Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Facebook Live: een nieuwe manier om je ervaringen te delen

Gepubliceerd op 17/10/2016 in Gouden tips van…

Facebook Live: een nieuwe manier om je ervaringen te delen

Film je gebeurtenissen en toon ze direct aan je Facebook-vrienden.

Stel: je wil je vrienden in real time mee laten genieten van alle spannende dingen die je meemaakt. Dan zijn er inderdaad al apps zoals Meerkat en Periscope. Maar het kan simpeler: rechtstreeks livestreamen via de Facebook-app.

Denk maar bijvoorbeeld aan een exclusief feestje, een voetbalmatch of een andere belangrijke gebeurtenis in je leven. Maar ook belangrijke nieuwsgebeurtenissen waarbij jij net in de buurt bent. Jij kiest!

Een extra voordeel is dat je de video in kwestie achteraf kan opslaan op je tijdlijn. Zo is het unieke beeldmateriaal niet verloren en kunnen diegenen die het gemist hebben achteraf toch nog de beelden bekijken. Zij kunnen trouwens aanduiden om meteen bericht te krijgen van Facebook, de volgende keer als je weer live gaat. Zo missen zij niets meer van de actie.

Hoe gebruik je het?

Wel, da’s eigenlijk supersimpel! Volg gewoon deze stappen:

  1. Open de Facebook-app en klik op ‘Wat ben je aan het doen?
  2. > Klik nu op de optie ‘Live gaan’
  3. > Als je wil, kan je een beschrijving toevoegen aan je livevideo. Je kan ook kiezen wie de video kan zien: al je vrienden, een selectie ervan of gewoon iedereen op Facebook. Of alleen jijzelf.
  4. > Klik op ‘Live gaan’ en ga ervoor!
  5. > Nadien kan je direct beslissen om de video op je tijdlijn te plaatsen, of om de video te verwijderen.

That’s it. Ik zou zeggen: ga ermee aan de slag en leef je helemaal uit!

En om helemaal los te kunnen gaan, is er nu Tuttimus. Da’s de sterkste all-in van België. Ieder krijgt z’n eigen hoop aan mobiele data en maakt gratis en onbeperkt gebruik van zijn of haar favoriete app, samen met onbeperkt snel internet thuis en onbeperkt vast én mobiel bellen binnen het gezin. En als kers op de taart: gratis extraatjes voor digitale tv. Doe dus gewoon je goesting en stel hier jouw Pack samen.

Of heb je genoeg aan een abonnement voor je smartphone? Dan is Mobilus écht de max. Da’s genieten van een eigen grote hoop mobiele data, plus onbeperkt jouw favoriete app gebruiken. En dat allemaal via hét meest ongeduldige netwerk. Check it out!

Peter

Internet en communicatie zijn mijn passie! Ik ben een enorme fan van ons merk.

Andere artikels van Peter

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: