Augmented reality komt naar Facebook

Gepubliceerd op 02/05/2017 in Bits & Bytes

Augmented reality komt naar Facebook

Heb je ook al van augmented reality gehoord?

Wel, da’s een technologie waarbij virtuele en dus fictieve elementen worden toegevoegd aan de echte wereld rondom je. Een bekend voorbeeld hiervan is Pokémon GO, waarbij je met de camera van je smartphone fictieve monstertjes op publieke plaatsen kan zien.

Ook Facebook zet de grote stap

Zuckerberg en co hebben grootse plannen met augmented reality. Dat je met Facebook Camera nu al filters kan toepassen op je foto’s, dat wisten we onderhand wel. Je kan dan bijvoorbeeld iemand een virtuele astronauten helm opzetten. Deze foto’s zijn een wat eenvoudig voorbeeld van wat mogelijk is met augmented reality. Maar de plannen van Facebook gaan dus veel verder dan dat …

Zo zal het in de toekomst mogelijk worden om op je salontafel thuis een schaakbord te projecteren. Een van je vrienden kan hetzelfde doen bij hem of haar thuis. Op die manier kan je dan schaak spelen met iemand die ergens anders is, zonder dat je achter je computer hoeft te zitten.

Ook verwacht Facebook dat deze nieuwigheid een nieuwe kunststroming in gang zal zetten. Op hun hoofdkwartier in Silicon Valley is er bijvoorbeeld een grote witte ruimte. De muren zijn helemaal kaal. Maar wanneer je via de camera van je smartphone naar de muren kijkt, dan zie je een kunstwerken verschijnen.

Tenslotte is er de mogelijkheid om virtuele notities voor je vrienden achter te laten in de echte wereld. Heb je bijvoorbeeld een lekkere maaltijd gegeten in je favoriete restaurant? Dan kan je een notitie schrijven en “plakken” op het suggestie bord aan de muur van de zaak. Of je kan een virtuele notitie voor je gezin achterlaten op het melk karton in je koelkast, wanneer deze bijna leeg is.

Nu, of we binnenkort écht alleen nog maar naar het scherm van onze smartphone zullen staren? Dat weet ik niet. Maar feit is dat er nog veel leuks op ons zal afkomen!

Ben jij ook totaal verslaafd aan Facebook op je smartphone? Dan kan je deze app nu gewoon kiezen als je favoriet bij Tuttimus. Daarmee heb je ineens ook onbeperkte data voor Facebook te pakken. Da’s dus scrollen zonder zorgen!

Bram

Steeds op zoek naar de nieuwste digitale trends en hoe we die bij Proximus kunnen inzetten.

Andere artikels van Bram

Categorieën