Vlaamse topfilms en -series? ‘t Zit in je MS Pass!

Gepubliceerd op 20/07/2017 in Showtime!

Vlaamse topfilms en -series? ‘t Zit in je MS Pass!

Want zeg nu zelf: niks zo tof als iets van eigen kweek te bekijken.

En ik denk te weten waarom: het is die flinke scheut couleur locale, die vele Vlaamse series en films zo typeren. Het maakt het zo heerlijk authentiek en herkenbaar. Ideaal om helemaal in op te gaan en alles rondom je te vergeten. En een verademing voor de commerciële producten die Amerika en co durven af te leveren. Yep, ik ben fan!

En om dat nog eens lekker in de verf te zetten, selecteerden wij speciaal voor jou de beste films en VRT-series uit de Vlaamse klei. En het beste van al: via de MS Pass kan je ze à volonté bekijken!

Dit zijn alvast twee absolute toppers, die ik je zeker kan aanraden:

Groenten uit Balen

1971. In de zinkfabriek van Vieille-Montagne breekt een wilde staking uit onder de Kempense arbeiders. We volgen het gezin van Jan Debruycker, dat door de staking ook zonder inkomen het inkomen van vader valt. De 18-jarige Germaine wil het echter koste wat het kost beter doen dan haar ouders. Dat is het begin van een dramatische en allesbeslissende periode binnen het gezin ...

Dankzij de sterrencast met onder andere Lucas Van den Eyde, Evelien Bosmans en Stany Crets, is deze film echt een must see. Het resultaat is een mooie tragikomische familiekroniek, gebaseerd op waargebeurde feiten. Inclusief lekker sappige Kempense accenten.

Ontdek ook andere Vlaamse topfilms in je MS Pass, zoals De Hel van Tanger, De Indringer en FC De Kampioenen 1 en 2.

Albert II

Het verhaal is alom bekend: de bourgondische prins Albert volgt met enige tegenzin zijn diepgelovige broer Boudewijn op. Daarmee vist de oudste zoon van Albert, Filip, achter het net. Hij had namelijk al die jaren op de troon gehoopt ...

Met deze prestigereeks krijgen we een goeie indruk van hoe het vermoedelijk achter de schermen van het Paleis van Laken moet aan hebben toegegaan. Let vooral op Lucas Van den Eynde, die een schitterende en vooral erg geloofwaardige Albert neerzet.

Ontdek ook andere VRT-series in je MS Pass, zoals Tom & Harry.

Goesting kregen in films en series à volonté, of het nu uit het binnen- of buitenland is? Ga vandaag nog voor jouw MS Pass en het bingewatchen kan beginnen. En je kan hem trouwens ook kiezen als inbegrepen tv-bundel met je Tuttimus!

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: