Alles wat je wou weten over de Joyn-app: je digitale getrouwheidskaart

Gepubliceerd op 18/08/2021 in Gouden tips van…

Alles wat je wou weten over de Joyn-app: je digitale getrouwheidskaart

Lokale bedrijven zijn tegenwoordig populairder dan ooit. Om er het beste van te maken en hen te steunen, is er de Joyn-applicatie. Lees hier alles wat je wou weten over deze elektronische klantenkaart.

Buurtwinkels bieden niet alleen kwaliteitsproducten aan die nergens anders te vinden zijn, maar helpen ook een buurt of gemeenschap leven in te blazen. Met de Joyn-applicatie is het makkelijk om hen daarbij te ondersteunen. Je leest het hier.

Wat is Joyn?

Joyn is een soort elektronische getrouwheidskaart waar zowel consumenten als handelaars baat bij hebben. Consumenten kunnen hun kaart scannen na elke aankoop in een van de geregistreerde winkels. Daarmee verdienen en sparen gebruikers punten bij handelaars die ze regelmatig bezoeken. Zij kunnen deze punten dan inwisselen voor geschenken.

Voor handelaars bouwt Joyn niet alleen klantenbinding op maar verschaft de app ook informatie over hun klanten. Telkens wanneer een gebruiker Joyn in zijn winkel gebruikt, verkrijgt de detailhandelaar immers informatie zoals zijn e-mailadres, geslacht en postcode. Deze informatie is bijzonder nuttig voor het opzetten van gerichte marketingacties. Joyn is daardoor een uitstekend instrument om een klantenbestand op te bouwen. Het enige wat klanten moeten doen, is de applicatie gebruiken.


Digitaal telefoonboek

Maar de Joyn-app is niet zomaar een elektronische getrouwheidskaart. Het is ook een geweldige manier om meer te weten te komen over alle lokale bedrijven die bij jou in de buurt actief zijn. Ben je net verhuisd naar een nieuwe stad of buurt? Installeer dan de Joyn-app om winkels in je buurt te ontdekken. Meer dan 7.500 buurtwinkels gebruiken de app al.


Hoe werkt de Joyn-app?

Het gebruik van de Joyn-app verschilt voor een handelaar of een consument. Als consument is het eenvoudig: je opent gewoon de Joyn-app en scant de QR-code van de handelaar waar je winkelt. Nu kan je punten sparen die je later kan inruilen.

Als je een handelaar bent, biedt Joyn nog veel meer functies. Zo kan je betalingen met Joyn beheren. Dat doe je zo:

  • In de Joyn-app klik je op de QR-Code
  • Voer het gewenste bedrag in en klik op de knop "Betalen en opslaan".
  • Kies de betaalwijze die je wil gebruiken: Bancontact, Ticket Restaurant, EcoCheque enz.

Daarnaast biedt Joyn verschillende functies aan handelaren om hun bedrijf te laten groeien en de zaak draaiende te houden:

  • E-mailing campagnes: dankzij de gegevens die je van klanten verzamelt, kan je gemakkelijk e-mailing campagnes lanceren. Personaliseer en verstuur e-mails naar klanten om hen op de hoogte te brengen van promoties, nieuwe producten of speciale evenementen. Je kan zelfs een kortingscoupon aan je e-mail toevoegen om de klantenbinding te vergroten.
  • Nieuwe klanten aantrekken: Joyn helpt om je bedrijf te promoten en nieuwe klanten aan te trekken door het verzenden van e-mails of meldingen aan Joyn-gebruikers in de buurt die je winkel nog niet hebben bezocht. Je kan je zelfs richten tot een specifiek publiek en de statistieken van reclamecampagnes raadplegen om conclusies te trekken. Dit is echter wel betalend.
  • Statistieken: Joyn biedt een heleboel nuttige statistieken. Zo kan je bijvoorbeeld te weten komen wat de gemiddelde leeftijd van je klanten is, welke dagen het drukst zijn en zelfs een overzicht krijgen van het gedrag van klanten in relatie tot de scans van de QR-codes.
  • Klantenbestand: je kan dus met Joyn een echt klantenbestand opbouwen en zorgen dat klanten nooit een promotie of een nieuw product missen. Je kan ze zelfs een cadeau geven op hun verjaardag. Bovendien krijg je toegang tot de koopgeschiedenis van je klanten om hun gewoonten en smaken te ontdekken.
  • Geschiedenis: via de geschiedenispagina krijg je een overzicht van je diensten van de laatste maanden. Je krijgt een overzicht van al je transacties met Joyn om een handige database op te bouwen.

Zo is Joyn een geweldig hulpmiddel voor lokale handelaren, maar ook voor consumenten die de kleine winkels in hun buurt levend willen houden. Aarzel dus niet en download Joyn!


Om je boodschappen te doen terwijl je geniet van de voordelen van Joyn, kies je voor Mobilus. Met dit mobiele abonnement vind je zeker een pakket dat bij jouw gebruiksgewoonten past. De keuze is aan jou.

Ontdek Mobilus nu meteen!

Kies daarnaast je favoriete toepassing waarvoor je geen mobiele data verbruikt!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie

Categorieën