Boodschappenlijstje maken? Dat doe je met deze apps

Gepubliceerd op 12/10/2020 in Apps

Boodschappenlijstje maken? Dat doe je met deze apps

Een boodschappenlijstje maken is nog steeds de meest efficiënte manier om te winkelen in de supermarkt. Tegenwoordig bestaan er apps die je helpen om de boodschappen in goede banen te leiden. Ze zorgen ervoor dat je niets vergeet en je kunt deze lijstjes doorgaans ook gemakkelijk met de rest van het gezin delen. Wij verzamelden 8 handige apps die je kunt downloaden voor je de volgende keer inkopen gaat doen.

Een bezoekje aan de supermarkt … de ene haat het, de andere vindt het best wel fijn. Hoe dan ook gebeuren bijna altijd twee dingen: enerzijds kom je sowieso met meer naar huis dan je van plan was om te kopen, en anderzijds stel je bij het uitladen telkens weer vast dat je toch nog iets vergeten bent. Een boodschappenlijstje maken kan helpen, maar nog handiger zijn apps die je in een mum van tijd doorheen die drukke supermarkt navigeren.

Deze zeven applicaties zullen je volgende bezoek aan de supermarkt gegarandeerd eenvoudiger maken. Ze helpen om je strikt aan je lijstje te houden en te vermijden dat je dingen koopt die eigenlijk nog in je voorraadkast liggen. Bovendien hebben de meeste apps het potentieel om je heel wat geld te besparen. Controleer zeker ook of je favoriete supermarkt geen eigen app met een boodschappenlijst aanbiedt. Anders zijn deze apps zeker een goed alternatief.


1. Bring

Een belangrijke feature van een goede app voor de boodschappen is dat ieder gezinslid er gemakkelijk mee kan werken. Bring is een app die huishoudens over de hele wereld gebruiken om hun boodschappenlijstjes te maken en te delen met iedereen die inkopen doet. De lijstjes worden meteen gesynchroniseerd, zodat je zelfs in de winkel direct up-to-date bent wanneer iemand thuis plots merkt dat de melk bijna op is.

Een boodschappenlijstje maken kost doorgaans wel een beetje tijd. Daarom heeft deze app alvast een aantal basislijstjes klaar voor thuis, op het werk of op vakantie. Uiteraard worden alle items in het lijstje gerangschikt volgens de afdeling waar je ze kunt vinden. Om zeker te zijn dat iedereen met het gewenste merk naar huis komt, kan je foto’s toevoegen. Je laat via de app ook eenvoudig aan de andere gezinsleden weten dat jij boodschappen gaat doen.

Bring is gratis te downloaden voor AndroidNieuw venster & iOSNieuw venster!


2. Out of Milk

De naam van deze app is niet toevallig gekozen. Melk is iets wat we vaak vergeten kopen, omdat we pas thuis merken dat ons karton of onze fles bijna leeg is. Dat is wat de Out of Milk-app absoluut wil vermijden. En niet alleen als de melk op is, maar voor alle producten die je in een winkel gaat kopen. Net zoals bij de vorige app is het heel eenvoudig om een lijstje samen te stellen en te delen. In de winkel vink je dan aan wat je al gekocht hebt.

Ook handig is de optie om een to-do-lijstje te maken. Als je in meerdere winkels moet zijn om je aankopen te doen, dan houdt dit lijstje overzichtelijk bij wat je waar precies wil kopen.

Out of Milk is gratis te downloaden voor AndroidNieuw venster & iOSNieuw venster!


3. Family Life

Wil je het dagelijkse leven in je gezin op allerlei manieren eenvoudiger maken? Dan is deze Family Life-app een complete oplossing om op je smartphone te hebben. Om te beginnen heb je ook hier een boodschappenlijstje, dat elk gezinslid op elk moment kan aanpassen. Ideaal om eigen favorietjes toe te voegen, bijvoorbeeld. En een handige extra: als iemand iets op de boodschappenlijst verandert, krijg je een melding. Kwestie dat je niets vergeet in de winkel.

Maar zoals gezegd is er nog heel wat meer om je gezinsleven mee te organiseren. Zo heeft de app een gedeelde kalender voor het hele gezin, de nodige to-dolijstjes en een contactlijst waar je bijvoorbeeld de gegevens van de huisarts of babysitter bijhoudt. En via de chatfunctie communiceer je makkelijk met de rest van je gezin.

Family Life is gratis te downloaden voor AndroidNieuw venster & iOSNieuw venster!


4. Boodschappenlijst

Dit is zonder twijfel de meest eenvoudige app in onze selectie. Ideaal voor wie niet meer zoekt dan een digitale versie van het klassieke papieren boodschappenlijstje. De app heeft een eenvoudige interface en is erg gemakkelijk in gebruik. Bijgevolg heeft Boodschappenlijst ook niet zo veel plaats nodig op je smartphone. Uiteraard is het ook mogelijk om lijstjes te delen en om aankopen over verschillende winkels te verspreiden. Enige minpuntje: de app is nog niet beschikbaar voor iPhone.

Boodschappenlijst is gratis te downloaden voor AndroidNieuw venster!


5. Listonic

Ook deze app doet grotendeels hetzelfde als de vorige en helpt je echt om met gemak je boodschappen te doen. Een tip: voeg een item meteen aan je lijstje toe wanneer je thuis merkt dat iets op is of wanneer je bijvoorbeeld de laatste rol wc-papier uit de voorraadkast haalt. Zo kom je zeker niet voor onaangename verrassingen te staan.

Listonic doet zelf ook suggesties voor producten die wel vaker in ons winkelkarretje liggen. Zo is de kans klein dat je echt noodzakelijke dingen zou vergeten. Weet je hoeveel iets kost? Dan houdt de app de rekening voor je bij. Zo kan je beter inschatten hoeveel geld je aan de boodschappen opdoet.

Listonic is gratis te downloaden voor AndroidNieuw venster & iOSNieuw venster!


6. Cinnamon

Je hebt al gemerkt dat er heel wat apps bestaan die boodschappenlijstjes aanbieden. Nog een laatste in dezelfde categorie is Cinnamon. Handig bij deze applicatie is dat je een aantal bundels kunt samenstellen. Dat zijn bijvoorbeeld dingen die je iedere week sowieso nodig hebt of die je in bepaalde omstandigheden kunt gebruiken. Zo voeg je een hele reeks items in één klap aan je boodschappenlijstje toe en heb je dus minder werk voor je naar de supermarkt vertrekt.

Gekochte items worden vervolgens naar je voorraadkast verstuurd. Zo weet je dus meteen wat je thuis nog liggen hebt. Is het product in kwestie opgebruikt, dan kan de app dit ook weer heel simpel aan je volgende boodschappenlijst toevoegen. Jammer genoeg is deze app (nog) niet beschikbaar voor iPhone.

Cinnamon is gratis te downloaden voor AndroidNieuw venster!


7. Mealime

Voedingsmiddelen vormen het belangrijkste onderdeel van de producten die we in de winkel gaan kopen. Om te vermijden dat je iedere dag naar de supermarkt moet gaan, kan je dus best op voorhand al beslissen wat je wil koken. Of je nu single bent of je gezinsleven met een drukke job combineert, dankzij Mealime geniet je van heerlijke recepten die je kunnen inspireren. Vervolgens kan je de ingrediënten van een recept heel eenvoudig aan een boodschappenlijstje toevoegen.

De app zet ook in op gezond eten en zal je simpele weekrecepten voorstellen zodat je van gebalanceerde maaltijden kunt genieten. Bovendien kan je beroep doen op menu’s die ervoor zorgen dat je bepaalde ingrediënten in andere gerechten kunt hergebruiken. Zo moet je dus minder kopen, waardoor je geld bespaart. En je moet ook minder eten weggooien, wat dan weer ideaal is om voedselverspilling tegen te gaan.

Mealime is gratis te downloaden voor AndroidNieuw venster & iOSNieuw venster!


8. Yummly

Een gelijkaardige app voor wie culinaire inspiratie zoekt en in de winkel meteen de juiste ingrediënten wil kopen, is Yummly. Je vindt er miljoenen recepten en de app kan ook gerechten aanbevelen die jij wel eens lekker zou kunnen vinden. Je ziet stap voor stap wat je moet doen met duidelijke recepten, video’s en andere nuttige tools. Vond je iets echt heel erg lekker? Dan kan je dat recept bij je persoonlijke favorieten bewaren.

Vegetariërs en veganisten zullen eveneens hun gading vinden tussen de heerlijke gerechten. Ook je dieet kan je met deze app trouwens onder controle houden. Of ben je allergisch voor bepaalde ingrediënten? Dan zal Yummly automatisch recepten filteren die voor jou niet geschikt zijn. En natuurlijk maakt de app overzichtelijke schema’s en krijg je toegang tot je gepersonaliseerde boodschappenlijstje, zodat je meteen de juiste ingrediënten in huis haalt.

Yummly is gratis te downloaden voor AndroidNieuw venster & iOSNieuw venster!

Je gezinsleven organiseren? Dat doe je makkelijk, met onze app Family Life. Plan samen belangrijke momenten in en communiceer gemakkelijk met elkaar. En met gedeelde taken- en boodschappenlijsten vergeet je niets meer.

Download nu Family Life

En wat meer is: als je Flex of Flex Premium neemt, krijg je er de Premium-versie van de app bovenop. Daarmee lokaliseer je elkaar (als je dat wil), synchroniseer je kalenders en plan je zelfs maaltijden in.

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie

Blog topics