Meer volgers op Instagram: met deze tips lukt het!

Gepubliceerd op 04/02/2020 in Apps

Meer volgers op Instagram: met deze tips lukt het!

Instagram is niet meer uit ons leven weg te denken. Wanneer we iets cools doen, willen we dat onmiddellijk met onze volgers delen. En die moeten met zoveel mogelijk zijn. Enkel de meest succesvolle fotografen en modellen mogen zich influencers noemen. Hoe je meer volgers op Instagram aantrekt? Dat komt je zo meteen te weten.

Op Facebook ken je de meeste mensen met wie je officieel bevriend bent. Via Instagram hoeven je volgers je niet noodzakelijk te kennen. Zowat iedere gebruiker is een potentiële volger. Daarom zijn hier zeven trucjes om in de hele wereld nieuwe volgers aan te trekken …

1. Begin met een goede bio en profielfoto

Eigenlijk is het vrij eenvoudig: om meer volgers aan te trekken moet je voldoende opvallen. En dat begint bij het aanmaken van je profiel. Je gebruikt Instagram om duizenden foto’s te delen, maar zorg ervoor dat je profielfoto zeker de mooiste is. De belangrijkste voorwaarde is natuurlijk dat je er zelf duidelijk op staat.

Ook je bio is cruciaal om twijfelaars te overtuigen, zodat ze je toch gaan volgen. Schrijf geen volledige roman over jezelf, want dat gaat niemand lezen. Kort en bondig is de boodschap! Omschrijf in enkele woorden wie je bent en wat je belangrijkste interesses zijn. Vul je bio aan met enkele hashtags die je vaak gebruikt, en als je een blog hebt, mag je deze link er ook bij plaatsen.

Je bio moet eigenlijk duidelijk maken wat je volgers mogen verwachten. Gebruik je Instagram bijvoorbeeld om reisfoto’s te delen, laat dan in je bio weten dat je zoveel mogelijk van de wereld wil zien.


2. Denk na over wat je publiceert

Om meer volgers aan te trekken, hoef je niet noodzakelijk zoveel mogelijk foto’s te delen. Het is veel belangrijker dat je berichten van goede kwaliteit zijn. De beste beelden vertellen een verhaal, waarmee je jouw persoonlijkheid illustreert of gewoon iets opmerkelijks toont. Twijfel dus niet om aan je foto een anekdote of een levenswijsheid te hangen.

Ook de kwaliteit van de foto is belangrijk. Je hoeft geen fotografiecursus te gaan volgen, maar de beste accounts op Instagram onderscheiden zich met foto’s die verzorgd en goed gekaderd zijn. Ga zeker geen wazige beelden delen, want dat zou je volgers kunnen kosten. Tenzij het een artistiek wazige foto is natuurlijk …

Het nadeel van Instagram is dat je wel een stuk van je privacy opgeeft, maar je beslist nog altijd zelf wat je met de rest van de online gemeenschap deelt. Daarom is het zeker een goed idee om daar op voorhand even bij stil te staan.


3. Gebruik goede hashtags en laat weten waar je bent

Dit is wellicht de meest logische, maar ook de belangrijkste tip die we je zullen geven. Zonder de juiste hashtags misloop je een pak potentiële volgers. Heel wat gebruikers van Instagram zoeken naar interessante beelden en profielen door hashtags als zoekopdracht in te voeren. Zeker als je foto’s over een bepaalde thema’s gaan, bereik je op deze manier mensen met dezelfde interesse.

Sommige hashtags zijn ook echt bedoeld om je aantal volgers te vergroten. Denk maar aan #followback, #F4F (follow for follow), #Like4Like of #followback. Je zal gegarandeerd veel volgers krijgen dankzij deze hashtags, maar belofte maakt schuld: volg deze mensen ook zelf, anders ben je je nieuwe volgers wellicht onmiddellijk terug kwijt.

