14 types festivalgangers die we allemaal kennen

Gepubliceerd op 20/06/2019 in Epic

14 types festivalgangers die we allemaal kennen

Het festivalseizoen is meer dan naar goede muziek luisteren. Van Graspop tot Rock Werchter, van Tomorrowland tot Pukkelpop, … Iedereen beleeft de beste weekends van het jaar op z’n eigen manier. En natuurlijk is zo’n festival ook een moment om gezien te worden en naar anderen te kijken. Hier zijn 14 types festivalgangers die je ook nu weer gaat tegenkomen.

Voor we het vergeten: check nog effe onze festivalkalender, zodat je deze zomer geen enkele afspraak mist.

Zo, nu kan je er helemaal voor gaan. In welk type festivalganger herken jij jezelf het meest?

 1. De crowdsurfer

  Zeker als de sfeer goed zit, is er altijd wel iemand die het record crowdsurfing wil verbreken. Hoe ver kan je geraken voor het publiek je op de grond laat vallen?


 2. De festivalganger die een vlag als cape draagt

  Op de festivals is iedereen fier om de kleuren van z’n land te dragen. Met een vlag om de schouders van vele bezoekers zie je pas echt hoeveel nationaliteiten naar zo’n festival komen. En ook zonder WK voetbal ga je deze zomer weer een pak vlaggen zien opduiken.


 3. De danser die compleet uit de bol gaat

  Dance like nobody’s watching! Sommige mensen lijken op een andere wereld te zitten wanneer ze beginnen te dansen. Ze zorgen voor ambiance en inspireren ook anderen om effe alles te geven op die vette song. Maar neem zeker je tijd om naar hen te kijken, want je zou versteld staan hoeveel coole en originele dansmoves je van sommige festivalgangers kunt leren.


 4. De festivalganger die z’n tent niet kan opzetten

  Voor veel bezoekers is zo’n festival het enige moment van het jaar dat ze gaan kamperen. En dat is er vaak aan te zien, want hoeveel festivalgangers zitten niet eerst een uur te knoeien met het opzetten van hun tent? Natuurlijk zijn er ook anderen die genoeg materiaal bij zich hebben om op expeditie naar de top van Mount Everest te gaan.

  Een goede raad voor de beginnelingen: zet je tent op van zodra je op de camping aankomt. Op het einde van de festivaldag ben je ofwel te moe, ofwel te dronken om deze missie tot een goed einde te brengen.


 5. De fashionista

  Sommige festivalgangers zien het terrein als één grote catwalk om op te vallen en gezien te worden. Ze zijn al maanden bezig met het zoeken naar de ideale outfit. En dan maar proberen om op de eerste rij te geraken!

  Ben jij ook fier op je festivallooks? Deel ze dan zeker op Instagram of Facebook, want met Epic stories heb je eindeloze data voor de belangrijkste sociale media apps.


 6. De enthousiasteling vol glitters

  Glitter & glamour! Op een festival kom je altijd wel mensen tegen die urenlang werk moeten hebben gehad om lichaam en kleren met glitters te versieren. Maar het is wel de moeite waard, en het wordt echt geniaal als iemand de stroboscoop aanzet.


 7. De toeschouwer

  Natuurlijk hoef je helemaal niet op te vallen tijdens een festival. En als je gewoon van goede muziek houdt, moet je zelfs niet uit de bol gaan. Op elk festival zie je ook wel een aantal mensen die gewoon toekijken. En tussen de optredens door zitten ze liefst rustig op hun plooistoel terwijl de fashionista’s en andere types festivalgangers voorbijlopen.


 8. De live-streamers

  Een type festivalgangers dat zich heel snel uitbreidt, zijn de live-streamers. Ze zijn overal en je kunt ze gemakkelijk herkennen, want ze hebben altijd een smartphone in de hand. Die houden ze tijdens zowat elke song van een optreden in de lucht, zodat ze de show thuis nog eens kunnen bekijken.

  Of ze kunnen de beelden natuurlijk delen met vrienden die geen ticket konden bemachtigen. Met Epic stories hebben ze immers eindeloze data voor de belangrijkste sociale media apps.


 9. De festivalganger die altijd in de weg staat

  Je lijkt er tijdens geen enkel festival of optreden aan te ontsnappen: iemand die groter is dan jij en uiteraard voor jou moeten komen staan. Dan maar op de toppen van je tenen proberen om het podium te zien. Tot die reus voor jou het nodig vindt om ook nog eens z’n handen in de lucht te steken … Aaargh!


 10. De eenhoorn

  Eenhoorns zijn mythische wezen, maar op festivals zijn ze lang nog niet uitgestorven. Met de kop van een eenhoorn (of gewoon een paard) betreden altijd wel een paar festivalgangers het terrein. Jiehaah!


 11. De creatieve smokkelaar

  Eten en drinken zijn op de meeste festivals een dure zaak. En je mag natuurlijk je eigen voorraad niet meenemen. Tenzij je creatief genoeg bent om de controle aan de ingang te omzeilen. Een fles alcohol in je kleren of zelfs in je haardos verstoppen, je moet er wat voor over hebben.

  En als je op de camping verblijft en je graag eens iets anders dan de zoveelste hamburger wil eten, zijn hier alvast 9 recepten waarmee je in een handomdraai iets lekkers op je bord tovert.


 12. Het oudere koppel

  Een festival is er voor alle leeftijden. Zo kom je altijd wel een ouder koppel tegen dat de tand des tijds weerstaat en gewoon tussen de jeugd komt postvatten. En natuurlijk komen er ook deze zomer weer een aantal bands en artiesten die ze in hun jonge jaren misschien zelf nog aan het werk hebben gezien. Wie weet beginnen ze zelfs stevig te headbangen.


 13. De festivalganger die z’n grootste troeven komt showen

  Behalve muziek zorgen festivals meestal ook voor zon, warmte, en een bruin (maar hopelijk niet verbrand) kleurtje. In tegenstelling tot fashionista’s, die met een outfit willen opvallen, trekt deze festivalganger juist zoveel mogelijk kleren uit om z’n mooiste troeven te showen.


 14. De festivalganger die overal kan slapen

  De meeste festivalgangers zullen tijdens zo’n weekend niet veel slapen, maar er zijn ook types die echt overal een uiltje kunnen knappen. Je ziet ze na één of twee dagen steeds vaker opduiken. Doorgaans kan je in hun nabijheid wel een leeg glas of blikje terugvinden …


En welk type festivalganger ben jij? Zorg vooral dat je jezelf goed amuseert, en met Epic stories kan je al je herinneringen delen. Je krijgt eindeloze data voor de belangrijkste sociale media-apps, zoals Facebook en Instagram.

Doe daar nog eens 3 GB voor al de rest, 90 belminuten en onbeperkt sms’en bij, en je bent helemaal klaar voor memorabel festivalseizoen.

Ga nu voor Epic stories!

Timo

De nieuwste technologische snufjes hebben geen geheimen voor me. Van augmented en virtual reality tot the Internet of Things: you name it. M’n leven, dat spice ik met goeie Indie (en andere) muziek.

Andere artikels van Timo