Top of The Lake: Brits misdaadmysterie, nu op Proximus TV

Gepubliceerd op 17/10/2017 in Showtime!

Top of The Lake: Brits misdaadmysterie, nu op Proximus TV

De tijd dat crimeseries op het kleine scherm niet konden tippen aan de grote jongens in de cinema? Wel, die ligt echt ver achter ons. Neem nu het prestigieuze “Top of The Lake”, waarvan het tweede seizoen eerder dit jaar als eerste ooit op het programma van het filmfestival van Cannes stond, samen met de nieuwe Twin Peaks-serie.

Op 12 november verschijnt het tweede seizoen van Top of The Lake exclusief in onze Movies & Series Pass. Maar om helemaal in de stemming te komen, kan je al het eerste seizoen bij ons bingewatchen.

Waarover gaat het?

In een meer op het verder adembenemend mooie Nieuw-Zeelandse Zuidereiland staat de twaalfjarige Tui Mitcham in het ijskoude water. Bij nader onderzoek volgt dé verrassing: het meisje blijkt vijf maanden zwanger. Maar kort nadat ze hulp krijgt aangeboden, verdwijnt ze echter spoorloos.

De jonge, superambitieuze detective Robin Griffin (Elisabeth Moss) bijt zich obsessief vast in deze verdwijningszaak. Maar al snel legt ze zo de nodige pijnlijke geheimen uit haar eigen verleden bloot ...

6 afleveringen vol grimmigheid en machogedrag

In deze serie eist de ruige, ongerepte natuur de hoofdrol op. Het afgelegen en onherbergzaam terrein vormt een adembenemende setting voor dit mysterieuze verhaal. Daarbij doet de duistere, zelfs wat deprimerende omgeving mij erg denken aan de Scandinavische dramatoppers als The Bridge en The Killing.

Bovendien wil regisseur Jane Campion met deze reeks zeer duidelijk maken dat vrouwen in de 21ste eeuw nog altijd tweederangsburgers zijn. Seksisme en vrouwenhaat loeren in elke aflevering constant om de hoek. Zeker in de twee machowerelden waarin deze serie zich begeeft: het politieapparaat en de prostitutie.

Met een onverwacht vervolg, vanaf november!

Het was helemaal niet de bedoeling om nog een vervolg te breien aan het eerste seizoen. Dat vormt als een soort lange film namelijk een mooi afgerond geheel, zonder vraagtekens nadien. Maar op vraag van de producenten kroop Campion terug in de regisseursstoel. Op voorwaarde dat seizoen twee helemaal anders werd.

En of ‘Top of the Lake: China Girl’ andere koek is. Hierin speelt de drukke, beklemmende stad de hoofdrol. De serie verhuist van Nieuw-Zeeland naar het Australische Sydney, met een grotendeels nieuwe cast. Daarbij is Nicole Kidman de opvallendste naam.

Even kort het verhaal. Na de heftige gebeurtenissen in Nieuw-Zeeland keert Robin Griffin terug naar Sydney. Ze wil er terug haar leven opbouwen, maar dat wordt al snel bruusk verstoord. Op Bondi Beach spoelt namelijk het lichaam van een Aziatische vrouw aan. Iets wat flink wat emoties bij Griffin naar boven brengt. Als vijftienjarig meisje moest ze namelijk zelf haar dochtertje afstaan voor adoptie.

Robin is vastbesloten om zowel de identiteit van de vermoorde vrouw te achterhalen, als haar dochter terug te vinden. Maar naarmate ze dichterbij komt, ontdekt ze meer en meer donkere geheimen in haar eigen leven ...

Goesting gekregen om alle afleveringen van “Top of the Lake” te verslinden? Seizoen 1 is nu beschikbaar in onze Movies & Series Pass! Daarmee kijk je à volonté naar films en series uit de catalogus. En ’t is zelfs helemaal inbegrepen in jouw Tuttimus.

Het eerste seizoen van “Top of the Lake” is trouwens een prima opwarmer voor het tweede seizoen van de reeks, dat vanaf 12 november exclusief in jouw Movies & Series Pass zit.

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik

Categorieën

Geef je mening over dit news

Wil je je mening delen of een commentaar posten?

Reageer

{{ totalResults ? (((totalResults == 0) || (totalResults == 1)) ? "reactie" : "reacties") : ("reactie") }}


Avatar