Voeg zeker ook een locatie aan je foto’s toe. Natuurlijk niet wanneer je de foto thuis voor de spiegel hebt gemaakt. Maar sommige Instagrammers zoeken op basis van een welbepaalde locatie naar beelden, dus hier zit ook potentieel in om nieuwe volgers en veel likes te vergaren.


4. Wees actief

We stelden al dat meer foto’s posten niet altijd tot meer volgers leidt, maar uiteraard moet je wel actief zijn. Dat betekent dus niet dat je om de tien minuten een nieuwe foto moet delen. Zo riskeer je andere gebruikers te spammen, en dreig je vooral volgers te verliezen.

Gebruik je tijd liever om te reageren op commentaar die onder je berichten verschijnt, ga zelf ook op zoek naar interessante profielen om te volgen, like foto’s en plaats een reactie, … Op die manier neemt je zichtbaarheid op Instagram toe en zal je sneller op sympathie van andere gebruikers mogen rekenen. Op Instagram draait alles rond imago.


5. Deel je foto’s op de juiste momenten

Als je echt wil scoren op Instagram, ga je best na op welke momenten je foto’s echt succesvol zijn. In het algemeen zou het tussen 14 uur en 15 uur ideaal zijn om een foto te delen. Maar er zijn nog andere momenten, die vreemd genoeg afhangen van welke dag het precies is. Op dinsdag zou je er bijvoorbeeld goed aan doen om rond 2 uur ’s nachts een foto te delen.

Natuurlijk hoef je niet speciaal wakker te blijven om van de beste momenten te genieten, maar met Hootsuite of Later heb je de mogelijkheid om publicaties te plannen. Nog een goede tip: deel zeker op zondag een foto! Dat is de dag waarop gemiddeld minder foto’s worden geplaatst, waardoor je dus weinig concurrentie hebt om veel mensen te bereiken.


6. Verbind je andere sociale media-profielen met Instagram

Dit is een tip die maar heel even je aandacht vraagt en waar je nadien automatisch de vruchten van plukt. Wellicht heb je een profiel op Facebook? Plaats in je profiel dan ergens een link naar je Instagram-account. Of ben je heel actief op Twitter? Laat je volgers daar met een referentie in je bio zeker weten dat je ook op Instagram zit. Zelfs op Tinder hebben de single Instagrammers bijvoorbeeld de mogelijkheid om hun Instagram-profiel te integreren.

Gouden regel: de echte kampioenen van de sociale media zijn op zoveel mogelijk kanalen actief!


7. Denk aan alle details!

Met Instagram valt geld te verdienen. De echte influencers houden er jaarlijks een mooi spaarpotje aan over. Daarom worden er ook steeds meer studies naar Instagram gedaan. Wie het verschil wil maken, volgt dus best wat er over het medium geschreven wordt.

Enkele voorbeelden:

  • De kleur ‘blauw’ zou 24% meer likes krijgen dan rood of oranje. Een beeld met de blauwe lucht of de zee op de achtergrond is dus altijd een goed idee.
  • Heldere foto’s trekken sneller de aandacht en krijgen dus meer likes. Dit klinkt natuurlijk logisch, maar het bewijst dat je best zo weinig mogelijk sombere of donkere beelden deelt. Je moet altijd duidelijk kunnen zien wie of wat op je foto staat.
  • Foto’s met filters hebben 21% meer kans om gezien te worden en halen ook 45% meer likes dan foto’s zonder filter. Aarzel dus niet om een mooie filter te kiezen of je beelden zelf te bewerken. Let wel op dat je je foto niet onnatuurlijk maakt, want dat is dan weer negatief voor de interactie.

Helemaal klaar om een influencer te worden op Instagram? Je weet nu: actief posten op de juiste momenten is erg belangrijk.

En met onze mobiele abonnementen heb je altijd eindeloze data voor Instagram.

Ontdek nu onze mobiele abonnementen

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie

Categorieën