Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

10 zalige verborgen functies van iOS 10

Gepubliceerd op 07/10/2016 in Gouden tips van…

10 zalige verborgen functies van iOS 10

Er zit echt veel meer in iOS 10 dan je denkt.

iOS 10 zit boordevol nieuwe snufjes. Het wordt niet voor niets door Apple ‘de grootste update tot nu toe’ genoemd. En hoewel heel wat nieuwe features duidelijk te zien zijn, is er ook nog heel wat leuks onder de motorkap verborgen. Ik zocht voor jullie de leukste functies en presenteer jullie hieronder mijn top 10!

 1. Hi widgets!

  Eindelijk komt Apple met iets dat Androidgebruikers al lang kennen. Maar dat maakt het niet minder speciaal natuurlijk. Swipe naar links op het startscherm. Hier zie je je scherm met widgets zoals het weer, je agenda en de batterijstatus. Wil je deze aanpassen? Klik op ‘Wijzig’ en duid aan welke widgets je precies wil. De volgorde pas je aan door de widget ingedrukt te houden en dan te verslepen.

 2. Zalig veel categorieën in Apple Foto’s

  Nog zo eentje dat geen dag te vroeg komt. Het fotoalbum in je iPhone is nu gelijkwaardig aan die andere topper, Google Fotos. Hij herkent nu namelijk ook objecten en mensen. Je kan dus beginnen zoeken naar bijvoorbeeld bergfoto’s, kiekjes met water of al je groepsfoto’s.

 3. Force Touch werkt nu zelf op het bedieningspaneel

  Oké, deze is enkel voor de mensen met een iPhone 6s of 7. Om te beginnen: het bedieningspaneel is dat scherm dat je krijgt als je van onder naar boven swipet. Hier kan je nu door zacht of hard te klikken regelen hoe fel de zaklamp schijnt, of hoe lang de timer moet, euhm, timen. 

 4. Uitschrijven op nieuwsbrieven in één klik

  Ook ik krijg veel te veel nieuwsbrieven in mijn mailbox. Elke dag opnieuw. Nu kan je in de Mail-app direct uitschrijven op deze mailings. De app herkent dat je ingeschreven bent op een nieuwsbrief en geeft je bovenaan het scherm de mogelijkheid om uit te schrijven.

 5. Dude, where’s my car?

  Een van mijn favorietjes. Elke dag rijd ik met de auto naar het station, maar ben ik tegen ’s avonds al vergeten waar ik die nu weer precies heb geparkeerd. De nieuwste iOS weet nu wanneer je in de auto zit en wanneer je te voet onderweg bent. Op die manier weet hij dus ook waar je je auto hebt neergepoot. Vraag dus gewoon aan Siri waar de auto is en je krijgt meteen een kaartje met routebeschrijving terug.

 6. Stuur eens een WhatsApp met Siri …

  De volgende is ook in samenwerking met Siri. Met haar kan je nu namelijk ook gewoon WhatsAppen. Nadat je de nieuwste versie van WhatsApp hebt geïnstalleerd en ‘Appondersteuning’ hebt ingeschakeld door via de instellingen naar ‘Siri’ te gaan, kan je beginnen. Vertel gewoon naar wie je een bericht wil sturen en wat er in het bericht moet staan. Simpel én sneller, toch?

 7. of gebruik de nieuwe Message-functies

  Of werk je met Message of iMessage? Dan zijn er nu een hele reeks nieuwe mogelijkheden. Zo kan je full-screen effecten sturen, zoals confetti voor een verjaardag. Nieuwe stickers, die kan je nu eender waar in je bericht plaatsen. Als je je scherm draait naar landscape, dan kan je weer zelf handgeschreven teksten sturen. En om het helemaal af te maken, kan je berichten sturen in onzichtbare inkt. Dan kan de ontvanger deze enkel bekijken als hij of zij erover swipet.

 8. Alle tabbladen in Safari in één keer weg …

  Vroeger moest je alle tabbladen afzonderlijk wegvegen. Ongelooflijk onhandig. Maar nu kan je alles in één keer afsluiten, door onderaan het scherm het tabblad-icoon ingedrukt te houden. Je ziet dan de mogelijkheid om alle tabbladen te sluiten.

 9. of alle notificaties in één keer wegklikken

  In het kader van een clean screen en een clean mind, ook wel een handige. Je kan nu in één keer die hele rits aan notificaties wegklikken. Gewoon rechts bovenaan het scherm op het kruisje klikken en klaar!

 10. De Waakmelder waakt over je nachtrust

  De wekker in je iPhone heeft ook een extra functie bijgekregen. De Waakmelder kijkt namelijk na of je genoeg slaapt. Met Bedtijd geeft hij ook aan wanneer je moet gaan slapen. Handig als reminder. Maar let wel: echte slaapanalyses doet het niet. Daarvoor moet je nog steeds kiezen voor andere apps in de App Store.

Ongelooflijk veel nieuwigheden dus. Weet je niet hoe je je iPhone updatet naar de nieuwe iOS 10? Check dan zeker mijn ander artikel hierover, waar ik je alles stap voor stap uitleg.

Of ben je helemaal klaar om de overstap van Android of Windows naar iPhone te maken? Kijk dan zeker eens in onze webshop.

Peter

Internet en communicatie zijn mijn passie! Ik ben een enorme fan van ons merk.

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: