Getest: de LG G5

Gepubliceerd op 20/07/2016 in Bits & Bytes

Getest: de LG G5

Levert LG weer een mooi topmodel af?

iphone6s

Een toestel dat je volledig zelf kan samenstellen naar eigen smaak. Dat is wat ze een modulaire smartphone noemen. De LG G5 maakt een paar stappen in deze richting. Je kan namelijk de onderkant van het toestel losmaken, om zo extra zaken toe te voegen: een grotere batterij met een extra cameraknop bijvoorbeeld, of een hoofdtelefoonversterker.

Maar is dit nu een échte meerwaarde voor het toestel? En is hij voor de rest wel zoals het hoort? Goede vragen, waarop we een goed antwoord zochten.

De resultaten: vernieuwend en met straffe camera en batterij
Design

Als je de LG G5 ziet, valt het meteen op: het toestel oogt sober. Maar tegelijk vinden we het iets stijlvol en degelijk hebben. Wat ons bij het eerste gebruik meteen opviel is de aluminium achterkant. Die is blijkbaar behandeld, zodat het toestel niet meteen vol vingerafdrukken staat. Clean.

De vingerafdrukscanner zit achteraan. Een handige plaats, want je kan hem zo al activeren zodra je het toestel in je broekzak vastneemt. Trouwens, de scanner werkt prima en vooral snel.

Scherm

Net zoals zijn voorganger heeft de G5 een qhd-touchscreen van 5,3 inch. Wat ons vooral opviel is dat zwart hier echt mooi zwart is. De andere kleuren zijn levendig en zeer helder. Voor sommigen is het misschien allemaal wat erover, maar dit kan je gelukkig ook nog wat bijsturen in de instellingen.

Camera

De camera’s zijn het sterke punt van deze G5. LG heeft er achteraan zelfs twee voorzien. Ten eerste is er de hoofdcamera van 16 megapixels. De foto’s die we hiermee maakten zijn mooi qua correct nabootsen van de kleuren, en nemen vooral ook de lichtinval goed op. En wat meer is, ook bij weinig licht zitten er veel details in de foto’s. Iets wat we eigenlijk maar bij weinig smartphones zien.

Daarnaast is er dus een tweede camera achteraan van 8 megapixels, met groothoeklens. Een gewone camera heeft een kijkhoek van 75 graden, maar deze doet er met 135 graden een schepje bovenop. De kwaliteit van de foto’s is best wel te pruimen. Kortom: een handige extra als je veel op één afbeelding wil krijgen. Maar in de praktijk denken we dat je vooral voor de hoofdcamera zal gaan.

Batterij

Ook de batterijduur van de LG G5 is meer dan in orde. Gebruik je hem doorheen de dag voor vanalles en nog wat, dan ga je zeker geen problemen krijgen voor het einde van de dag. Je kan trouwens een grotere batterij aanschaffen die voor nog meer juice zorgt. Maar eerlijk gezegd denken we dat de meesten onder jullie dat niet nodig zullen hebben.

Multimedia en games

Ook qua hardware onder de motorkap zit het bij dit toestel wel goed. Een snelle chip en wel 4 GB aan werkgeheugen. Meer heb je dus niet nodig om een zwaardere app te draaien. Net zoals multitasken of intens gamen prima zullen lukken, als je daar zin in hebt.

De uitspringers

Een aantal leuke hebbedingetjes sprongen er voor ons uit. Hieronder een overzicht:

Vingerafdrukscanner

iphone6s

© Sam Pullen

Altijd fijn om je kostbaar bezit nét dat tikkeltje beter te beschermen.

Always On-functie

iphone6s

© TalkAndroid

Toont altijd bepaalde functies, zoals de tijd. Ook als je G5 uitstaat. En het zuigt je batterij niet leeg.

Uitneembare batterij …

iphone6s

© Android Central

Niet meer evident tegenwoordig, maar o zo handig!

… en extra modules voor je G5

iphone6s

© Digital Trends

Maak er een heuse compactcamera van.

Kortom …

Met de G5 levert LG weer een mooi topmodel af. Wat ons vooral aangenaam verbaasde was de knappe camera en de straffe batterij, die het ook bij zwaarder gebruik goed volhoudt. Hiermee kan de smartphone vlot mee met de toppers van de andere fabrikanten.

Daarnaast kunnen de gadgetfreaks hun hartje ophalen met features zoals de verwisselbare batterij en speciale modules voor de smartphone. Ook de breedhoeklens en de Always On-functie zijn leuke extra’s in deze tijden waarin smartphones meer en meer op elkaar beginnen te lijken.

LG G5

Topcamera en een goede batterij in één? Hier is je partner in crime!

9/10

Pluspunten:
  • Straffe camera’s
  • Verwisselbare batterij
  • Always-on scherm
Minpunten:
  • Accessoires zijn niet goedkoop

Steven

Liefhebber van technologie binnen het Mobile devices team, dagelijks in de weer met smartphones. Naast het surfen op technologieblogs brouw ik in mijn vrije tijd bier.

Andere artikels van Steven

Categorieën