Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

5 redenen om ‘The Hobbit: The Battle of the Five Armies’ te bekijken op Proximus TV

Gepubliceerd op 06/05/2015 in Showtime!

 5 redenen om ‘The Hobbit: The Battle of the Five Armies’ te bekijken op Proximus TV

Bilbo Baggins, Thorin Oakenshield en de 13 dwergen hebben gevaar op de wereld losgelaten nu ze hun thuisland hebben heroverd op de draak Smaug. Thorin wil de schat voor zich houden, maar Bilbo wil hem tot rede brengen. Sauron heeft intussen zijn legioenen van Orcs op pad gestuurd…

Dat is in een notendop het verhaal van ‘The Hobbit: The Battle of The Five Armies’. Wij leggen je haarfijn uit waarom je deze film niet mag missen in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV!

Actie

Het wapengekletter duurt vrijwel de gehele film, maar dat is niet storend omdat regisseur Peter Jackson de actiescènes behendig afwisselt met rustigere fragmenten en 1-tegen-1-gevechten. De alweer behoorlijk lange film gaat hoe dan ook niet vervelen. Het begint al spectaculair in de openingsscène, met de welbekende draak Smaug in een hoofdrol. Hoe dan ook is dit een fantasyfilm voor een breed publiek: je hoeft niet echt een diehardfan van dit soort kijkstukken te zijn om van ‘The Battle of the Five Armies’ te genieten.

Prachtig in beeld gebracht

De personages, actiescènes, landschappen en taferelen zien er alweer schitterend uit. Het geheel werd prachtig en zeer gedetailleerd in beeld gebracht, waardoor het voelt alsof je midden in de film zit. Visueel zonder meer verbluffend dus.

Muziek

Fans van deze filmreeks hebben uiteraard wel wat zin voor dramatiek. De zorgvuldig gecomponeerde muziek van Howard Shore versterkt dat gevoel, en past wonderwel bij de groots opgezette actiescènes en bij de wereld van dwergen, elfen en orks.

Acteurs

Jackson mocht zich in de handen wrijven, want hij kon alweer de gebruikelijke batterij aan ijzersterke acteurs strikken. Martin Freeman, IanMcKellen, Evangeline Lilly en Orlando Bloom doen het andermaal uitstekend.

Frisse wind

In de derde film ligt het tempo duidelijk hoger dan in de vorige twee delen, en dat zorgt voor een frisse wind. Niet alleen door de actiescènes, maar ook doordat de relaties en onderliggende spanningen tussen de verschillende personages uit de saga beter worden belicht. Een vleugje humor helpt om het allemaal licht verteerbaar te houden.

Dieter

Dieter, chief editor.

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: