×
×

5 redenen waarom je voor een iPhone 7 moet gaan

Gepubliceerd op 22/09/2016 in Bits & Bytes

5 redenen waarom je voor een iPhone 7 moet gaan

De nieuwe topper onder de smartphones is gearriveerd

De nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn er! Zoals elk jaar zal er ook dit jaar wel weer een massahysterie rond zijn, inclusief lange wachtrijen en blijde gezichten all around. En hoewel ikzelf totaal geen Apple-fan ben, moet ik wel toegeven: het is niet helemaal onterecht. Onze vrienden uit Californië hebben wederom een toppertje in elkaar geknutseld. Laat ik jullie vijf redenen geven waarom:

1.    Fotografeer als een pro, met de nog slimmere camera


© Apple

De vorige iPhones hadden al een schitterende camera. Maar omdat het altijd nog nét een tikkeltje beter kan, hebben de mensen van Apple nog wat extra gesleuteld. Allereerst maakt de iPhone 7 nog mooiere foto’s met extra veel detail, zelfs bij weinig licht. Dit dankzij de grotere diafragmaopening en led-flitser. Ik bespaar je de technische talk, maar geloof me: het zijn net foto’s genomen met een echt, duur fototoestel.  

De grotere broer, de iPhone 7 Plus, doet er zelfs nog een schepje bovenop. Die heeft namelijk niet één, maar twee camera’s van 12 megapixels achteraan. De ene is een groothoeklens, de andere een telelens. Wat daar dan wel het nut van moge zijn? Wel, met name bij het inzoomen zal je veel verschil merken: met een iPhone 7 Plus kan je tot 2x optisch zoomen, plus tot 10x digitaal, zonder veel kwaliteitsverlies. Daarnaast biedt het meer mogelijkheden om op een onderwerp scherp te stellen.

2.    Geen stress: hij is water- en stofdicht


© TabTimes

Oké, stiekem was de 6S ook al wel vrij goed bestand tegen water. Maar nu heeft de iPhone 7 als eerste uit de reeks een IP67-rating gekregen. Dat wil zeggen dat hij tot een half uur in water tot één meter kan overleven.

3.    De batterij gaat nog langer mee dan vorige iPhones


© TabTimes

Dat alle toestellen van Apple zuinig omgaan met hun levensnoodzakelijke juice, is wel geweten. Maar de iPhone 7 heeft de grenzen weer wat verlegd: hij gaat tot 2 uur langer mee dan de vorige versie. Dat enerzijds door de betere batterij, maar anderzijds ook omdat de processor zuiniger en efficiënter is geworden. En als je het toch te bont wil maken, is er nog altijd de besparingsmodus.

4.    Muziek klinkt nu écht zalig, dankzij de stereospeakers


© TabTimes

Er is wel wat te doen rond de hoofdtelefoonaansluiting, die verdwenen is bij de iPhone 7. Nu, zo’n ramp is dat eigenlijk niet. De geluidskwaliteit via de meegeleverde oortjes is echt wel dik oké. En als je echt je oude koptelefoon wil aansluiten, is er de bijgeleverde adapter.

Wat ik zeker een goede zaak vind, is dat deze aansluiting plaats heeft gemaakt voor een extra, tweede speaker. Dat zorgt ervoor dat het geluid nu in stereo is. En het kan nu ook veel luider dan vroeger. Eerlijk is eerlijk: het geluid is nog niet 100% zoals een speakerset, maar het komt aardig in de buurt.

5.    En natuurlijk: he’s got the looks


© TabTimes

Op zich lijkt er geen spectaculaire metamorfose te zijn wat het uiterlijk van de iPhone betreft. Maar toch, als je dichterbij kijkt zijn er toch wel wat verschillen hoor. Wat me vooral opviel zijn die lelijke antennestrepen achteraan de 6S, die nu verdwenen zijn. Daarnaast zijn er nu twee fancy nieuwe kleurtjes beschikbaar: matzwart en glanzend gitzwart. Die laatste lijkt me in alle eerlijkheid wat vingerafdrukgevoelig. Maar de matte uitvoering is echt een beauty queen!

Kortom: eigenlijk moet je niet meer twijfelen en er gewoon voor gaan. Moest je beslist hebben, dan kan je je iPhone 7 of iPhone 7 Plus direct bestellen in onze webshop. En dat in alle kleurtjes en aantal gigabytes die er maar zijn!

Peter

Internet en communicatie zijn mijn passie! Ik ben een enorme fan van ons merk.

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: