Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

De 4 belangrijkste voordelen van een factuur via e-mail

Gepubliceerd op 27/03/2018 in Uit eerste hand

De 4 belangrijkste voordelen van een factuur via e-mail

De wereld is de laatste jaren flink gedigitaliseerd. Informatie zoeken we online op, in plaats van richting de bibliotheek te trekken. We sturen de hele dag door berichtjes naar vrienden en familie. En mailtjes uitwisselen, da’s handiger en sneller dan die klassieke brief. Daarom hebben we al een tijdje de digitale factuur, als alternatief voor de papieren versie.

Daarbij heb je zelfs de keuze uit twee manieren, waarop je deze digitale factuur wilt ontvangen. Allereerst kan dit natuurlijk per e-mail. Maar je kunt ook kiezen voor Zoomit.

Heel wat andere klanten zijn ondertussen al overgestapt op deze moderne facturen. En ze wisten ons alvast te zeggen dat dit hun leven weer wat eenvoudiger maakt!

Dit zijn alvast de vier belangrijkste pluspunten van de digitale factuur:

 1. Makkelijker betalen, zonder al dat gedoe

  Met de papieren factuur moet je nog altijd zaken als het rekeningnummer, het bedrag en de gestructureerde mededeling overtypen in je Internet Banking of aan een bankautomaat.

  Allemaal niet meer van deze tijd, toch? Wel, in de digitale factuur per e-mail kun je doorklikken om meteen online te betalen. Of de gegevens copy-pasten in je Internet Banking. En bij Zoomit moet je zelfs gewoon bevestigen, met één klik.

 2. We helpen je herinneringskosten te vermijden

  Niet alleen krijg je van ons een e-mail, met daarin je nieuwste rekening. Als je dat wilt, sturen we ook nog eens een sms naar je. En heb je gekozen voor Zoomit? Dan krijg je drie dagen voor de vervaldag een tweede mailtje, als je de factuur nog niet hebt betaald. Moest je ondanks dit alles vergeten om toch op tijd te betalen, dan sturen we je alsnog een helemaal gratis een papieren factuur op.

  Sowieso zal je dankzij de e-mails minder snel vergeten te betalen. Je kunt ze bijvoorbeeld eenvoudig markeren in je mailbox, als belangrijk. Of in een mapje steken, bij andere rekeningen die je nog moet betalen.

 3. Je hebt altijd een gedetailleerd overzicht bij de hand

  Via je MyProximus-account heb je altijd een duidelijk overzicht. Je kunt in één oogopslag zien of er nog openstaande facturen zijn en je verbruik van de voorbije maanden checken. Ook kun je steeds de facturen van voorbije 24 maanden terugvinden. Bekijk het eender waar en wanneer, op zowel je computer en tablet als op je smartphone. 

  En via Zoomit kun je trouwens ook een overzicht bekijken van jouw facturen, in pdf. Ga daarvoor naar jouw account bij de bank.

 4. En het is natuurlijk goed voor het milieu

  Een laatste pluspunt van de digitale factuur is dat het een makkelijke manier is om je ecologische voetafdruk weer wat te verkleinen. Zeker als je ook voor andere facturen de digitale overstap maakt. Want niet alleen is er het papier dat we op deze manier uitsparen. Er is ook het transport van de factuur, van ons hoofdkantoor tot in jouw brievenbus.

Hoe stap je over naar een digitale factuur?

Wel, de switch maken is heel makkelijk:

Stap 1: Ga naar je MyProximus-account. Heb je deze nog niet? Registreer je dan snel gratis.

Stap 2: Ga naar ‘Mijn facturen’.

Stap 3: Klik bij ‘Instellingen’ op ‘Kies de verzendingswijze van uw factuur’. Daarbij heb je de keuze uit ‘E-mail’ of ‘Internet Banking (Zoomit)’.

Stap 4: Controleer of je e-mailadres en gsm-nummer correct zijn ingevuld én aangevinkt. Heb je voor Zoomit gekozen? Dan controleer je je rekeningnummer.

Benieuwd naar de vele andere voordelen van MyProximus op je smartphone? Zoals het checken van je verbruik op elk moment én het beheren van al je producten?

Ontdek wat MyProximus nog allemaal voor je in petto heeft!

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Blog topics

Geef je mening over dit news

Wil je je mening delen of een commentaar posten?

Reageer

{{ totalResults ? (((totalResults == 0) || (totalResults == 1)) ? "reactie" : "reacties") : ("reactie") }}


Avatar


 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: