Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Topmodel op de catwalk: de Huawei P9!

Gepubliceerd op 04/05/2016 in Bits & Bytes

Topmodel op de catwalk: de Huawei P9!

Scherpere beelden, snelle laserfocus, reële kleuren en een prima ruisonderdrukking in de beelden

Bij het laatste modedéfilé van Kenzo stonden fotografen zich te verdringen om de beste shots te maken van de modellen die over de catwalk paradeerden. Allen maken ze gebruik van professionele fotoapparatuur. Anderen, in het publiek, maken kiekjes met hun smartphone.

Tot niet zo lang geleden was er een wereld van verschil tussen beelden die door een fototoestel en die door een smartphone gemaakt werden. De laatsten waren dikwijls niet kleurecht, onscherp en moesten dan maar gepimpt worden met Instagram.

Bij Huawei hebben ze hun nieuwste topmodel ‘catwalk-waardig’ gemaakt. Dit model mag zowel op als naast de catwalk. Het mag zowel bewonderd als gebruikt worden!

Changzhu Li, VP handsets Strategy bij Huawei, beweert dat ze met deze P9 de smartphone fotografie aan het heruitvinden zijn. Ze werken samen met het gerenommeerde fotografie merk Leica, dat al op 102 jaren vakmanschap kan terugblikken.

Zo hebben ze een camera ontwikkeld met 2 lenzen aan de achterzijde van de P9. Daardoor wordt er meer lichtinval opgenomen en wordt het dieptezicht van de camera geoptimaliseerd. Resultaat: scherpere beelden, snelle laserfocus, reële kleuren en een prima ruisonderdrukking in de beelden.

Aan de voorzijde is de smartphone uitgerust met een degelijke 8MP voor leuke selfies. Mocht je jezelf bij de modellen op de catwalk willen shooten.

Michel

Ik werk bij het Device team en deel graag innovaties. Mijn passies: fotografie, moderne & hedendaagse kunst en de frisse buitenlucht.

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: