6 minder bekende functies in Instagram, die de max zijn

Gepubliceerd op 22/08/2018 in Epic

6 minder bekende functies in Instagram, die de max zijn

Volgen en gevolgd worden: daar draait het om bij Instagram. En of het verslavend is! Maar daarbij maken we het onszelf soms echt wel te ingewikkeld. Of laten we kansen liggen, qua profiel en wat we posten. No more! Want dit zijn 6 toptips, waarmee jij vanaf nu écht alles uit Instagram haalt:

 1. Notificaties van je favoriete profielen

  Tussen al die accounts die je volgt zitten er altijd een paar, waarvan je eigenlijk echt geen post wil missen. Maar tussen die constante stortvloed op je feed kan dat al eens fameus mislopen. Van celebs zoals Kim Kardashian, Selena Gomez of Dries Mertens tot je beste vrienden: krijg een apart pushberichtje op je smartphone, bij elke nieuwe post of Story van hen op Instagram.

  Zo doe je het: ga naar het profiel dat je wil volgen > tik op de drie puntjes rechtsboven > tik op ‘Berichtmeldingen inschakelen’ (voor posts) of ‘Verhaalmeldingen inschakelen’ (voor Stories).


 2. Makkelijker de posts van anderen sharen

  Gedaan met printscreens maken, bijsnijden en dan pas kunnen posten. Want zeg nu zelf: hoe superomslachtig was dat wel niet? En dan kreeg de persoon in kwestie er nog een melding van ook. Nu fix je het gewoon in twee tikken. En het ziet er allemaal properder uit. Halleluja!

  Zo doe je het: tik in de post die je wil sharen op het vliegertje > kies voor ‘Bericht toevoegen aan je verhaal’.


 3. Live video’s achteraf in je verhaal zetten

  Vond je het ook altijd zonde dat zo’n rechtstreeks verslag van je favomoment nadien altijd meteen geschiedenis was? Wel, tegenwoordig kan je ze 24 uur lang met je volgers delen, via je verhaal. En het beste van al: daarbij blijven de reacties en likes van tijdens de livestream zelf gewoon bewaard.

  Zo doe je het: tik na het stoppen van je live-video onderaan op “Delen”.


 4. Stories opslaan als hoogtepunten

  Nog zoiets dat we soms liever niet willen: het feit dat de Instagram Stories na 24 uur in de prullenbak belanden. Wel, je kan ze transformeren tot hoogtepunten. Die blijven dan zolang je zelf wilt op je profiel staan. Bundel je beste momenten in categorieën, met een catchy titel erbij.

  Zo doe je het: tik in de Story zelf op ‘Uitlichten’ > voeg toe aan een bestaand hoogtepunt of maak een nieuw hoogtepunt aan.


 5. Gênante getagde foto’s verbergen

  Je hebt een zalig profiel, met perfect matchende foto’s. En dan voegt die ene vriend weer een of andere minder geslaagde foto toe met een tag in jouw richting. Grmbl! Zeker als het supergênante party pictures zijn. Die tag helemaal verwijderen kan dan voor wrevel zorgen. Maar Instagram to the rescue, want je kan zo’n foto’s gewoon stuk voor stuk verbergen op je profiel.

  Zo doe je het: ga naar de foto > tik op de tag > vink ‘Verbergen op mijn profiel’ aan > tik op ‘Klaar’.


 6. Oude posts archiveren

  Sommige foto’s zijn minder goed bestand tegen de tand des tijds. Of ze passen gewoon niet meer in de look and feel van je Instagram-profiel. En toch wil je ze niet zomaar wegsmijten: het blijven zalige momenten. Wel, daarvoor is er deze extra mogelijkheid. Daarbij komen deze foto’s terecht in een apart tabblad, dat alleen jij kan zien. En als je dat wilt, zet je ze later gewoon terug.

  Zo doe je het: ga naar de foto > tik op de drie puntjes rechtsboven > kies ‘Archief’.

  De foto’s bekijken kan door in je profiel op het klokje rechtsboven te tikken. Posts nadien terugzetten op je pagina doe je in via de optie “In profiel weergeven”, via de drie puntjes rechtsboven.


Wil je ook ALLE topmomenten sharen met vrienden en familie, zelfs op verlof? Allright! Want met Epic beats heb je eindeloze mobiele data in de hele EU, voor Instagram en alle andere grote social media apps. Plus non-stop muziek streamen onderweg, met o.a. Spotify en Apple Music.

Bestel nu jouw Epic beats

By the way: Epic beats is er nu tijdelijk 6 maanden lang voor de prijs van Epic stories. Voor iedereen!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie