Fiber tot in de woning, ook in je nieuwe stulpje

Gepubliceerd op 21/06/2018 in Uit eerste hand

Het wordt steeds drukker op die internetaansluiting bij je thuis. Nog niet zo lang geleden surften we er alleen mee met de pc of laptop. Maar anno 2018 gebruiken we het voor alsmaar meer zaken. Series op Netflix en co streamen in hoge kwaliteit, bijvoorbeeld. Terwijl iemand anders in huis op hetzelfde moment online wil gamen. Plus: we connecteren tegenwoordig een pak dagdagelijkse zaken met het wereldwijde web, zoals verwarming en verlichting.

Fiber tot in de woning, ook in je nieuwe stulpje

Zaken waar heel wat projectontwikkelaars trouwens al volop op inspelen, bij hun nieuwbouwprojecten. En wij hen in heel wat gevallen bij helpen. De perfecte oplossing voor dit alles is er namelijk al, met fiber. Daarbij worden signalen met licht verstuurd. En dat heeft een pak voordelen:

  • Je surft nog een pak sneller dan in je vorige woning. In vergelijking met koperleidingen, kan er namelijk meer data door een fiberkabel. Om je een idee te geven: een film van 1,5 GB haal je al in zo’n 56 seconden binnen. Een muziekalbum in de tijd dat je “one Mississippi” zegt.
  • Met fiber kan iedereen in huis ook tegelijk surfen, zonder dat er ergens iets hapert. Zelfs stevig internetgebruik is daarbij geen enkel probleem. Boven gamen en beneden Netflixen? Bring it on!
  • Over Netflix gesproken: met fiber kan je ook prima in 4K/ultra-hd kijken, zonder haperingen of lastige laadtijden.
  • En bovendien hebben onafhankelijke studies al bevestigd dat fiber in huis een meerwaarde is, als je later je stulpje terug verkoopt. Ah ja, dankzij de grote bandbreedte ben je er helemaal klaar voor de toekomst mee. Geloof ons: fiber wordt een standaardbehoefte, net als water en elektriciteit.

En dat alles, helemaal tot in je nieuwe woning

Om 100% te profiteren van fiber, is het belangrijk dat echt overal fiber ligt. Ook op het stuk dat van de verdeelkast in je straat tot in je nieuwe woonst loopt. Alleen zo haal je de voordelen van fiber er maximaal uit. Daarom zorgen we als enige in België voor een 100% fiberverbinding, tot in je living.

Als je een nieuwe woning gaat bouwen, is het dus belangrijk om hieraan te denken en ook fiberleidingen te laten leggen vanuit de straat richting je woning. Bij heel wat nieuwbouwprojecten steken wij echter nu al actief de handen uit de mouwen, in samenwerking met de bouwpromotoren zelf.

Benieuwd of fiber tot in de woning ook beschikbaar is in jouw nieuwbouwwijk? Check het op onze speciale fiber-pagina. Je vindt er ook nog wat meer uitleg over deze technologie van de toekomst.

Hieronder alvast een greep uit de projecten in het Antwerpse, die binnenkort klaar zullen zijn. En waar de mensen (binnenkort) kunnen beginnen met surfen, streamen en gamen aan lichtsnelheid:

Gemeente Project Projectontwikkelaar
Antwerpen Nieuwzuid Triple Living
Antwerpen 100 noord Stadsimmo projectontwikkeling & Vanhalme
Kontich Keysershoek GANDS
Lier Sion site Vanhout projects en DMI Vastgoed
Mechelen Residentie De Lepelaar Stonos Construct
Putte Project Bremheyde DCA
Rijkevorsel Hof Van Roey Van Roey vastgoed
Wuustwezel Dorpstraat Ooms

Putte – Project Bremheyde

Wuustwezel – Dorpstraat

   Rijkevorsel – Hof Van Roey

Putte – Project Bremheyde

Wuustwezel – Dorpstraat

Rijkevorsel – Hof Van Roey

De bewoners in kwestie krijgen via de bouwpromotor op voorhand de nodige persoonlijke info. Met daarin het bericht dat er fiber tot in de woning gelegd wordt en wat precies de voordelen daarvan zijn.

Goed om weten ook is dat fiber tot in de woning je tot niets verplicht. Dus wil je nadat je verhuisd bent helemaal geen klant worden, even goede vrienden.

Meer info over fiber

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik