 13 megapixel groothoeklenzen combineert. Deze is uitgerust met 3 microfoons en daardoor kan je je eigen 360° video’s maken. 
  • Die video’s bekijk je dan het best met de virtuele bril van LG, de 360°VR bril. 
  • Last but not least: de batterij van het toestel is uitschuifbaar. Op deze manier kan LG het strakke design behouden én het gebruiksgemak om de batterij er uit te halen behouden.  

Heel het modulaire deel van de G5 is goed te zien op deze video: 

Michel

Ik werk bij het Device team en deel graag innovaties. Mijn passies: fotografie, moderne & hedendaagse kunst en de frisse buitenlucht.

Andere artikels van Michel

Categorieën