Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

De Huawei Mate 20 Pro: alle coole features op een rijtje

Gepubliceerd op 17/10/2018 in Bits & Bytes

De Huawei Mate 20 Pro: alle coole features op een rijtje

Huawei timmert al een tijdje hard aan z’n weg richting de top van het smartphonewereldje. Het succes dat de Chinezen dit voorjaar al kenden met de Huawei P20 en P20 Pro, is daar een goed voorbeeld van. En nu komen ze met hun nieuwe vlaggenschepen van formaat, voor het najaar van 2018. De Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro borduren daarbij in belangrijke mate verder op de straffe artificiële intelligentie, die ze vorig jaar introduceerden bij de Huawei Mate 10.

Maar is er meer. Dit zijn de vijf belangrijkste kenmerken van de nieuwe Huawei Mate 20 Pro, voor jou op een rijtje gezet:

 1. Een nog straffere batterij

  Het is voor de Mate-serie altijd een belangrijke focus geweest: smartphone-gebruikers de nodige power meegeven, zodat ook bij intensief gebruik hun smartphone de dag overleeft. Daarbij spelen de nieuwe Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro op twee fronten: een krachtigere batterij én een spaarzamere microchip onder de motorkap. Over dat laatste verderop meer. Maar over de batterij kan ik alvast meegeven dat de Mate 20 Pro-versie een nog grotere capaciteit van 4.200 mAh meekrijgt.

  De gewone Mate 20 houdt het op een nog altijd degelijke 4.000 mAh. Mooi meegenomen daarbij is de zogenaamde Huawei SuperCharge met 40W: hang je Mate 20 Pro aan de lader en hij tankt in 30 minuten de batterij terug vol tot 70% van de maximale capaciteit. Daarmee zou hij de strafste snellader op de markt zijn.

  Daarnaast heeft de Mate 20 natuurlijk ook draadloos opladen aan boord, in beide versies. Leuke gadget daarbij is de unieke Wireless Reverse Charging feature. Daarbij kunnen vrienden draadloos de nodige power vanuit een andere smartphone doorgeven aan jou. Of omgekeerd. En het werkt in theorie ook met andere compatibele toestellen, die niet van Huawei zijn.


 2. Een snelle processor

  De nieuwe Kirin 980 HiAI-chip is het hart van de Huawei Mate 20 Pro. Dit is trouwens ook de allereerste smartphone met een Dual-NPU. Zonder al te technisch te worden, betekent dit concreet dat Huawei nog meer artificiële intelligentie in z’n nieuwe smartphone kon stoppen. De Mate 20 Pro kan ten opzichte van z’n voorganger nog meer achter de schermen aanpassen, in real time en zonder dat je dat merkt.

  Vooral bij foto’s merk je die grote stap voorwaarts: de zogenaamde Master AI 2.0 begrijpt echt wat je fotografeert en past daarop de instellingen aan, bijvoorbeeld qua belichting en scherpstelling. Daarbij kan het verschillende onderdelen in een foto van elkaar lostrekken en apart optimaliseren.

  Een andere mooie AI-functie is de 4D Predictive Focus. Die kan namelijk nog beter de focus vasthouden op bewegende onderwerpen. Bijvoorbeeld handig lijkt ons, wanneer je een video maakt van je kleine bengel.

  Die Predictive Focus is trouwens maar een van de vele nieuwigheden op videogebied. Want naast hun grote ervaring in fotografie wil Huawei nu ook de leiding gaan nemen qua bewegende beelden maken met je smartphone. Een voorbeeld van die ambitie in deze Mate 20 Pro is de Cinema Mode, waarbij je ook in het formaat 21:9 kan filmen. En natuurlijk zijn er ook de talrijke speciale colour grading-mogelijkheden, waaronder het bokeh-effect. Je kan zelfs in real time een object in kleur filmen, waarbij de Mate 20 Pro de achtergrond omzet in zwart-wit.


 3. Een nieuwe combinatie van 3 camera’s

  Net zoals bij z’n andere vlaggenschepen, werkt Huawei ook voor de Mate 20 en Mate 20 Pro nauw samen met lenzenfabrikant Leica. Het resultaat daarvan is een nagelnieuw systeem van drie camera’s, die achteraan in combinatie met de flits als een vierkant worden gepresenteerd. Nieuw daarbij is de Ultrawide Angle Lens, dat de gekende zwart-witlens uit bijvoorbeeld de P20 vervangt. Dat zorgt ervoor dat je zowel landschappen nog vollediger in beeld kan brengen, als macro close-ups tot op wel 2,5 cm afstand in prachtige details kan maken.

  Deze nieuwe lens van Leica wordt in de Huawei Mate 20 Pro gecombineerd door een Wide Angle Lens van 40 megapixels en f/1.8, plus een Telephoto Lens van 8 megapixels en f/2.4.


 4. Veiliger dan ooit

  Als eerste fabrikant is Huawei erin geslaagd om de vingerafdrukscanner in het scherm te verwerken. Uit onze eerste hands on met het toestel lijkt dit ook vlot te werken. Maar dit is niet de enige nieuwigheid qua beveiliging, op deze Huawei Mate 20 Pro. Ook de gezichtsherkenning kreeg een update, waarbij de 3D Face Unlock dankzij een nieuwe 24 megapixel RGB-camera vooraan nu ook bij weinig licht en lage buitentemperaturen perfect werkt.


 5. En bovendien: mooi om te zien

  We zouden bijna vergeten dat het oog natuurlijk ook wat wilt. En ook daarin is de Huawei Mate 20 Pro een topper geworden. Het design is simpel maar degelijk, waarbij vooral het gebogen glas vooraan in het oog springt. Het oled-scherm van 6,39 inch heeft bijna geen randen aan de zijkanten. Er is enkel een subtiele inkeping bovenaan. De gewone Huawei Mate 20 maakt gebruik van een lcd-scherm van 6,53 inch en heeft een iets grotere notch.

  Naast de zwarte versie zal de Huawei Mate 20 Pro bij ons ook te krijgen zijn in een Twilight en Midnight Blue-versie. Die laatste heeft ook een speciale Hyper Optical Pattern achteraan. Deze subtiele gestreepte textuur maakt de achterkant minder glad en zorgt voor minder vingerafdrukken.


Goesting gekregen in de nieuwe Huawei Mate 20 Pro? Hou dan zeker onze webshop in de gaten, want binnenkort kan je hem bij ons op de kop tikken!

En kan je niet wachten tot dan? In dat geval is de Huawei P20 Pro een perfect alternatief, waarmee je absolute topfoto’s van je beste momenten maakt.

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik

Blog topics

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: