Fiber komt naar Liège: kies voor de technologie van de toekomst

Gepubliceerd op 30/04/2020 in Uit eerste hand

Fiber komt naar Liège: kies voor de technologie van de toekomst

Ja, je leest het goed! Fiber komt naar de hoofdstad en de grootste stad van de provincie Vlaams-Brabant: Luik. De uitrol gebeurt in verschillende fasen, straat voor straat, wijk voor wijk. Over enkele jaren zullen het hele stadscentrum en andere wijken in de buurt toegang hebben tot fiber.

Het is namelijk onze missie om je een vaste internettoegang van hoge kwaliteit aan te bieden en fiber zal het beste voldoen aan de eisen van de toekomst.

Wat heeft fiber me te bieden?

Dankzij deze dunne glasvezel, die gegevens over lange afstanden overdraagt met lichtsnelheid, beschik je gegarandeerd over een ultrasnelle, stabiele en betrouwbare verbinding, een ultralage latentie wanneer je online gamet en een scherper beeld dan ooit op al je schermen. Van alle internettechnologieën is fiber dus de beste keuze voor de toekomst!

In tegenstelling tot de meeste andere operatoren, die fiber slechts uitrollen tot in de straat, brengt Proximus fiber bovendien tot in het hart van je woning of bedrijf, zodat je zeker bent van uitstekende prestaties.

Wil je de snelheid van je huidige internetverbinding testen? Hier moet je zijn!

Maar hoe gebeurt de installatie concreet?

1. Wij installeren de fiberkabel in je straat

Straat per straat leggen we onze fiberkabel in je wijk. Om de installatie tot aan je woning of onderneming mogelijk te maken, zijn voorbereidende werken noodzakelijk: grond- of gevelwerken. In elke fase zorgen we ervoor dat we je informeren en doen we er alles aan om eventuele ongemakken te beperken.

2. We sluiten je woning of bedrijf gratis aan op fiber

Wanneer de werken in je straat klaar zijn, wordt de fiberkabel discreet tot bij jou getrokken. Er wordt dan een afspraak met je gemaakt voor de installatie van de aansluitdoos door een van onze technici (idealiter in de buurt van een stopcontact) en de activering van je Fiber-pack. Als je in een flatgebouw woont, zal je beheerder op de hoogte worden gehouden en zal hij ons zijn toestemming geven om een fiberkabel naar elk appartement te trekken.

Wist je dat …

Zodra de fiberkabels in een wijk geïnstalleerd zijn, de traditionele koperkabels geleidelijk worden verwijderd? Als je op dat ogenblik wilt blijven surfen op internet, bellen of tv-kijken, moet je dus overstappen op fibertechnologie.

Kies daarom vandaag al voor fiber en profiteer van onze aanwezigheid in je wijk voor een gratis installatie.

Meer info

Is fiber voor jou al beschikbaar? Test de beschikbaarheid.

Laten we afspreken om fiber te bespreken!

Onze Fiber Truck komt in je wijk langs om al je vragen te beantwoorden. Voor specifieke vragen in verband met de werken kun je ons ook bellen op 0800 24 028 of een e-mail sturen naar fibreoptique.liege@proximus.com.

Meer informatie over fiber in LuikMeer informatie over fiber in het algemeen

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik

Categorieën