×
×

3 Scandinavische topseries om deze zomer te bingewatchen

Gepubliceerd op 04/07/2018 in Showtime!

3 Scandinavische topseries om deze zomer te bingewatchen

Jarenlang was Engeland the place to be voor crime series en andere dramareeksen van topniveau. Maar die tijd is al eventjes voorbij. De beste series van het moment, die worden in het hoge noorden van Europa gemaakt. Borgen en The Bridge waren de voorbije jaren échte kleppers, recht uit Zweden en Denemarken. Maar anno 2018 zijn er nog heel wat andere series uit deze contreien het bekijken waard.

Ik selecteerde voor jullie alvast 3 absolute Scandinavische toppers die op dit moment in onze Movies & Series Pass staan te blinken. Ideaal om tijdens een zomeravond te verslinden:


 1. Springvloed (Springfloden) – 2 seizoenen

  Het tweede seizoen van deze Zweedse misdaadserie is nog maar pas uit in z’n thuisland en nu al bij ons te zien. Als je weet dat deze reeks van de hand is van dezelfde makers als The Bridge én geschreven is door het beste schrijversduo van Zweden, dan weet je dat dit de absolute Scandinavische top is.

  Maak kennis met Olivia, een jonge rechercheur in opleiding die een zogenaamde cold case uit 1990 op haar bord krijgt. Daarbij werd een zwangere vrouw op het strand ingegraven, waarna ze door een springvloed verdronk. Al snel raakt Olivia helemaal geobsedeerd door de zaak. Daarbij zoekt ze de samenwerking op met de aan lagerwal geraakte hoofdcommissaris van toen ...

  Springvloed is nu te zien via de Movies & Series Pass van Proximus TV.


 2. Hassel – 1 seizoen

  Ook deze rauwere, realistische detectivereeks is van Zweedse makelij. En ook hier is het scenario gebaseerd op de boeken van een in eigen land erg populaire schrijver: Olov Svedelid.

  Hassel en zijn collega’s zijn in een stevige strijd verwikkeld met de stijgende criminaliteit in Stockholm. Maar dan wordt zijn baas én mentor op klaarlichte dag gruwelijk vermoord. Tijdens de zoektocht naar de moordenaar geraakt Hassel al snel verstrikt in een net van corruptie, geld en macht. En gebruikt hij meer dan eens methodes die niet zo orthodox zijn ...

  Hassel is nu te zien via de Movies & Series Pass van Proximus TV.


 3. Nobel – 1 seizoen

  Vrede bekomen doormiddel van oorlog voeren. Met die moeilijke gedachte worstelt deze recente Noorse hitserie. En daarbij worden de soldaten in kwestie bewust heel erg menselijk in beeld gebracht.

  Na een vredesmissie in Afghanistan nemen de oorlog als het ware mee naar huis. Niet zozeer psychologisch, maar met hun daden op het thuisfront. Een sms van een onbekend nummer zet soldaat Erling Riiser namelijk op het spoor van een Afghaanse zakenman. Wat volgt is een internationaal politiek steekspel, waarbij Erling ver moet gaan om de vrede te laten terugkeren ...

  Nobel is nu te zien via de Movies & Series Pass van Proximus TV.


Goesting gekregen in een avondje series bingewatchen? Ga nu voor jouw Movies & Series Pass en kies avond na avond onbeperkt uit onze speciale catalogus.

En wist je trouwens dat je bij Tuttimus elke maand weer een inbegrepen bonusfilm naar keuze krijgt?

Erik

Digital en content marketer, tuinieren is mijn passie net als eten. Na het sporten wat series of films bingen, da’s mijn ding.

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze:

 • Chat met ons via deze site

  Chat met ons via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Advies?