×
×

Wat je moet weten over de iPhone 6s (Plus)

Gepubliceerd op 12/09/2015 in Bits & Bytes

Wat je moet weten over de iPhone 6s (Plus)

Tim Cook heeft de gloednieuwe iPhone 6s (Plus) voorgesteld. De smartphone is voorzien van een rits nieuwigheden. Wij lijsten ze even voor je op.

3D Touch

Net zoals de Apple Watch is de iPhone 6s (Plus) uitgerust met een drukgevoelig scherm en dat biedt veel interessante mogelijkheden. Dankzij Peek kun je bijvoorbeeld aan de hand van een snelle, korte tap een preview opvragen. In de Mail-app krijg je met één korte tap een idee van de inhoud van een e-mail zonder 'm volledig te openen. Ontvang je een iMessage met een url of adres? Dan kun je dankzij Peek snel een idee van de website of de locatie op de kaart krijgen zonder respectievelijke Safari of Kaarten te openen.

A9-chip en 12 MP camera

De iPhone 6s (Plus) is uitgerust met een gloednieuwe A9-chip. Deze 64-bit processor zou zo'n 70% sneller zijn dan zijn voorganger. De GPU (grafische processor) zou volgens de benchmarks maar liefst 90% sneller zijn. Daarnaast is de bewegingsprocessor M9 in de A9-chip geïntegreerd.

Ook de camera is stevig onder handen genomen. Apple neemt – eindelijk - afscheid van de 8 MP camera en kiest nu voor een 12 MP exemplaar. Het objectief is ontzettend lichtsterk en levert erg fraaie beelden. Ook bij weinig licht. Enig minpuntje is dat de cameralens helaas nog altijd een beetje uit de behuizing steekt.

Video

Ook op vlak van video zet Apple een stapje naar voor. Het is met de iPhone 6s (Plus) voor het eerst mogelijk om video's in 4K kwaliteit te schieten. Kies je voor de iPhone 6s Plus, dan heb je zelfs een optische videostabilisator aan boord waardoor je clips nog vloeiender zullen ogen.

Scherm als selfieflitser

Goed nieuws voor selfielovers. Apple stopt een 5 MP FaceTime HD camera aan de voorzijde en rust deze uit met gezichtsherkenning, extra belichtingsmogelijkheden en een timerfunctie. Een fysieke flitser is er aan de voorzijde niet, maar in slechte lichtomstandigheden kun je wel je Retina-scherm laten oplichten als softwarematige flitser.

Verhuizen van Android naar iOS?

Wil je de stap van Android naar iOS wagen? Dan maakt Apple je het nu wel heel erg makkelijk. Dankzij de nieuwe app 'Move to iOS' kunnen Android-gebruikers zonder al te veel moeite migreren naar een iOS-apparaat. Door de app op twee apparaten te installeren kun je heel eenvoudig contactgegevens, berichten, foto's, mail accounts, agenda's en andere belangrijke data verhuizen.

Prijs en beschikbaarheid

De iPhone 6s (Plus) ligt op vrijdag 25 september in de winkelrekken. België zit helaas niet in de eerste groep landen. Wie niet naar Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk of de Verenigde Staten wilt reizen, moet dus minimaal één week maar mogelijk ook iets langer wachten. De prijzen starten vanaf 749 euro (iPhone 6s 16 GB) en lopen op tot 1.079 euro (iPhone 6s Plus 128 GB).

Dieter

Dieter, chief editor Skynet Proximus.

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: