Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Klaar voor 4,5G!

Gepubliceerd op 24/05/2016 in Uit eerste hand

Klaar voor 4,5G!

Mobiel surfen aan duizelingwekkende snelheden!

Surfen op je smartphone, waar je ook bent: iedereen doet het tegenwoordig. Streamen of foto’s en video’s up- en downloaden, you name it. En da’s logisch, want het gaat allemaal lekker snel.

Vooral video is tegenwoordig overal. Check maar eens je Facebook, Instagram of Snapchat. Je ziet er tegenwoordig meer bewegende beelden dan old-school foto’s! En misschien zijn ze dan nog niet altijd van topkwaliteit, dat zal snel veranderen.

Omdat jullie zo massaal mobiele data gebruiken, hebben we daarom onlangs het surfvolume in al onze gsm-abonnement verhoogd. Maar daat stopt het niet. We maken tegelijk ons netwerk klaar om jullie supersnel op jullie wenken te bedienen.

5G, da’s echter nog toekomstmuziek: ten vroegste voor 2020. Daar willen wij niet op zitten wachten. Daarom komen we nu al met 4,5G.

Wa’s dat, 4,5G?

Eerst even jullie geheugen opfrissen. Sinds eind 2015 is er al 4G+ in een 20-tal steden, waarbij we als het ware twee verschillende rijstroken van 4G combineren tot een snellere autostrade. Met 4,5G combineren we nu liefst drie frequentiebanden en verbreden we de snelweg dus verder. 

In optimale omstandigheden doet dit – samen met wat onze technici modulatietechnieken noemen – de downloadsnelheid verder stijgen tot maximaal 900 Megabit per seconde. Ter vergelijking: 4G+ gaat met 225 Megabit per seconde al razendsnel.

Later komt trouwens nog een vierde frequentieband bij, waardoor de snelheid richting 1,1 Gigabit per seconde zal gaan.

En da’s niet alles. Die extra derde rijstrook is ook goed nieuws voor onze netwerkcapaciteit op grote events. Want daar is jullie gebruik van mobiel internet de afgelopen jaren telkens verdubbeld! Maar da’s geen probleem, want we zijn klaar om jullie allemaal met open armen te ontvangen.

Ook in jouw buurt?

We rollen 4,5G momenteel uit in verschillende steden. Vooral bedrijventerreinen en studentenbuurten profiteren als eerste van deze verbetering. Zo kan je het nu al testen rond de Gentse buurten Overpoort en Zuid, het Eilandje in Antwerpen, de Campussen Heverlee en Arenberg van de KULeuven, HoWest in Brugge en delen van Aalst en Oostduinkerke. In de komende maanden komen daar nog een reeks locaties in onder andere Limburg en Wallonië bij.

Om vandaag al ten volle van ons 4,5G-netwerk te genieten, kan je best een Sony Xperia XZ Premium, Samsung Galaxy S8 of Samsung Galaxy S8+ hebben, gekocht bij Proximus. 

Maar geen nood, ook met andere smartphones zal je kunnen genieten van een betere surfervaring. Al haal je wellicht niet dezelfde topsnelheden in een speedtest. 

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: